Антиновина: Уволнен катаджия
Модератори: mitaka7, Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
Смятам за добре полицаите да са корумпирани , защото ти дават възможност ако имаш желание да се разминеш с акта. Винаги когато съм давал пари съм плащал с пъти по-малко на ръка, от колкото ще е глобата в КАТ и ще ми земат и точки. Когато ме спрат винаги използвам неудобството им да си поискат още и винаги им давам 10 лева ,превишена с 25 км скорост и без колан - 10 лв. , минаване на червено без колан - 10лв. До сега съм давал 20-30 пъти пари за какво ли не и само един КАТ-аджия си направи устата за 20 лв. - лятото за 42 км отгоре. Последния път като ме спряха - карам си с 30-40 км/ч вечерта към 2.30 , говора по гмс и съм без колан. Като ми махна с палката си сложих колана оставих си гсм-а и КАТ-аджията нищо не видя, прати ме при колегата за проверка на алкохол, отивам и гледам колегата мой човек - давал съм му 3-4 пъти по 10лв. и му викам -Кво става брат ми. - той малко се шашна че така се обръщам към него щото е сигурно 20-25 год по-голям от мене и замълча и му викам кво не ме ли помниш с спортната кола ? И той вика да бе как да не та помна и се усмихна леко (лукава усмивка на хищник) . Извади дрегера и ми вика - Дай да видим колко чаши вино си пил. Взех дрегера и таман да духна и му викам 2-3 чаши. Той стреснато ми го взе от рацете и ми вика -Не, не ако си пил изобщо недей да духаш. Аз му викам - Майтап си правя не съм пил. На него му стана малко кофти и не схвана базика, защото от тоя базик няма да отнесе нищо вкъщи....
П.С. то стана баси романа
emo_pld написа:Смятам за добре полицаите да са корумпирани , защото ти дават възможност ако има...
Повечето неща, който си написал все едно аз съм ги писал.

Майка му на тоя убитак, дето е направил записа, дано следващия път попадне на некорумпиран полицай. Та да идва до София с рейса и да ползва 94 и 280. Да го еба в боклука.
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
На мен ми тръгна на зле с катаджиите още със взимането на книжката. Колата си я бях купил малко преди това още и на първото каране една вечер към 12 часа в Пловдив по един празен булевард със 70ина км/ч изскочиха от храстите и дрегер (1 бира - тогава си беше до 0,5 промила без проблем) и фиш за 10лв. След което се метнаха в Лада-та и отпрашиха, демек всичко беше за отчитане на дейност. И занапред продължиха да ми се лепят кат мухи на мед и все за дребни прегрешения - записах още 2 фиша за леко превишена скорост (10лв. за 146км/ч по магистралата и 20лв. за 82км/ч на пункта им на влизане в София от "Тракия") и 2 акта (20лв. и 3т. за забранен ляв завой на Попа - знака съм го проспал, и 20лв. заради паяка).
През бюрократичния период на обслужване на тия 2 акта минаха първите ми 8 месеца шофьорлък - по 4 за да изпедепцат постановленията по всеки от тях. Това разбира се свързано с отчитане в КАТ-Пловдив всеки месец за подновяване на акта.
Нито едно от тия наказания не съм го платил освен за бензина за разходката до КАТ веднъж в месеца.
Затова пък за един месец само им налях 40 кинта рушвети, за да минавам метър при нарушенията, които бях направил. Веднъж май беше превишена скорост пак, а другия път - ляв завой от дясна лента, бях последен в цялата двойна колона завиващи
Оказа се, че съм блял нещо и ГО ми изтекла преди 2 седмици! Съответно "Оо, ти знаеш ли ся глобата за тва е 500лв." и други такива сплашващи и конфискуващи приказки. Та "доброто" ченге възпря възмутения си колега и след церемониалната ми клетва, че ще си направя нова ГО още същия ден, бях пуснат да паса. Не без парично жертвоприношение за 2 кафета от тия по 10лв. (Баси и в двата случая как пък все имах най-малко 20лв. банкнота не знам, явно надушват к'во имаш в портфейла).
Намират се обаче и незлобливи хора сред тях, понеже неведнъж са ме пускали без нищо, въпреки че съм си бил в нарушение. Просто нито веднъж не съм тръгвал да се обяснявам или да се карам с тях. Чакам ги да видя какво ще предприемат, явно като не им се правиш на тарикат, повечето нямат стимул да се заяждат с теб. Така и са ми казвали на няколко пъти - "понеже не се обясняваш и заяждаш, ще те пуснем, има други, дето са по- за актове". Верно и мързела играе роля, ама все пак. И те са хора и се опитват да оцеляват в мижавата ни държава, както всички останали. Пък и корупцията не е само до властимащите, ами и до подвластните им, така че ние сами си я подхранваме...
През бюрократичния период на обслужване на тия 2 акта минаха първите ми 8 месеца шофьорлък - по 4 за да изпедепцат постановленията по всеки от тях. Това разбира се свързано с отчитане в КАТ-Пловдив всеки месец за подновяване на акта.
Нито едно от тия наказания не съм го платил освен за бензина за разходката до КАТ веднъж в месеца.
Затова пък за един месец само им налях 40 кинта рушвети, за да минавам метър при нарушенията, които бях направил. Веднъж май беше превишена скорост пак, а другия път - ляв завой от дясна лента, бях последен в цялата двойна колона завиващи

Намират се обаче и незлобливи хора сред тях, понеже неведнъж са ме пускали без нищо, въпреки че съм си бил в нарушение. Просто нито веднъж не съм тръгвал да се обяснявам или да се карам с тях. Чакам ги да видя какво ще предприемат, явно като не им се правиш на тарикат, повечето нямат стимул да се заяждат с теб. Така и са ми казвали на няколко пъти - "понеже не се обясняваш и заяждаш, ще те пуснем, има други, дето са по- за актове". Верно и мързела играе роля, ама все пак. И те са хора и се опитват да оцеляват в мижавата ни държава, както всички останали. Пък и корупцията не е само до властимащите, ами и до подвластните им, така че ние сами си я подхранваме...
ivan1979g написа:Майка му на тоя убитак, дето е направил записа, дано следващия път попадне на некорумпиран полицай. Та да идва до София с рейса и да ползва 94 и 280. Да го еба в боклука.
Бате, ако не си чел внимателно, аз съм го писал това, и първо няма, запис, второ от София съм, но карам с Пловдивска регистрация, и трето и аз те обичам.
ivan1979g написа:Майка му на тоя убитак, дето е направил записа, дано следващия път попадне на некорумпиран полицай. Та да идва до София с рейса и да ползва 94 и 280. Да го еба в боклука.
Бате, ако не си чел внимателно, аз съм го писал това, и първо няма запис, второ от София съм, но карам с Пловдивска регистрация, и трето и аз те обичам.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2