Малко съдействие за E-bay...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 28 Яну 2008, 10:43

еи проблемацията е че продавача неработи с пеи пал моля ви към темата так че помогнете на момчето ако можете :lol:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Яну 2008, 11:17

///peter написа:НЕ са толкова големи комисионните чрез пейпал... и е доста по-удобен, отколкото да ходиш по банки и да се разправяш с простотии.

Не се гледа твойта гледна точка, ми тази на продавача.... а иначе комисионната ако не се лъжа е нещо като 2-3 еуро + 3%.... нещо такова беше за нормалните асс.... за теб може и да не е проблем да ти вземат 5 евра от цената от 40 евра, но явно на тях им е...

Иначе за помощ - ами да се обърне към налични в Германия хора от форума, които евентуално имат paypal и са навити да му свършат работа.... така ще му излезне доста по-евтино...

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 28 Яну 2008, 11:18

///peter написа:НЕ са толкова големи комисионните чрез пейпал... и е доста по-удобен, отколкото да ходиш по банки и да се разправяш с простотии.

че кой ходи по банки бе колега? :mhihi: Банката си е унас на компютъра както PayPal-а. Ако 5% е за табе нищо ...
пример 1: на 48 ЕУР таксата е 1.98 ЕУР която ми я взимат ако получа пари по PayPal.
пример 2: на 120 ЕУР таксата е 4.48 ЕУР

PayPal е хубава работа, но да свалят таксите - аз лично имам PayPal акаунт за да мога да пращам пари а не толкова да получавам ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Яну 2008, 11:44

Е хайде издребняваме, на 120 евро 4.50 са ти много.. :)
Пък имаш и някаква сигурност все пак с пейпал, докато с банков превод малко нещата, "каза дай парите и чакай малко.." особено квито се навъдиха турци, албанци и сърби в Германия :)

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 28 Яну 2008, 23:57

Аз лично се разбрах с човека много цивилизовано, писах му през ибей, че не разбирам немски и бих желал ако може да ми напише как може да стане плащането, като му написах че за мен би било по-лесно да бъде през пейпал, той ми прати един мейл с обяснения на немски и след това един с обяснения на английски и ми писа че ако не мога да преведа парите през банката мога да му ги пратя на пейпал адрес, даде ми пейпала си и сега ще му пратя парите, а таксата която ще платя е 2.50 евро и така парите който ще получи той ще бъдат точно толкова колкото трябва да му платя за мигачите и шипването им.
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2008, 0:17

еми 30, 30.. аз и далеч по- големи съм плащал :mhihi:
повечето от немците имат пейпал, но не искат да го ползват, защото има дребна комисионна за продавача, а те като една изключително гнусна, стисната и нямам думи какво още нация не искат да го плащат.
а дали плащаш с пейпал или не ибей винаги ще седи зад интересите ти (не, че го прави де, но поне на хартия) по един и същи начин. просто при варианта през банката имаш суифт код, който е доказателство за платежа. иначе др вариант няма, щом не иска с пейпал остава само банката или WU.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата