Може ли да си сложа ASC ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 21 Яну 2008, 10:19

Каква е работата с това ASC.Той е блок който е комбиниран с ABS т.е. в твоят случай ти се маха хидравличният блок на ABS-а и се слага такъв комбиниран ABS/ASC+T и съответно компютърното управление за него.Другото което трябва да се направи е да се прекарат два отделни тръбопровода(как прозвуча само :mhihi: :mhihi: :mhihi: )към всяко от задните колела.Сега от помпата излиза един отива до задния мост и там се разделя към лява и дясна гума.Друг е въпроса дали ще се напаснат компютрите към колата щото наистина TDS няма с ASC фабрично може и да стане.Другото е бутона и стойката за него за включване и изключване.Не е невъзможно трудно и скъпо ще излезе щото са доста нещата и за мен не си струва да се дават толкова пари за такава кола :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 21 Яну 2008, 11:17

Аз да питам, що ти е туй АSC, като при боксуване пречи, а не помага, по - добре един шпер и си карай.
Ако го търсиш да те държи в завоите е друго, но парите дето ще хвърлиш по него са неуправдани с оглед цената на колата като цяло, а и да не пренебрегваме и голямата вероятност да не стане.
Иначе идеята си е добра. Мисля, че има фабрично за е34, но от по - къстите години и май само на бензинови.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Може ли да си сложа ASC ?

Мнение от dqvola666 » 21 Яну 2008, 16:42

Zubcho написа:Мога ли да си поставя ASC на комбенизона

Слагай си щом те влече имаш кураж и нерви сложи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Яну 2008, 19:32

Както го е представил Дино, изглежда доста лесно да се постави. Освен прекарването на тръбопроводи. Ама си мисля, че трябва да си има определно място за тръбичките. Абе интересно ще е ако някой някъде намери в нета как се поставя тази система. Дори и от чужд сайт аз ще преведа. Колко ли ще струва подобна система на 2-ра ръка? едва ли ще е 1000 лв. Сигурно най скъпото ще е самата помпа.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34