шина за картер
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- димящият вожд
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
- Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
- Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!
абе пичОве,ако е трябвало да се охлажда отдолу тоя картер,инженерите са щели да окастрият престилката,като на жигула.
като се върти виското тоя въздух от къде минава според вас

като се върти виското тоя въздух от къде минава според вас

От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Недей разчита че виското ще ти охлажда картера,още повече че не всички сме с виско
Според мен картера си се охлажда само от въздуха който минава под колата

Според мен картера си се охлажда само от въздуха който минава под колата

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Някой модели си имат маслен радиатор който да охлаждат маслото 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
Момци и аз съм на тва мнение за една седмица тука в нашия скапан град ПЛОВДИВ счупих 2картера на една М40 и една М42 като и двата са отвъд сяква поправка и то в такива дубки кадето цялата кола е побира 

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- Ivelin
- Потребител
-
- Кара: E36 Touring 320i
аве ква защита бре?
тва е за красота
за вас само ЛАДА Нива...къде ги карате тез коли, еййй
ши чакаш ти тая гофра да ти спаси картера...
тва е за красота

за вас само ЛАДА Нива...къде ги карате тез коли, еййй
ши чакаш ти тая гофра да ти спаси картера...

BMWPower написа:Момци и аз съм на тва мнение за една седмица тука в нашия скапан град ПЛОВДИВ счупих 2картера на една М40 и една М42 като и двата са отвъд сяква поправка и то в такива дубки кадето цялата кола е побира
Е така е в Пловдив...тука в София нема нито една дупка и си е екстра

meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Reportera написа:BMWPower написа:Момци и аз съм на тва мнение за една седмица тука в нашия скапан град ПЛОВДИВ счупих 2картера на една М40 и една М42 като и двата са отвъд сяква поправка и то в такива дубки кадето цялата кола е побира
Да бе да - София и дупка

Просто ми е писнало на оня работа като карам из тоя проклет град по скапаните му улици и гадните кръстовища, няма едно кръстовище на което има линий на трамвай който да не ти ебават мамата на шарнирите!
С ДВЕ ДУМИ НЕМАМ ДУМИ!!! Тея който са отговорни за пътната мрежа и състоянието и в момента и с безотговорното си бездействие продължават да допринасят за разрушаването и да ги хване разстройството во век и веков, от кенеф да не мога да станат, гъзъ им от бърсане в тоалетна хартия да се протрие

- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Дилян Пенчев написа:Reportera написа:BMWPower написа:Момци и аз съм на тва мнение за една седмица тука в нашия скапан град ПЛОВДИВ счупих 2картера на една М40 и една М42 като и двата са отвъд сяква поправка и то в такива дубки кадето цялата кола е побира
Да бе да - София и дупка![]()
Тука няма НИТО една, повтарям НИТО ЕДНА, потретям: НИТО ЕДНА улица на която да няма някоя дупка ала джантоизкривявачка или канал - картероубиец, да не говорим че навсякъде има кръпки - амортисьоро изпразвачки и неравности - бомбеподдавачки
![]()
![]()
![]()
Просто ми е писнало на оня работа като карам из тоя проклет град по скапаните му улици и гадните кръстовища, няма едно кръстовище на което има линий на трамвай който да не ти ебават мамата на шарнирите!
С ДВЕ ДУМИ НЕМАМ ДУМИ!!! Тея който са отговорни за пътната мрежа и състоянието и в момента и с безотговорното си бездействие продължават да допринасят за разрушаването и да ги хване разстройството во век и веков, от кенеф да не мога да станат, гъзъ им от бърсане в тоалетна хартия да се протрие
Много точно Диляне!Направо ми се плаче като трябва да карам из София!Трагедия!Абе в кой век живеем!?

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
simple_man написа:....
Направо не знам, супер много съм възмутен, всеки ден карам по стотици километри в София и волю неволю съм длъжен да знам на коя улица в кой край трябва да карам за да не падна в някоя дупка или като минавам през семинарията даречем от къде са най-малки линийте и да не си изкъртя гърнетата, да не говоря че на светофар не могат да минат повече от 5 коли щото всички минават на първа на обороти а отзад задръстване

По булевард България и Цариградско Шосе всичките канали са под всякаква критика потънали до безобразие и точно там къде трябва да ти се движат колелата! Или трябва да караш между лентите и да те псуват или трябва да минеш през абсолютно всички канали (изключение прави ако караш в лявата лента и на двата булеварда)
Същото се отнася и за Евлоги Георгиев от Орлов мост посока към НДК! в участъка м/у Гурко и Граф-а каналите в дясната лента са толкова брутални че можеш да си оставиш някое колело барбар със макферсона, а след това на двата пешеходни светофара към България пък в лявата лента точно там дето минаваш има по чифт канали така че и четирите ти колела да пропаднат в тях!
после на светофара на НДК линийте са толкова ужасни че ако не караш в най-дясна лента чак уредите на таблото ми губят ориентация кво става!
Да не говориме за един от централните ни булеварди "Васил Левски" Който от тунела под НДК до Софийския Униреситет е осеян от пропаднали канали и дупки с остри ръбове, а кръстовището с Графа като пресичаш линийте на трамвая можеш да се разпаднеш!
Моста от и към аерогарата който отвежда всички чужденци към сърцевината на "Хубавата ни Столица" е в безобразно състояние на настилката и снадките са ужасно нагънати и остри!
Бул.Ситняково и в двете посоки има такива хубави неравности подсилени от пропаднали канали със дупки около тях с остри ръбове че полобите ти падат! Като силно внимание обръщам на двата канала, единият в посока от Румънското посолство към Оборище точно в средна лента след светофара който е способен да съсипе картера ако ти е по-ниска колата като си паднат левите гуми в ниското, а другият канал е точно преди светофара с ул.Черковна в обратна посока като се идва от оборище! Толкова е брутален, намира се м/у средна и лява лента че вече асфалт не е останал по него от зажулвалите се коли в него! Трябва да караш или м/у дясна и средна лента или м/у лентата за Завиване наляво по "Гео Милев" и тази за направо!
Същото се отнася за каналите точно след светофара на Румънското в посока "Цариградско" който са в лявата и средна лента и са приятно дълбоки!
За по-малки улички не споменавам изобщо защото ще изпиша около 13458 страници, ама не си мислете че блъфирам щото всичко ми е пред очите и съм БЕСЕН

Из страхотния ни СКЪП и тузарски квартал Лозенец дето жилищата стигат до 1200 еур кв.м има такива дупки че можеш китаец да видиш да ти маха ако надникнеш в нея! Същото се отнася и за Околовръстното в Посока "Бистришко Шосе" от "Симеоновско Шосе" точно при ОМВ и ОПЕТ! Отдясно има такава хралупа че цялата гума може да ти потъне до прага

А пък каот се движиш от "Дървеница" към "Младост" по бул.Адрей Ляпчев" който поема супер много трафик точно в ниското в момента се е отворила такава огромна дупка през която няма как да минеш без щети с повече от 20 км/ч, даже вече асфалт не е останал, там имаше една дупка и един канал сигурно 5 години който се съединиха в коалиция със съседно разрастващата се дупка и стана една комплексна барикада която минава през цялото пътно платно! да не говориме че на същият тоя булевард горе на светофара от дясното платно като минеш има ебаси хендека!
Почти няма по-голяма улица или булевард който да не се е нагънал асфалта като на някой дебелак паласките!!!
Из младост положениеот е същото!
В Студентски има улици който вече не са със асфалтово покритие!
НАПРАВО СЪМ БЕСЕН
УУУУ-СААААА, УУУ-САААА изпускам напрежението

Та мисля че още 1 година ако продължаваме така ще трябва да се оборудваме със високо проходими возила! Ако не трябва скоро да се направи нещо по въпроса!
Ебаси народа сме как се примиряваме! Я да се вдигнеме на един митинг и да задръстиме ВСИЧКО.. шъ им *ба майкята

излезнах в оффтопик и ако продължа ще се наложи да се предложа за почивка пред шефовете на форума за това ще ме извините

ако пътно-ремонтните фирми използваха поне половината от преведените им пари нямаше да правим ходова част всяка година.или най малкото да има качествено полагане.а не сульо и пульо се хванали да полагат асвалт.оставят е*аси ръбовете на всяка кръпка. ма то нема такъв ръб ве.коша направо ти сгъва.или пък вълните на цариградско >лелее.
на мене най си ми харесва участъка между Антон иванов и колелото за ломско и илиянци. е там шахтите са супер- ем много ем дълбоки ем на зиг -заг.мечта мечта
на мене най си ми харесва участъка между Антон иванов и колелото за ломско и илиянци. е там шахтите са супер- ем много ем дълбоки ем на зиг -заг.мечта мечта
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Мойте впечатления са, че квото ида си говорим ситуацията е ясна. Оправия няма, или поне на тоя етап от развитието на София. Просто строителството е масово явление, и няма начин тежките машини да не повреждат асфалта. Ще дойде и този ден когато всичко ще се поуспокои и асфалта ще заспи, до тогава карайте внимателно и бавно.
Единственото което можем да направим, е да се обурудваме с по една такава предпазна шина, защото колкото и да е тънка тя ще повдигне мотора и картера при евентуален удар, докато голия картер просто си се чупи, тъй като алуминия е много мек. Ребрата на картера имат двоина функция. Едното е да помагат при охлаждането като задържат въздуха между тях, както е при двигателите с въздушно охлаждане(примерно при картингите). Втората функция е да поемат силата на евентуалния удар отдолу като се деформират, а не направо да се цепи дъното. В моя случай, го ударих точно на пробката за източване на маслото, там ребра няма и веднага се получи цепнатина. С М40 съм и при всички положения ще си направя шина, щото тоя картер виси страшно ниско. Аз шахти не "обкрачвам" ако се подават над нивото на асфалта. Забелязах, че при спиране напред към тротоар, в някой случай първо се удря картера а не предните колела, така че внимавайте. Пазете е30-ките за по-добрите времена, когато асфалта ще е прав, а колите ни все по-ниски и бързи.
Единственото което можем да направим, е да се обурудваме с по една такава предпазна шина, защото колкото и да е тънка тя ще повдигне мотора и картера при евентуален удар, докато голия картер просто си се чупи, тъй като алуминия е много мек. Ребрата на картера имат двоина функция. Едното е да помагат при охлаждането като задържат въздуха между тях, както е при двигателите с въздушно охлаждане(примерно при картингите). Втората функция е да поемат силата на евентуалния удар отдолу като се деформират, а не направо да се цепи дъното. В моя случай, го ударих точно на пробката за източване на маслото, там ребра няма и веднага се получи цепнатина. С М40 съм и при всички положения ще си направя шина, щото тоя картер виси страшно ниско. Аз шахти не "обкрачвам" ако се подават над нивото на асфалта. Забелязах, че при спиране напред към тротоар, в някой случай първо се удря картера а не предните колела, така че внимавайте. Пазете е30-ките за по-добрите времена, когато асфалта ще е прав, а колите ни все по-ниски и бързи.
Reportera написа:BMWPower написа:Момци и аз съм на тва мнение за една седмица тука в нашия скапан град ПЛОВДИВ счупих 2картера на една М40 и една М42 като и двата са отвъд сяква поправка и то в такива дубки кадето цялата кола е побира

е30ките са си продали душата на дявола, за да не остареят никога! Всички се страхуват от времето, а времето се страхува от Е30ките
Trust me anything you can do, I can do better than you !!!
Trust me anything you can do, I can do better than you !!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
бетер индия станахме
тва масово строителство няма да спре скоро,щот нали сме бабаити и си купуваме жилища на цената 2 в нормална държава,а и сме със селски маниери-искаме да живеем на центъра и става само камиони,мръсотия,дупки-то не дупки ми направо кратери...и си е ебало целия пейзаж на цялата ни насрана държава и народа в нея
и кат немога нищо да направя,а се пукам от яд,ама живота е много кратък и затова никви данъци,такси,сметки...да мрат всички алчни боклуци....златев,костов,царчето,манева,софиянски,седесарски,шулева,велчев....и т.н.
ама от нас българите нищо не става,то голямата история дет я имаме,че за тва половината сме в робство,после комунизъм и оня селски простак-живков ще ни управлява,пък сега грозната му внучка се сърди като чуела че хората плюят по дядо й..
ми сидеров кво стана с него?-много приказки,гледаше лошо и накрая зема селския бабаит с японските изкуства и се насра!
и тодор батков с голямата си глава и мазния мустак, и прамод-чето мЕтал и още много много, безбройни са грозните и прости хора в тая държава дето имат власт,ама им пожелавам от посещения при личния да не се оттърват,щот и здравеопазването ни е такова хубаво и да ползват всички негови екстри--мамка им и боклуци
тва масово строителство няма да спре скоро,щот нали сме бабаити и си купуваме жилища на цената 2 в нормална държава,а и сме със селски маниери-искаме да живеем на центъра и става само камиони,мръсотия,дупки-то не дупки ми направо кратери...и си е ебало целия пейзаж на цялата ни насрана държава и народа в нея

и кат немога нищо да направя,а се пукам от яд,ама живота е много кратък и затова никви данъци,такси,сметки...да мрат всички алчни боклуци....златев,костов,царчето,манева,софиянски,седесарски,шулева,велчев....и т.н.

ама от нас българите нищо не става,то голямата история дет я имаме,че за тва половината сме в робство,после комунизъм и оня селски простак-живков ще ни управлява,пък сега грозната му внучка се сърди като чуела че хората плюят по дядо й..
ми сидеров кво стана с него?-много приказки,гледаше лошо и накрая зема селския бабаит с японските изкуства и се насра!
и тодор батков с голямата си глава и мазния мустак, и прамод-чето мЕтал и още много много, безбройни са грозните и прости хора в тая държава дето имат власт,ама им пожелавам от посещения при личния да не се оттърват,щот и здравеопазването ни е такова хубаво и да ползват всички негови екстри--мамка им и боклуци

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
въпреки всичко има ли някой, който да се е оборудвал с подобна "шина" да сподели как точно я е направил...
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4