Ей това трябва да ви напомня как завършват спортистите! 18+
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
_BoBI_ написа:Дизелче, ако си маняк като мен нито липсата на финанси, нито страха или видяното ще те спре.
само като те слушам и си те представям как го караш мотора с помощни колелца, защото поради внушителния си ръст, не можеш да стигнеш земята, като спреш на светофара:)
_BoBI_ написа:Това е моето мнение може да бъркам някъде, но в никакъв случай не ми се започват спорове с нахъсани и заядливи хорица.
тъкмо се бях мoтивирал и ме разубеди

Последна промяна Engi на 23 Яну 2008, 15:15, променена общо 1 път

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
PeBaLs написа:deyan-enchev написа:Май от това следва и да се оглеждаме повече
колкото и да се оглеждаш баце, се си е тая ...става прекалено бързо за да можеш да реагираш в повечето случаи....нека другия е вкарал прилично или е некво супердупертурбогъзе с нова колица или моторче(от мама и тате)...отнася си те ...и няма да разбереш даже, няма и да спре да види как си !!!!
нали знаеш...миг невнимание и после цял живот мъртъв!!!!
За жалост е така, каквото ти е утредено това ще стане, кръговрата на живота си тече. Само се надявам да се случва все по рядко
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Larii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 325 Coupe
_BoBI_ написа:dizelboy написа:мерси з апореден път рабрах 4е мотор няма да карам
Дизелче, ако си маняк като мен нито липсата на финанси, нито страха или видяното ще те спре.Ако трябваше така да мислят състезателите щеше да ги е страх да се състезават и да не е останал никой.Не искам да споря с теб, че не си прав, а точно обратното прав си, но за себеси.Всеки има свой начин да разбира нещата.Спорд мен няма как да съм с 70-80км/ч с мотор да ми изкочи някой на 20 метра и да не мога да спра, ако е сухо ясно и чисто.Аз мисля, че поне до 20км/ч ще падне скоростта и няма да е фатално дори и да стане нещо, но това е друга тема.Ще ми е трудно да повярвам на истории от типа абе аз карах с ограничението ама понеже ала бала и неможах да спра![]()
Ще кажете че с мотор няма как да се кара леко, но не е така, моного хора имат коли по над 350-400 коня пък не карат с 250 постоянно налиВсичко е до акъл и преценка.Винаги съм казвал, че човек за да се качи на мотор трябва да е супер улегнал и спокоен с много добра преценка и преди това да е карал кола най-малко 3-4 години.Трябва да си и от двете страни на барикадата за да разбереш как е при едните, как е при другите...
Това е моето мнение може да бъркам някъде, но в никакъв случай не ми се започват спорове с нахъсани и заядливи хорица.
Напълно те поткрепям!
добре де... да не караме ли?
по тази логика да не правиме нищо което гъделичка адреналина ни? ми че аз от сноуборд имам повече травми от колкото от каране на мотор? бах логиката.
който не е карал, той не е падал.... вярно е.
но има и още нещо- които не е карал- не може да му се обясни защо има такова привличане към возенето на две (или на една) гуми
и друго - аз какви снимки имам от катастрофи със коли- не по-малко страшно изглеждащи... това какво показва? нищо. всеки път когато човешкото тяло се движи със скорост със която природата не ни е смятала да се движиме- сакатлъци стават...
дръж си мотора във изправност, екипирай се правилно (минимума е да не се вижда твоята кожа освен може би тази на врата), карай защитно, научи вмакса на ангелите дето те пазят и не го надвишавай... другото е шанс.
успех и късмет на всички ездачи.

който не е карал, той не е падал.... вярно е.
но има и още нещо- които не е карал- не може да му се обясни защо има такова привличане към возенето на две (или на една) гуми

и друго - аз какви снимки имам от катастрофи със коли- не по-малко страшно изглеждащи... това какво показва? нищо. всеки път когато човешкото тяло се движи със скорост със която природата не ни е смятала да се движиме- сакатлъци стават...
дръж си мотора във изправност, екипирай се правилно (минимума е да не се вижда твоята кожа освен може би тази на врата), карай защитно, научи вмакса на ангелите дето те пазят и не го надвишавай... другото е шанс.
успех и късмет на всички ездачи.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
добре де... да не караме ли? по тази логика да не правиме нищо което гъделичка адреналина ни? ми че аз от сноуборд имам повече травми от колкото от каране на мотор? бах логиката.
Вероятността обаче да застрашиш някой друг, съвсем несведущ човек при сноуборда е около НУЛА. При карането на мотор е огромна.
Търсете си апчета за лудостта и адреналина някъде другаде. Например изберете плочка пред НДК където да скачате от сградата по гол задник. Има адреналин, има болка и няма кой друг да пострада. Е, не обещавам, че няма да дойда едни линейки със заварени решетки на прозорците и едни момчета да ви подават отдолу фанелка вашият номер и мнооого дълги ръкави.
Според мен вече става ясно, че моторите:
1. Трябва да получат лентата за велосипеди край пътя най - накрая
2. Трябва да получат всички права в тази лента, вкл. и правото да карат до 30 км. в час. За съжаление това няма да се случи поради интересите на автомобилната индустрия.
Другото което ме учудва е големият страх, който имат хората от мотористи. Явно са гледали много американски филми за моторната мафия. Има глави, дето толкова много са се изсипвали, че разбират само от бой. А на всеки може да се уреди един хубав бой. Ше видят моторна мафия, а могат да посетят и гледач - тълкувател на халюцинации. Като се уреди 2-3 пъти ще почнат да се замислят: маневрират ли правилно. Създават ли опасност за движението и за себе си. В правилното платно ли карат. На 1 гума добре ли е....
Преди да стана шофьор и да въртя по хиляди на месец си мислех "ко пък толкоз... карат си хората... внушават респект, имат як вид, моторът им позволява да се провират, шо да не го използват - сигурно на тва им се дразнят колегите" Да, ама не. На пътя сега си спомням един моторист който караше нормално, пускаше мигачи като се провираше в колоната и основно се стараеше да го виждат и той да ги вижда и човекът караше някакво чезет ли, ещо доста старо. Всичко останало - леш, когато и да ги биеш все ще им е късно.
Другото което имам да кажа: не е правилно такив снимки да се публикуват във форума.
Те няма да излекуват никой болен мозък.
Могат само да предизвикат гадни чувства, гняв и отвращениое, а много хора имат роднини пострадали в автомобилна катастрофа.
Тези снимки по - скоро характеризират нашето(и най - вече на публикувалия ги) желание тайно да разглежда и дори да се наслаждава на ужасии, отколкото да имат някаква социална стойност и положителен ефект.
D3BEP написа:...
аз съвсем честно не разбрах 90% от това дето го написа - защо го написа... да не говориме че не съм съгласен със него...
като си със мотор - какво застрашаваш? аз не знам една катастрофа между кола и мотор да е завършила във полза на мотоциклетиста.
яздат агресивно разни пикльовци- това е самата истина. ама като не сметнат нещо и на тебе ти охлузват боята на колата а те отиват в реанимацията (в най-добрия случай)... и после не карат така ако изобщо се качат пак...
иди прочети малко статистики - най-голям процент катастрофи със мотори стават по вина на другите шофьори. след това процентно са соло-пребиванията по вина на моторджията.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
_BoBI_ написа:dizelboy написа:мерси з апореден път рабрах 4е мотор няма да карам
Дизелче, ако си маняк като мен нито липсата на финанси, нито страха или видяното ще те спре.Ако трябваше така да мислят състезателите щеше да ги е страх да се състезават и да не е останал никой.Не искам да споря с теб, че не си прав, а точно обратното прав си, но за себеси.Всеки има свой начин да разбира нещата.Спорд мен няма как да съм с 70-80км/ч с мотор да ми изкочи някой на 20 метра и да не мога да спра, ако е сухо ясно и чисто.Аз мисля, че поне до 20км/ч ще падне скоростта и няма да е фатално дори и да стане нещо, но това е друга тема.Ще ми е трудно да повярвам на истории от типа абе аз карах с ограничението ама понеже ала бала и неможах да спра![]()
Ще кажете че с мотор няма как да се кара леко, но не е така, моного хора имат коли по над 350-400 коня пък не карат с 250 постоянно налиВсичко е до акъл и преценка.Винаги съм казвал, че човек за да се качи на мотор трябва да е супер улегнал и спокоен с много добра преценка и преди това да е карал кола най-малко 3-4 години.Трябва да си и от двете страни на барикадата за да разбереш как е при едните, как е при другите...
Това е моето мнение може да бъркам някъде, но в никакъв случай не ми се започват спорове с нахъсани и заядливи хорица.
.............................................................................................................................................
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аз за тва си карам по горите да няма разли лешпери по пътя ми на, които съм им виновен за незнам и аз какво, пречил съм им бил пфу ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
alx написа: най-голям процент катастрофи със мотори стават по вина на другите шофьори. след това процентно са соло-пребиванията по вина на моторджията.
ами да ,редовно засичам някой моторист не съм виновен че с 200 се явява от нищото 2 секунди след като съм погледнал в неговата посока ,единия едва отърва боя след като падна щото ме понерви яко с изреченията си ... мотористите сами са си виновни колко от тях спазват ограниченията от 50 в града и 90 извън града а? Дано не бе блъсне докато съм със семейството си някой като тия малоумници на снимките щото ако е жив ще го смажа от бой заклевам се !
- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
Re: Ей това трябва да ви напомня как завършват спортистите!
тези снимки ме карат да се замисля и като се сетя кво сам правил! и си казвам "ми ако бях паднал"

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
alx написа:D3BEP написа:...
аз съвсем честно не разбрах 90% от това дето го написа - защо го написа... да не говориме че не съм съгласен със него...
като си със мотор - какво застрашаваш? аз не знам една катастрофа между кола и мотор да е завършила във полза на мотоциклетиста.
яздат агресивно разни пикльовци- това е самата истина. ама като не сметнат нещо и на тебе ти охлузват боята на колата а те отиват в реанимацията (в най-добрия случай)... и после не карат така ако изобщо се качат пак...
иди прочети малко статистики - най-голям процент катастрофи със мотори стават по вина на другите шофьори. след това процентно са соло-пребиванията по вина на моторджията.
Е ти... как тъй не ме разбра пък не си съгласен?
Виж колко е ... ограничен погледа ти.
Сблъсък между моторджия и кола и между моторджия и стълб.
1:0 за колата или 1:0 за стълба.
Моторджията винаги е губещ. Горкия моторджия...
Доста... елементаристично.
А какво става в случая, когато кола за да избегне моторджия - идиот - се отклонява в обратна посока? Гледаш наляво и назад и се отклоняваш надясно и напред.
И после? Идва полицията... Аве тука имаше един моторджия, ма не му видях номера.
Те да си се пребиват. Проблема е че всяват паника. Че много добре го знаят. И че злоупотребяват.
А ти, Аксел, в кой точно от описаните от мен персонажи се позна?
- в тоя, дето кара без мигачи?
- в тоя, дето като види коли нагъсто надува 100 и изскача?
- в тоя, дето кара по зентралната линия?
- в тоя, дето кара на две гуми, понеже е мастер?
Явно си се познал в някого, след като така реагираш ами поне кажи кой си, да се пазим.... Аз против каращите по правилата думичка не съм казал, все едно дали са с мотор, колело или каравана....
D3BEP написа:[
Е ти... как тъй не ме разбра пък не си съгласен?[/quote]
не разбрах това което го написа как беше по темата. иначе не е трудно да разбера какво имаш напредвид защото всеки които не е карал - го мисли същото. не можеш ме изненадА

Те да си се пребиват. Проблема е че всяват паника. Че много добре го знаят. И че злоупотребяват.
паниката се всява за да ни виждате. за да ви държиме фокусирани и да си гледате във огледалата. защото ще ме извиняваш но във 99% от случайте ако някои профучи покрай тебе и те стресне- значи просто не си гледаш във огледалата. мене що не ме изненадват моторджий ми 5 секунди преди да мине покраи мене го знам че ще то направи?
А ти, Аксел, в кой точно от описаните от мен персонажи се позна?
не съм се асоциирал със нито един от изброените. просто те познах тебе - човек които никога не е карал мотор и като не знаещ какво е от "другата страна"- некомпетентен да коментира по темата. не те обиждам- просто констатирам.
за агресивното каране - аз съм на принципа че които стил ти позволява да минимизираш опасностите около тебе - така караш. малко е егоистично- но залога е голям- при тебе е броня и ужулена боя, при мене е крайник или по-лошо. ша ни извините ама несравними понятия.
не ме разбирай погрешно- ако караш като идиот мотора си - и един риск го умножиш по 100 поради глупост - прошка няма. и не одобрявам. написал съм го и по-горе- карай защитно.
и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Azidaha
- младши ентусиаст
-