Your attention pliiz
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
D_I_D_O написа:Разберете ШЕЛ и ОМВ са световни петролни компании не са от тия мутрагенските бензиностанции дето се чудят само как да оправдават приходи.Те не могат да си позволят да слагат боклуци в горивата си-все пак имат сигурно над 10000 бензиностанции.И не мога да си обясня как едни са много довлни от горивата на Шел ,а на други все им има вода в бензина или леко корабно гориво нафтата.
Доста глупости приказваш
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
tsvet40 написа:За Шел няма да коментирам, само ми е интересно как се избива кола от застраховка, като сипеш вода в бензина?![]()
![]()
Надявал се е да изкара бензиностанцията виновна - че имат вода в бензина ,ама каде да се сети че има камери.
п.с. ако ти се случи нещо с колата и излезе че бензиностанцията е
виновна тя е длъжна да поеме разходите по повредите.Ако ли не с помоща на един свестен адвокат може да я съдиш
Crazy -M кое според теб е глупост

- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
Застраховката покрива щетите по колата,следователно застрахователите почват да изискват от виновния (в случая бензиностанцията ) да им плати парите които са ти дали,за да си оправиш колата
Надявам се да си ме разбрал
Надявам се да си ме разбрал
добре де АЛЕКСИ аз тъп ли съм като гледам че на една бензиностанция колата върви като пушка а на другата ...по-добре не питай...карай...утре ще ходя на диагностика да ми видят колата ...тя така или иначе се пооправи доста ама имам проблем с паленето все още..може да се окаже нещо друго..мерси за съветите 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
аз лично съм си патил от дизела на Шел, карал съм служебна кола с Шел бензин и имаше разлика с ОМВ примерно.
Затова в Шел не стъпвам, на ОМВ рядко, Еко до скоро ги уважавах, но развалиха качеството, и сега си сипвам от един гараж - не толкова заради цената, а защото го вземам в пластмасови туби и след няколко дни пак няма утайки или различни пластове
Затова в Шел не стъпвам, на ОМВ рядко, Еко до скоро ги уважавах, но развалиха качеството, и сега си сипвам от един гараж - не толкова заради цената, а защото го вземам в пластмасови туби и след няколко дни пак няма утайки или различни пластове
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
сигурно доста туби взимаш

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Ти с тия туби нещо ного контрабандно на кви пари 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
значи отивам аз днес и резултата е следния:ю
-всичките бобини са здрави
-свещите им трябва смяна след като сменям маслото (към 3.000 км)
-дрън дрън...
и ламда сонда която си "заминава" лека по лека...стойностите които дава са в рамките на нормалното ала в графиката вместо да има 3 до 5 на секундата тя имаше едно единствено (сега обяснявам какво са ми казали хората) т.е. през лятото трябва да събера 180 кинти да си взема една ламда сонда или 150 за универсална...мерси за съветите пак
-всичките бобини са здрави
-свещите им трябва смяна след като сменям маслото (към 3.000 км)
-дрън дрън...
и ламда сонда която си "заминава" лека по лека...стойностите които дава са в рамките на нормалното ала в графиката вместо да има 3 до 5 на секундата тя имаше едно единствено (сега обяснявам какво са ми казали хората) т.е. през лятото трябва да събера 180 кинти да си взема една ламда сонда или 150 за универсална...мерси за съветите пак
D_I_D_O написа:Разберете ШЕЛ и ОМВ са световни петролни компании не са от тия мутрагенските бензиностанции дето се чудят само как да оправдават приходи.Те не могат да си позволят да слагат боклуци в горивата си-все пак имат сигурно над 10000 бензиностанции.И не мога да си обясня как едни са много довлни от горивата на Шел ,а на други все им има вода в бензина или леко корабно гориво нафтата.
..Както Шел така и ОМВ бензиностанциите се управляват от ЕООД-та на името на управителя на бензиностанцията, който печели % от всеки продаден литър бензин, но от този % плаща цялата издръжка на бензиностанцията, като заплати и т.н и каквото остане накрая му е печелбата. Ако не си избие разходите с този % печалба от бензина за да ги покрие ОМВ си ги взима от внесените 30 000лв./беше преди/ от управителя като депозит по сметката на ЕООД-то. Та за да не ви обърквам повече, управителите на бензиностанции са си еднолични дружества и си правят каквото си искат с бензина само и само за да изкарат някой лев отгоре. И понеже на близък мой човек му предлагаха тази позиция още преди да построят първата бензиностанция ОМВ, аз ви казвам че след направена равносметка за издръжката на бензиностанцията оставаха 1500 лв максимум заплата, нали се сещате че това са си никакви пари за цялата отговорност и управление на една бензиностанция...така че си наливат вода..и няма какво да се чудите, че на едно място е повече на друго по-малко разреден бензина....Шел доколкото знам е същата история...абе навсякъде е скапан...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Че има вода, има
. Това е свързано нещо с пожарната безопасност. Във всяка цистерна се оставя воден слой. Така че възможно е, ако е на свършване бензина в цистерната сондата да засмуче и вода. А това че бензинджиите смесват бензин с вода са чисти глупости. Нали тя е по-тежка и се утаява бре. Или си имат миксери с цистерните и я разбъркват
Смесването става с по-ниски фракции, които са и по-евтини. И понеже вече не се произвежда А86 бутат нафтичка и др. такива.
А това за блокиралия двигател от налята вода преди бензиностанцията. Абе, колко е сипал? 10-20 литра. Айде стига с легендите. Навремето един ме убеждаваше, че му свършил бензина, т.е. имал 2-3 литра, но сондата не можела да го засмуче. И той сипал 2 литра вода изчакал да се утаи, запалил и минал 10-тина км. до първата бензиностанция. Та и тая история с блокиралия двигател ми звучи така. Иначе за камерите- има, но не снимат околния пейзаж, а колконките и касата. Иначе няма да са охранителни камери, а камери на Нейшънъл Джеографик

А това за блокиралия двигател от налята вода преди бензиностанцията. Абе, колко е сипал? 10-20 литра. Айде стига с легендите. Навремето един ме убеждаваше, че му свършил бензина, т.е. имал 2-3 литра, но сондата не можела да го засмуче. И той сипал 2 литра вода изчакал да се утаи, запалил и минал 10-тина км. до първата бензиностанция. Та и тая история с блокиралия двигател ми звучи така. Иначе за камерите- има, но не снимат околния пейзаж, а колконките и касата. Иначе няма да са охранителни камери, а камери на Нейшънъл Джеографик

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2