Имам нужда от помощ по курсов проект Бюджетно счетоводство!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Имам нужда от помощ по курсов проект Бюджетно счетоводство!

Мнение от kagebista » 24 Яну 2008, 16:03

Колеги, моля ако някой има готов проект за "ИЗГОТВЯНЕ НА ГОДИШЕН СЧЕТОВОДЕН ОТЧЕТ НА БЮДЖЕТНО ПРЕДПРИЯТИЕ"
Спешно ми трябва до утре - Петък 25.01 наобяд. Трябва да изготвя курсов проект, но времето ме притиска! Задачите на курсовия проект са:
КУРСОВ ПРОЕКТ:

I. ЗАДАЧА:
В БЮДЖЕТНО ПРЕДПРИЯТИЕ СА ИЗВЪРШЕНИ СЛЕДНИТЕ

ОПЕРАЦИИ:

1.Закупени са акции с характер на мажоритарен дял за бюджетното предприятие. Акциите са с покупна цена 5 000 лева и са платени със средства от разплащателната сметка. При придобиването им е платенатакса в размер на 60 лева в брой.

2.3априходена е произведена веществена продукция от бюджетното предприятие със себестойност 2 000 лева.

3.Продадена е произведена и заприходена продукция /от условие 2/. Продажната и цена е 3 000 лева. Предприятието е регистрирано по ДДС.

4.Съгласно сключен договор със строителна организация е предоставен аванс за построяването на склад. Авансът е на сюйност 20 000 лева и е преведен с ПН.

5.Предоставени са част от извършените строително-монтажни работипо строителството на склада в размер на 10 000 лева. Същите саплатени с ПН.
6 Завършено е строителството на склада.Задължението към строителната организация е платено със средства от бюджетнатасметка . като с прихванат предоставения аванс.

7.Закупени са материали необходими за строителството на новаадминистративна сграда. Материалите са на стойност 60 000 лева и саплатени със средства от разплащателната сметка.

8.По строителството на склада са направени следните разходи:

-за материали - 40 000 лева,

-за работна заплата - 20 000 лева,

-за социални осигуровки -5 000 лева,

-други разходи- 2 000 лева платени в брой.

9.Сградата е поароена и заприходена в състава на дълготрайните материални активи в бюджетното предприятие

10. По фактура са изплатени 60 000 лева на търговско дружество за основен ремонт на водопроводната канализация, която е с характер на инфраструктурен обект.

11. Обектът по условие 10 е приет с акт от бюджетното предприятие. 12. С протокол е извадено от употреба произведение на изкуството с отчетна стойност 30 000 лева.

ИСКА СЕ: Да се съставят счетоводните статии за извършените операции в бюджетното предприятие!

II. ИЗГОТВЯНЕ НА ГОДИШЕН СЧЕТОВОДЕН ОТЧЕТ НА БЮДЖЕТНО ПРЕДПРИЯТИЕ:

1.Изберете ПРЕДПОЧИТАНО от Вас бюджетно предприятие.
2. Представете го - местонахождение, седалище, предмет на дейност, значимост за региона, балансово число и др.

3.Накратко изложете основните принципи от счетоводната политика на избраното от Вас бюджетно предприятие.

4. Представете годишна оборотна ведомост па изследвания от Вас обект.

5. На тази база представете методика за съставяне на Годишен счетоводен отчет и съставете Годишния счетоводен очет на бюджетното предприятие, което изследвате.

6. Анализирайте резултатите от дейността на бюджетното предприятие на база информацията от Годишния счетоводен отчет.

Благодаря предварително!!!
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 24 Яну 2008, 17:19

Това е норм. задача по счетоводство, честно да ти кажа, не е мнг просто, просто мнг писане трябва, надали някой ще успее да го направи, според мен виж да хванеш някой сборник с решени задачи и подобни има доста.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 24 Яну 2008, 18:11

Баце и на мен ми се струва че тая задача не е много сложна, трябва да се съставят само едни уравнения и си готов. За съжаление не мога да ти помогна, но някой шпец по счетоводство ще го направи за по малко от час ;)
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Яну 2008, 18:33

http://zamunda.pomagalo.com/

Бате много съм бос в тази област щото аз се занимавам с фотография и операторско майсторство.Ама виж този лнк ако може с нещо да ти е полезен.Бих се радвал ако съм помогнал.
УСПЕХ

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 24 Яну 2008, 21:09

Какво ми даваш, ако ги реша задачките! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Въпреки, че аз се занимавам с фирмено, но... бюджетното и банковото счетоводство ми бяха любими ;) :D :D :D
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 26 Яну 2008, 15:55

Ключ или в кенефа. След една безсънна нощ четене из нормативната база установих, че МОГА всичко :mhihi:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Яну 2008, 19:21

още ли се учи това :mhihi:

Назад към Извън Темата