Шум от скоростната кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Шум от скоростната кутия
Колеги, от известно време започна да претраква много яко! Шума излиза като че ли от кужуха на кутията, наподобява на звук ТАП ТАП ТАП ТАП, тресе скоростният лост (и то доста). Звука започва да се чува около минута след като запаля студен двигателя и продължава около 10 мин каране , докато двигателя загрее хубаво или ако изключа двг-то през това време и после след 30 мин примерно запаля пак шума го няма (двг-то е още студено 60-70 градуса , но предполагам е достатъчно да затопли през това време източника на шума). Искам да уточня че шума , тресенето на скоростният лост и цялата карантия отдолу (усещането е че все едно всичко се клати отдолу) се получава само при движение на свободна предавка или на място и е по-силен като намалявам със спирачките. Шума го има от 2 години
но тогава се чуваше съвсем леко (на 2-3 дни веднъж и за 5-6 секунди) с течение на времето и километрите (30000) започна повече и повече да се усилва и сега го има докато колата е студена и е на свободна.
Като натисна съединителя шума спира. Като повиша оборотите малко шума изчезва (има лека вибрация ма нали все пак е дизел) Маслото в кутията е атф на 2 години, нови втулки на скоростният лост, нови на една седмица тампони на двг и на скоростите. Гуменият съединител на кардана също е в отлично състояние.
Колата е 325тдс, кутията е гетраг.
Ами това е проблема, ако някой колега има идея какво може да е да пише, щото аз вече карам под страх да не ме остави на път!
пп. Незнам дали има връзка, но през цялото време откакто имам колата трета скорост се държи странно понякога включва лесно, понякога не влиза директно а трябва да донаглася лоста.

Като натисна съединителя шума спира. Като повиша оборотите малко шума изчезва (има лека вибрация ма нали все пак е дизел) Маслото в кутията е атф на 2 години, нови втулки на скоростният лост, нови на една седмица тампони на двг и на скоростите. Гуменият съединител на кардана също е в отлично състояние.
Колата е 325тдс, кутията е гетраг.
Ами това е проблема, ако някой колега има идея какво може да е да пише, щото аз вече карам под страх да не ме остави на път!
пп. Незнам дали има връзка, но през цялото време откакто имам колата трета скорост се държи странно понякога включва лесно, понякога не влиза директно а трябва да донаглася лоста.
дс
виж си кардана ,гумено каре или висящ лагер,тампони на кутията ,влизай в канала и гледай ........ 

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Колега писал съм че тампоните са нови, не е и от кардана щото и при спряла кола се усеща, лежал съм и под нея да слухтя като диво прасе... май не си дочел темата
. Шума за мен идва от кожуха. Ако някои има идея какво може да е да пише.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
дко
извинявай колега ,при натиснат съединител имали го тропането,тогава се спира въртенето на първичния вал ,на самия вал има 2 лагера и като се разбият тропа ,намира се в коляновия вал ,под съединителя ,също си виж моста дали е стегнат ,аз си препатих само че задния се беше отхлабил и тресеше ,дано ти помогне някой 

- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
Здрасти Пепи,проблема ти е в съединитела-щом при натиснат и отпуснат има разлика,там ще търсиш проблема.За трета скорост-провери при загасена кола дали си влиза хубаво,ако влиза при загасена,а при запалена прави проблем зна4и ти е заминал претискателия диск.Както го описваш мисля,4е проблема ти е комплексен(вси4ко е от съединитела),шума е от лагера,тресенето от феродовия диск,за претиквателния ти писах горе,ще се каже със сигурност при демонтаж.Успех
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
здр колега Проблема май е при повечето ТДС-си и аз имам същият проблем като купих колата, но проблема отшумя ей така от нищото.Значи това е лагер, но въпроса е кой?Мислех да отварям кутия за това.Имам чувство че се събират съчмите(иглите) на някой лагер.Трябва да се открие от къде идва проблема,щот това е детска болес при ТДС-са
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Шум от скоростната кутия
Същите симптоми ги имам и аз!Кажете как решихте проблема?

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
То сигорно вече са сменили колите, кат гледам от кога е темата...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами само тази тема е със същите симтоми като моите!Искам да разбера какво да сменя,за да си реша проблема,че е доста гадно това тресене и този шум. 

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Ходи на диагностика в Дару и ще разбереш
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е какво ще разбера там?То не е от мотора.Двигателя държи оборотите бетон.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Сори за офтопика, но Наско, според мен вземи я продай тази кола, имаш 100 теми с проблеми по нея
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е защо да я продавам,аз всичко и оправям като разбера какво е.
Сега е това,иначе си върви и засега няма друго!Просто се притеснявам да не е нещо сериозно.

Сега е това,иначе си върви и засега няма друго!Просто се притеснявам да не е нещо сериозно.

15 мнения
• Страница 1 от 1