вупросиза джанти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

вупросиза джанти

Мнение от spens_82 » 22 Яну 2008, 22:31

колеги,имам едно питане за едни джанти от БМВ Z3 та зна4и имам ги от година и половина те са 16-ки,взех ги за 600лв.вупросите ми са дали сам ги взел за добри пари,добре ли стоят на колата и дали даги карам сега зимата на студа или да си продалжавам сус железните джанти?6те сум ви благодарен да си кажи :) е мнението :uups: снимката на джантите е вув галерията ми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Яну 2008, 22:37

ми нормални джанти но за по 600-700 има еленови рога или некой с изнесен борд, според мен си дйствал прибързано :) но щом ти харесват на теб си джиткай и мойте са подобни на твойте но като събера пари ще взема някакви други.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Chains » 22 Яну 2008, 23:11

По принцип това с цената е сложен въпрос и не може да се отговори еднозначно!

Специално при летите джанти много хора гледат само външния вид, но много по-важно според мен е от каква сплав са отлети - при марковите джанти всъщност те са от свръх технологична сплав защитена с патент която хем да е лека хем да има високи механични показатели.

Аз съм патил с различни ментаци, които наистина имат убийствена визия, но срещата им с родните пътища има обикновенно фатален изход. Затова от около 2-3 години започнах да се интересувам само от маркови/оригинални джанти, защото те действително са много здрави и с качествено лаково покритие /тоест не се белят и трудно се жулят/.

Та в случая ти си се сдобил с качествени "BBS", които отговарят на техническите изисквания наложени от БМВ и ако са як модел значи си е ок. /колкото до цената им като ако си ги поръчаш нови от Камор ще е доста по-дебела/.

Абе я ги снимай да ги видиме - може да са як модел!

Колкото до това дали да ги монтираш сега - ако в момента си със зимни гуми моя съвет е за сега да караш така, а 16-ките да ги обуеш с летни гуми, защото ако сега сложиш на тях зимни гуми /скъпи са/ след два месеца ще трябва пак да ги разкомплектоваш, което не е добре нито за гумите, нито за джантите. При честата смяна на гумите, те се прецакват и после започват леко да спадат; колкото и да са качествени машините на гумаджиите, то при всеки монтаж демонтащ се наранява ръба на джантата и става грозно; освен това тези процедури са си пари и време при гумаджиите /не знам как е във Варна, но в София излиза между 10 и 15лв. на гума/!

Най- добрия вариант е да си имаш един комплект лети джанти с летни гуми и един със зимни /аз съм така и съм много щастлив/!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 22 Яну 2008, 23:36

Бате мойте са същите и си ги много уважавам :D Цената е добра! Преди време продадох същия комплект за 550 лева без гуми (после ме беше яд ама си намерих пак същите) ! Джантите са лекички, здрави и най-вече оригинални 8) В момента карам с железни докато не затопли, въпреки че освем от камъни и пясък зимата няма от какво толкова да се повредят или наранят ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 22 Яну 2008, 23:46

в момента сум сус железните джанти и зимни гуми,джуомя се дали да сложа летните? :?: сложих о6те една снимка на джантите
Изображение

Назад към E36