Проблем със заключалката на капачката на резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със заключалката на капачката на резервоара
Имам следния проблем-след заключване с дистанционното вратите се зключват ,но капачето на резервоара не се заключва-откъде мога да го разглобя или има някакъв предпазител за него.
- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Не се заключва ли, или стой отворено(така че да си личи), ако е последното, виж металната тел(пружина която го затваря), понякога тя се изкривява, или размества и трябва да се изправи до необходимото ниво, за да затвори капака. Ако се затваря и не се заключва, търси с търсачката имаше тема за това как се достига до механизма, но първо се проверяваше веригата дали не е прекъсната, просто не помня вече но има такава тема сигурен съм.
Успех
Успех
- Venko_Drifta
- Потребител
-
И моето БМВ е компакт и то не му се заклучва незнам защо така има централно ама на капачката явно няма Незнам.
Като отвориш "вратичката" към резервоара от задната страна (от към стоповете не от към пантите) трябва да има дупка през която да се вижда палеца на механизма за заключване. Ако има тапа или само дупка явно го няма.
Ако го има, но не работи заедно с централното трябва да провериш за прекъснат кабел, повреден механизъм или за изгоряло моторче.
Ако го има, но не работи заедно с централното трябва да провериш за прекъснат кабел, повреден механизъм или за изгоряло моторче.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
///MapTo написа:Или откачена букса/наличие на боклуци в дупката на палеца
Не е задължително... Аз ако заключвам с ключа - машинката сработва и затваря капачката, а ако цъкна само с алармата - не.

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
err0r написа:///MapTo написа:Или откачена букса/наличие на боклуци в дупката на палеца
Не е задължително... Аз ако заключвам с ключа - машинката сработва и затваря капачката, а ако цъкна само с алармата - не.
D_I_V_A_K_A написа:При мен вратата ми прави такас дистанционо не се заключва а с ключ се заключва
и при мене същата работа

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
99% зле вързана аларма.
това е при положение че като заключиш с ключ, резервоара също се заключва. Ако и тогава не, механизъм, машинка, кабел...
ако е алармата, вероятно просто ас ти срязани жиците и се подава ток към вратите 'насила'. Аз като бързах за каското след вноса, я дадох при такъв 'разбирач' и в началото бях така. Да не говориме че за да свирне при отворена врата, алармата беше вързана към СВЕТЛИНАТА НА ПЛАФОНА!! т.е. ако изгори крушката или съм я изключил и ми отворят колата, нямаше да се задейства. Трагедия. Отделно може да имаш и изгоряла машинка на някоя от вратите, ако и с ключ не се заключва. Закарай я на токаджия е моя съвет.
аз лично просто сложих скъпа аларма (въпрос на избор) в читав сервиз (задължително!) и заспа всичко. + имах една машинка на дясната врата за смяна, може би не се и отразява добре насилственото отваряне в зависимост от колко некадърен е бил монтажа. Имах и опция да се преинсталира стара аларма нормално за 40-тина кинта някъде, но исках да е рошава гаргата с пейджър плаващи кодове и други екстри.
отделно съм почти сигурен че като заключиш с алармата, от дръжките отвътре се ОТВАРЯТ вратите, а бмв има двойно заключване. И това е до кадърност на монтажа, при мен в момента при заключена кола не можеш да отвориш отвътре.
това е при положение че като заключиш с ключ, резервоара също се заключва. Ако и тогава не, механизъм, машинка, кабел...
ако е алармата, вероятно просто ас ти срязани жиците и се подава ток към вратите 'насила'. Аз като бързах за каското след вноса, я дадох при такъв 'разбирач' и в началото бях така. Да не говориме че за да свирне при отворена врата, алармата беше вързана към СВЕТЛИНАТА НА ПЛАФОНА!! т.е. ако изгори крушката или съм я изключил и ми отворят колата, нямаше да се задейства. Трагедия. Отделно може да имаш и изгоряла машинка на някоя от вратите, ако и с ключ не се заключва. Закарай я на токаджия е моя съвет.
аз лично просто сложих скъпа аларма (въпрос на избор) в читав сервиз (задължително!) и заспа всичко. + имах една машинка на дясната врата за смяна, може би не се и отразява добре насилственото отваряне в зависимост от колко некадърен е бил монтажа. Имах и опция да се преинсталира стара аларма нормално за 40-тина кинта някъде, но исках да е рошава гаргата с пейджър плаващи кодове и други екстри.
отделно съм почти сигурен че като заключиш с алармата, от дръжките отвътре се ОТВАРЯТ вратите, а бмв има двойно заключване. И това е до кадърност на монтажа, при мен в момента при заключена кола не можеш да отвориш отвътре.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
При мен зада заключа резервоара и да вдигна стъклата трябва да задържа копчето на алармата иначе колата се заключва и капачката остава отворена и трябва да я заключа с ключа.........пробваи да задържиш копчето(за заключване)на алармата може и при теб да е свързана така
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колеги и при мен е така
като я заклю4я сус алармата врати4ката за бензина несе заклю4ва. трябва да заклю4а дясната предна врата сус клю4а и тогава се заклъ4ва врати4ката.даже немога да заклю4а колата от 6офоирската врата все трябва да заибикям колата. 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
spens_82 написа:колеги и при мен е такакато я заклю4я сус алармата врати4ката за бензина несе заклю4ва. трябва да заклю4а дясната предна врата сус клю4а и тогава се заклъ4ва врати4ката.даже немога да заклю4а колата от 6офоирската врата все трябва да заибикям колата.
чети ме какво съм писал ПОДРОБНО по-нагоре за некадърно вързаните аларми.
п.с. или очаквате информация в 1 ред че прескачате дългите постове??
колеги и моята аларма не заключваше резервоара а с ключа да /това го открих случаино 1 седмица след поставянето на алармата/ варнах се в сервиза /ЕМК Пловдив/ и след малко мислене човека каза че има двоино заключване както писа и колегата TOsh по горе направиха го ама спря да вдига прозорците
пак обратно до сервиза и засега всичко е наред

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2