Въпросче за електрохроматично огледало със сензор за дъжд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Въпросче за електрохроматично огледало със сензор за дъжд
Сдобих се с едно такова огледало, но като го гледам отзад си има една дупка с някакви джаджи. Въпросното нещо би трябвало да е т.нар. rain sensor. Функцията за затъмняване на огледалото ще се включи явно с 3- те жици, които стърчат от него, но се чудя дали ще може да се ползва и сензора за дъжд?
PS
Открих отговора в е46, явно това е сензор за насрещно движещите се коли
PS
Открих отговора в е46, явно това е сензор за насрещно движещите се коли

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
извинявай колега че ти ползвам темата, но може ли няои да даде повече инфо за това огледало.
какво представлява, как работи, може ли да сложи на кола която е нямала такова, спецялно питам за е36?
какво представлява, как работи, може ли да сложи на кола която е нямала такова, спецялно питам за е36?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колега огледалото е с два сензора, които измерват осветеността отпред (от страната на челното стъкло) и отзад на огледалото.
Когато зад огледалото е по-осветено от колкото отпред (предполага се, че някой зад теб те осветява) огледалото се затъмнява - става зеленикаво.
Можеш да го провериш и през деня, като при работещ двигател закриеш сензора отпред (т.е. осветността отзад е по-силна). Огледалото трябва да потъмнее.
Датчика за дъжд е съвсем друг модул, който се намира в кутия залепрна за стъклото под огледалото.
Когато зад огледалото е по-осветено от колкото отпред (предполага се, че някой зад теб те осветява) огледалото се затъмнява - става зеленикаво.
Можеш да го провериш и през деня, като при работещ двигател закриеш сензора отпред (т.е. осветността отзад е по-силна). Огледалото трябва да потъмнее.
Датчика за дъжд е съвсем друг модул, който се намира в кутия залепрна за стъклото под огледалото.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
tsb_bg написа:...

- MarioIvanov
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i '98
bum_bum написа:може, мойта е без. има само 3 жици, които се свързват и става дзик- так
Моето BMW също е без електрохроматично огледало, но имам сензор за дъжд, вчера си купих (втора употреба) едно такова огледало от което излизат три жици, отворих плафона за да го свържа, но се оказа, че вътре нямам изведен клупунг за огледалото след няколко експеримента установих, че кафявата жица е за маса, а на една от другите като подам +12V и огледалото започва да затъмнява (когато отзад е по светло), но не мога да разбера третата жица за какво е. Ако си ги свързал и трите, дай малко повече информация.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- MarioIvanov
- Потребител
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Онова дето е с врътката долу ли
Аз искам снимка отзад да му видя сензора как изглежда и жиците откъде минават 

- MarioIvanov
- Потребител
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И мойто е такова, само че си има капачката отпред и нещо като шлаух за жиците.
Бях намерил схема как се връзва и от къде се взимат токовете ама съм я затрил някъде и затва сега така си ми висят жиците

Бях намерил схема как се връзва и от къде се взимат токовете ама съм я затрил някъде и затва сега така си ми висят жиците

- MarioIvanov
- Потребител
-
Аз моето го поставих. Взех захранване от жиците на сензора за дъжд, вързах само кафявата на маса (кафяво с черно от снопа жици на сензора за дъжд) и тази която е зелено с бяло на +12V (лилав от снопа жици на сензора за дъжд - там има +12V само при контакт), другата жица - синьо с жълто просто я изолирах. За сега работи. Ако върши работа и нощно време, значи всичко е наред.
Капачето и аз го имам.
Капачето и аз го имам.
14 мнения
• Страница 1 от 1