проблем с чистачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с чистачките

Мнение от митака-сливен » 24 Яну 2008, 19:16

Вчера си купих течност за чистачки и след като я налях в казанчето пръсна само веднъж леко и това беше... :( Сега изобщо не пръска.
И освен това ми се прееба първа скорост на чистачките- вместо да работят постоянно, работят на интервали и на първо и на второ положение... ако някой знае как да ги оправя ще бъда благодарен да ми каже...
Огледай се, ослушай се и ако ме няма премини!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 24 Яну 2008, 19:37

Наливането на течност и отказа на чистачките и пръскалките е съвпадение според мен. Бушон? Самата ръчка за чистачки?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Яну 2008, 19:52

ако се опитва да върти но поради боклук е запушено някое каналче може да е гръмнал бушон примерно. а може и да е съвпадение, но аз подозирам задръстване ;)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: проблем с чистачките

Мнение от err0r » 24 Яну 2008, 20:07

митака-сливен написа:И освен това ми се прееба първа скорост на чистачките- вместо да работят постоянно, работят на интервали и на първо и на второ положение... ако някой знае как да ги оправя ще бъда благодарен да ми каже...

Между другото сега препрочетох постинга ти и...
Я пусни 2-ро положение на лостчето и тръгни. Подкарай колата с 20км/ч. При мен чистачките на 2 са с пауза в спряло положение на колата, а като тръгна и развия някаква скорост (минимална) и те започват да чистят постоянно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 24 Яну 2008, 20:13

мдам.. и аз много се чудех... на място като пръсна, и се включват чистачките (при нулево положение) , при движение - не. но не съм тествал много на различни степени и т.н..... някой може ли да каже конкретно има ли някаква връзка пръсването и задействането на перата със скоростта на колата ??? и как трябва да бъде. ?
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 24 Яну 2008, 20:52

Ако помпичката се чува да работи а непръска на стъклото погледни да не е мокра кората на капака при пръскалките. Там има едни цилиндърчета клапички! Ако е мокро там - или са се запушили клапичките или както при мен бяха замръзнали от чиста вода и се бяха прецакали ;)

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 24 Яну 2008, 21:12

крив кюнец написа:Ако помпичката се чува да работи а непръска на стъклото погледни да не е мокра кората на капака при пръскалките. Там има едни цилиндърчета клапички! Ако е мокро там - или са се запушили клапичките или както при мен бяха замръзнали от чиста вода и се бяха прецакали ;)

Изображение

а сега аз да те питам колега аз има същият проблем и утре отивам да си копувам въпросните клапички, ама ме интересува тия скобички как се махат и свалят
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 24 Яну 2008, 21:27

аве колеги това ви е сензора за дъжд.Като сте на място и вали дойд примерно не пада толкова вода върху стъклото а като дадете gas повече вода и затова сензора включва втора степен.При E39 е така,при мен също

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 24 Яну 2008, 21:29

сори за правописа

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 24 Яну 2008, 21:45

и при мен е така-даже когато е спрал дажда спират и 4иста4ките,бах се опла6ил 6тях дая карам на токаджия колата :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 24 Яну 2008, 22:24

EnthusiasT написа:аве колеги това ви е сензора за дъжд.Като сте на място и вали дойд примерно не пада толкова вода върху стъклото а като дадете gas повече вода и затова сензора включва втора степен.При E39 е така,при мен също

:banghead: Ще дойдиш ли да ми покажеш къде е този датчик на моятя кола :mhihi: Така са всички е36-ци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Яну 2008, 22:38

Не знаех,че има такова нещо като сензор за дъжд на Е36 :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Яну 2008, 22:40

GVT написа:
EnthusiasT написа:аве колеги това ви е сензора за дъжд.Като сте на място и вали дойд примерно не пада толкова вода върху стъклото а като дадете gas повече вода и затова сензора включва втора степен.При E39 е така,при мен също

:banghead: Ще дойдиш ли да ми покажеш къде е този датчик на моятя кола :mhihi: Така са всички е36-ци.

Скрил си го ти някъде и сега мъчиш човека да го търси. :mhihi:

В казанчето има цедка вероятно стои на гърловината, моята я намерих на дъното, като ми свърши течността стана якото запушване на клапанчетата от снимките. Оказа се , че цедката е в полуразпад от кисненето в казанчето и половината от нея е тръгнала към дюзите.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 24 Яну 2008, 22:59

Зна4и при мен е така:0во положение пръска6 4иста4ките сами из4истват,1во положение 4иста4ките 4истят на итервали,2ро положение 4иста4ките 4истят бавно и постоянно,но само ако колата е в движение,когато колата намали скороста или спре 4иста4кита съ6то спират,3то положение 4иста4ките 4истят бързо и постоянно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Яну 2008, 23:36

Колега, сензора за дъжд е по-сложна система, която включва чистачките когато завали (ако е включена системата)
В случая преминаването на чистачките в режим "прекъсване" когато колата спре се управлява от сигнала на датчика на диференциала, който е и за скоростомера

Следваща

Назад към E36