Колеги има ли някой който разбира по ТЕХНИЧЕСКА МЕХАНИКА ?!?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Мерси за отговора колега,това за divid-a съм го научил по трудния начин,имаче на колегата му казах за ансиса защото повече пари се изкарват с него, един колега прави с него някакви модели за съоръжения под налягане и зима луди пари!Иначе Тower-a съм го виждал обаче той е повече за ССС аз съм Пътно и много много не ми върши работа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Fenka85
- младши ентусиаст
-
И аз имам лекции по механика,там динамика,статика и т.н,механика на флуидите също.Като цяло си бяха много гадни.Успех на изпита
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Колега Нюкъм и колега Самбето... Явно и двамата сте ми колеги не само по коли...Значи едно разяснение...За първолака колега който търси още опорни реакции: Приятел научи се как се смятат щото после големи ядове ще ядеш в Статиките...Там това се прави наизуст...А иначе за тебе мога да ти препоръчам една програмка наречена Рукзук...Идеална е като за първолак... Страшно лесно се изчисляват..
А иначе колеги в Теоретичната Механика не се ли учеше План Кремона и такива неща...Графичните методи за изчисление...Мисля че това го гърчи момчето...
Иначе съм ползвал и САП и Ансис и Тауър... От трите най-добра за смятане на цялостни конструкции е Tower ...Но изобщо не сте прави за Ансис...Това е програма за всякакви физически изследвания...И от 3те програми е най-точна...Въпроса е че е толкова точна че на Строителен инж. не му върши работа...
Иначе на момчето да ми прати един мейл на : alex.bea74@abv.bg ще му върна писмо с РукЗук...И сам може да си сметне нещата в него...Макар че на изпита няма да му свърши работа ама....Той мързела движел прогреса..

А иначе колеги в Теоретичната Механика не се ли учеше План Кремона и такива неща...Графичните методи за изчисление...Мисля че това го гърчи момчето...
Иначе съм ползвал и САП и Ансис и Тауър... От трите най-добра за смятане на цялостни конструкции е Tower ...Но изобщо не сте прави за Ансис...Това е програма за всякакви физически изследвания...И от 3те програми е най-точна...Въпроса е че е толкова точна че на Строителен инж. не му върши работа...
Иначе на момчето да ми прати един мейл на : alex.bea74@abv.bg ще му върна писмо с РукЗук...И сам може да си сметне нещата в него...Макар че на изпита няма да му свърши работа ама....Той мързела движел прогреса..

- SaSo
- старши ентусиаст
-
porostorm написа:Това не е ли чиста физика?
Реакция на опората (N)или(Rn), сили на триене и т.н?
Няма нищо общо с това което си написал...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колко съм го псувал тоя Рукцук дето ни го даде Господинов,целиш с тия сили пък те отиват другаде аве добре че докопах sap-a!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Колко съм го псувал тоя Рукцук дето ни го даде Господинов,целиш с тия сили пък те отиват другаде аве добре че докопах sap-a!![]()
![]()

Колеги туко що се върнах от изпита ...... инъче вчера като ги видех тия задачи отначало се уплаших много ( ама както каза колега .... аз наистина съм си първолак се пак тепърва почвам Съпромата) ... обаче седнах и ги научих ...... и не се оказаха вообще толкова трудни колкото изглеждаха ... днес почнах статиката ...... казаха,че там ще го ям много здраво ...... като почетох някои неща видях че това изцяло е теория ...... и така като гледам колеги ще ми се наложи пак да полозвам вашата помощ .....

Последна промяна ///vlado на 23 Яну 2008, 15:27, променена общо 1 път
SaSo написа: А иначе колеги в Теоретичната Механика не се ли учеше План Кремона и такива неща...Графичните методи за изчисление...Мисля че това го гърчи момчето...
да колега точно това "Графичните методи за изчисление" ..... абе като цяло тая механика незнам коя я измилил .... ама ще я бутаме некакси ....

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
SaSo написа: От трите най-добра за смятане на цялостни конструкции е Tower ...Но изобщо не сте прави за Ансис...Това е програма за всякакви физически изследвания...И от 3те програми е най-точна...Въпроса е че е толкова точна че на Строителен инж. не му върши работа...
точно така! учил съм доста Ансис в училище и въпреки това предпочитам Тауър-а.
vlado_turbinata написа: ...
към колегата първолак;) не прочетох в темата какво точно учиш, но подхождаш много грешно към науката като цяло ( особенно ако мислиш да ставаш строителен инженер и ако учиш конструкции ). Това са основите на цялата наука. Трябва да смяташ опорни реакции и да въртиш моменти абсолютно на ум, без да се замисляш и за секунда. Разбери, че не научиш ли механиките си го изял и със статики, съпромати и т.н.т. От тук тръгва всичко. А самите конструкции... та там всичко е базирано на моментите от натоварванията, ок, в наши дни всичко се смята с програми. Създаваш 3D модела по някоа програма ползваща метода на крайните елементи и си ти, но е много грешно ако не си осъзнал как и от къде идват нещата. Мога да намеря грешка в армировката на една плоча, без да ползвам никакви програми, само с един калкулатор в ръка, защото знам какво да гледам. Разбира се, че няма да почна да си играя да смятам и да въртя моменти на ръка, но ТРЯБВА да знам точно как става и от къде идват.
като заключение: ако въобще искаш да станеш НЯКОЙ по специалността си, сега е момента да натиснеш здраво !

[quote="Engi"][/quote]
да колега съгласен съм с теб напълно ... но както ти каза аз съм си още първолак и тепърва приключвам с опорните реакции и като цяло статиката и почвам съпромата.И както ти каза "Трябва да смяташ опорни реакции и да въртиш моменти абсолютно на ум, без да се замисляш и за секунда" .... това не съм го усъвършенствал много но се пак вече ги знам перфектно и не са много трудни ...... само това първото изречение не го разбрах много много,че подхождам към науката грешно ... но се пак съм съгласен с теб на 100% и приемам критиката ти ... се пак тая наука я уча тепърва и приемам сякакви съвети .....

да колега съгласен съм с теб напълно ... но както ти каза аз съм си още първолак и тепърва приключвам с опорните реакции и като цяло статиката и почвам съпромата.И както ти каза "Трябва да смяташ опорни реакции и да въртиш моменти абсолютно на ум, без да се замисляш и за секунда" .... това не съм го усъвършенствал много но се пак вече ги знам перфектно и не са много трудни ...... само това първото изречение не го разбрах много много,че подхождам към науката грешно ... но се пак съм съгласен с теб на 100% и приемам критиката ти ... се пак тая наука я уча тепърва и приемам сякакви съвети .....

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Engi написа:SaSo написа: От трите най-добра за смятане на цялостни конструкции е Tower ...Но изобщо не сте прави за Ансис...Това е програма за всякакви физически изследвания...И от 3те програми е най-точна...Въпроса е че е толкова точна че на Строителен инж. не му върши работа...
точно така! учил съм доста Ансис в училище и въпреки това предпочитам Тауър-а.vlado_turbinata написа: ...
към колегата първолак;) не прочетох в темата какво точно учиш, но подхождаш много грешно към науката като цяло ( особенно ако мислиш да ставаш строителен инженер и ако учиш конструкции ). Това са основите на цялата наука. Трябва да смяташ опорни реакции и да въртиш моменти абсолютно на ум, без да се замисляш и за секунда. Разбери, че не научиш ли механиките си го изял и със статики, съпромати и т.н.т. От тук тръгва всичко. А самите конструкции... та там всичко е базирано на моментите от натоварванията, ок, в наши дни всичко се смята с програми. Създаваш 3D модела по някоа програма ползваща метода на крайните елементи и си ти, но е много грешно ако не си осъзнал как и от къде идват нещата. Мога да намеря грешка в армировката на една плоча, без да ползвам никакви програми, само с един калкулатор в ръка, защото знам какво да гледам. Разбира се, че няма да почна да си играя да смятам и да въртя моменти на ръка, но ТРЯБВА да знам точно как става и от къде идват.
като заключение: ако въобще искаш да станеш НЯКОЙ по специалността си, сега е момента да натиснеш здраво !
Мани тая работа те днешните лапета нямат никакъв усет за нещата в тая наука...Брат ми учи ТС сега и днес имал изпит по геодезия...Горкия незнае за какво служи теодолите и нивелира а му дали изпита...Смешна работа...Мислят си че всичко се прави със програми и не е нужно да учат въобще...Направо да им раздадът дипломите и да ги научат да смятат на един Тауър...И вече са строителни инженери...А не осъзнават поговорката че : " На лекарите и строителните инженери всички грешки са под земята"...Дори вече въвели и бакалавърска степен...Само не ми е ясно тия недоучили инженерчета след време какво ще строят???Смешна работа...Дори и ВИАС развалиха...
Най-смешното което чух скоро е следните изречения от дипломиран инженер : "Като ти е разчертал контура на сградата геодезиста и ти ги е маркирал с колчета точките,как ще се почне копането?"...отговор : "Ми викаш багера и копа..." Никва мисъл...Къде отиват тия точки не му е ясно...
Другото нещо което изръси същия човек :
на въпроса : Как се реди армировката в плочата ако имаш правоъгълно поле ( става въпрос примерно за долна скара )...
Отговор : е първо по дължина... ( Става въпрос за неконзолно поле )...Смешник...То ясно че работниците знаят ама това да си инженер и да знаеш по-малко от тях...
И върха на сладоледа...Една колежка я питат за какво служи монтажното скеле на калканна стена ?
Отговор : " Ми за крана" ... Какъв кран бе колежке? ... " Ми там стои крана"
Просто днешното образование е такъв т.шак че нямам думи...Гледам тук из форума пишат страшно неграмотно много хора...Не могат да напишат правилно лайстна...
Но нищо де то професията ще ги отхвърли такива кадри...Все пак строителството е занаят , а занаят се краде не се учи!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ехеее Saso бахти готините примери си дал,ама смях се от сърце.
Всякакви индивиди има,ми мене колеги инженери са ме питали какво е това монтажна армировка и има ли тя почва у нас?

Всякакви индивиди има,ми мене колеги инженери са ме питали какво е това монтажна армировка и има ли тя почва у нас?

- SaSo
- старши ентусиаст
-
sambeto написа:Ехеее Saso бахти готините примери си дал,ама смях се от сърце.
Всякакви индивиди има,ми мене колеги инженери са ме питали какво е това монтажна армировка и има ли тя почва у нас?![]()
![]()
Ти конструктор ли си или технолог?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
SaSo написа:sambeto написа:Ехеее Saso бахти готините примери си дал,ама смях се от сърце.
Всякакви индивиди има,ми мене колеги инженери са ме питали какво е това монтажна армировка и има ли тя почва у нас?![]()
![]()
Ми конструктор съм,ма честно казано рядко се занимавам с проектиране

- SaSo
- старши ентусиаст
-
sambeto написа:SaSo написа:sambeto написа:Ехеее Saso бахти готините примери си дал,ама смях се от сърце.
![]()
Ми конструктор съм,ма честно казано рядко се занимавам с проектиране
То и аз завърших конструктор...Ама по ме влече практиката...А и това и правя в момента... Нервя се на колеги конструктори които обичат само да чертаят...

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2