Дайте съвет за фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Дайте съвет за фотоапарат

Мнение от k_remi » 26 Яну 2008, 21:36

Искам да си взема един такъв любителски цифров естествено.Имам около 400лв за харчене +/- .Но искам и да снима добро видео , много ясно че няма да е като камера но все пак , телефона ми снима по-добри клипове от стария фотоапарат.Другото което ме вълнува е батерията да е като на джи ес ем , в смисъл да се зарежда така и да поддържа мемори карта поне 1-2 гб.
;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 26 Яну 2008, 21:56

аз от по ефтините съм фен на кодак,говорим за до 150лв.400 лв за такова нящо са грешни пари :mhihi: моя е кодак ц613.
прави яки снимки,видеото е ок.за мен това е достатъчно като за любител ;) и беше около 90 долара :shock:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 26 Яну 2008, 22:24

Един приятел има fz7 на Панасоник, то си е бая апарат, но снимките които прави са уникални, поддържа 2ггб карта и прави страхотно видео. Провери го в Техното да му видиш цената но е около тази която си приготвил.

ПС Сега говорих с него и каза, че вече го няма на пазара, но следващия модел е със същите характеристики е около 600лв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 26 Яну 2008, 22:53

sonny написа:Един приятел има fz7 на Панасоник, то си е бая апарат, но снимките които прави са уникални, поддържа 2ггб карта и прави страхотно видео. Провери го в Техното да му видиш цената но е около тази която си приготвил.

ПС Сега говорих с него и каза, че вече го няма на пазара, но следващия модел е със същите характеристики е около 600лв

Какво ще рече следващия модел ? В търсачката ми вади DMC FZ7 но по това не мога да разбера кой е следващия модел

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 0:00

k_remi написа:
sonny написа:Един приятел има fz7 на Панасоник, то си е бая апарат, но снимките които прави са уникални, поддържа 2ггб карта и прави страхотно видео. Провери го в Техното да му видиш цената но е около тази която си приготвил.

Какво ще рече следващия модел ? В търсачката ми вади DMC FZ7 но по това не мога да разбера кой е следващия модел

Това е следващият:
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... des-pane-0
Тук има снимки правени с него:
http://photo-cult.com/album.php?cam=2295

Преди време имах FZ7 и мога да ти кажа че е добре като за начинаещ, има много ръчни настройки и бързо можеш да се научиш да снимаш и да минеш в по-горен клас, ако това е целта ти разбира се.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 0:08

За да не пиша нова това ... аз също съм решил да сменям апаратчето. В момента съм със Sony DSC-T1. Не е лоша машинката, но искам нещо по-добро за около 800/1000 лв. Някой ако има опит с нещо по-добро нека го сподели ... ще съм му благодарен :)

П.П. Колега( към автора на темата) ако имаш нещо против, че пиша в темата, моля да ме извиниш .... ще си изтрия постинга :)

това мисля, че не е лоша машинка :) http://www.dpreview.com/news/0701/07013 ... .asp#specs
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 0:17

euroto написа:За да не пиша нова това ... аз също съм решил да сменям апаратчето. В момента съм със Sony DSC-T1. Не е лоша машинката, но искам нещо по-добро за около 800/1000 лв. Някой ако има опит с нещо по-добро нека го сподели ... ще съм му благодарен :)

П.П. Колега( към автора на темата) ако имаш нещо против, че пиша в темата, моля да ме извиниш .... ще си изтрия постинга :)

това мисля, че не е лоша машинка :) http://www.dpreview.com/news/0701/07013 ... .asp#specs

Следващата стъпка е DSLR, там обаче ше се наложи да прочетеш някоя книжка също и за в бъдеще да вземеш някой обектив. Ако искаш драсни на лични да не спамим тука :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 0:23

ja написа:
euroto написа:За да не пиша нова това ... аз също съм решил да сменям апаратчето. В момента съм със Sony DSC-T1. Не е лоша машинката, но искам нещо по-добро за около 800/1000 лв. Някой ако има опит с нещо по-добро нека го сподели ... ще съм му благодарен :)

Следващата стъпка е DSLR, там обаче ше се наложи да прочетеш някоя книжка също и за в бъдеще да вземеш някой обектив. Ако искаш драсни на лични да не спамим тука :)

Ааа става много сложно - аз не съм профи нито пък ще ставам такъв :mhihi: ... трябва ми нещо дето да снима добре вечер примерно на светлина в стая или нещо такова, защото Сони-то примерно снима, но бая игра пада докато му улуча настройките. Тоя панасоник има ли автоматични настройки тоест сам да определя на кое положение да снима - според светлината/ден/нощ и т.н.?!
Не ми трябва нещо сложно, тоя панасоник изглежда добър, но ще хвана да го разгледам в някой магазин и ще видя дали да взема подобна машинка, че с тия ръководства ме плашиш. Не си падам по четенето :mhihi:

Тоя панасоник прави ли добро видео? :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 27 Яну 2008, 0:28

sonny написа:ПС Сега говорих с него и каза, че вече го няма на пазара, но следващия модел е със същите характеристики е около 600лв

FZ8 е следващия модел за който говори sonny и аз съм с него, виж снимки в галерията ми.Гледах го за 550 лева вече такаче за тези пари това е много оферта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 0:30

_BoBI_ написа:
sonny написа:ПС Сега говорих с него и каза, че вече го няма на пазара, но следващия модел е със същите характеристики е около 600лв

FZ8 е следващия модел за който говори sonny и аз съм с него, виж снимки в галерията ми.Гледах го за 550 лева вече такаче за тези пари това е много оферта.

Снимките от галерията ти са добри, поне така ги виждам аз ... къде го има тоя апарат .... да ходя да го видя през седмицата ... ? :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 0:32

euroto написа:
ja написа:

Ааа става много сложно - аз не съм профи нито пък ще ставам такъв :mhihi: ... трябва ми нещо дето да снима добре вечер примерно на светлина в стая или нещо такова, защото Сони-то примерно снима, но бая игра пада докато му улуча настройките. Тоя панасоник има ли автоматични настройки тоест сам да определя на кое положение да снима - според светлината/ден/нощ и т.н.?!
Не ми трябва нещо сложно, тоя панасоник изглежда добър, но ще хвана да го разгледам в някой магазин и ще видя дали да взема подобна машинка, че с тия ръководства ме плашиш. Не си падам по четенето :mhihi:

Movie clips:
• 640 x 480 @ 30 / 10fps
• 320 x 240 @ 30 / 10fps
• 848 x 480 @ 30 / 10fps (16:9)
Ами добре е ето тук подробни данни за модела:
http://www.dpreview.com/news/0701/07013 ... .asp#specs

А ако искаш да правиш готини снимки ще трябва поне малко да прочетеш това онова. Те са няколко основни понятия, които доста ще ти помогнат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 0:33

euroto написа:
ja написа:

Movie clips:
• 640 x 480 @ 30 / 10fps
• 320 x 240 @ 30 / 10fps
• 848 x 480 @ 30 / 10fps (16:9)
Ами добре е ето тук подробни данни за модела:
http://www.dpreview.com/news/0701/07013 ... .asp#specs

А ако искаш да правиш готини снимки ще трябва поне малко да прочетеш това онова. Те са няколко основни понятия, които доста ще ти помогнат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 27 Яну 2008, 0:35

Къде мога да го погледна .. тоест в кой магазин го има .... черния вариант ми допада повече. ..... предполагам, че към него(към комплекта) има упътване ... ?!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 27 Яну 2008, 0:38

euroto написа:къде го има тоя апарат .... да ходя да го видя през седмицата ... ? :)

Виж по Технополис, Метро, Техномаркет...
;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Яну 2008, 0:39

euroto написа:Къде мога да го погледна .. тоест в кой магазин го има .... черния вариант ми допада повече. ..... предполагам, че към него(към комплекта) има упътване ... ?!

http://www.photopavilion.com/?page=shop там мисля го има

Следваща

Назад към Извън Темата