Въпрос за подгряването на огледалата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от ivko » 20 Яну 2008, 18:31

t0sh написа:ти си тотално дезориентиран, щом от толкова конкретни и отнесени примери не разбра няма кво повече да се каже по темата. Ако искаш сложи една голяма макара кабели да се развърта след теб и се включи в контакта у вас - най-икономично ще ти е.

Ти чувал ли си за кпд на ел.мотор и на двг. Престани да се излагаш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от ivko » 20 Яну 2008, 18:34

///MapTo написа:
ivko написа:
///MapTo написа:Аз се чудя как си позволяваш да си пускаш фаровете в периода 01.11-01.03 през деня,когато това е закон...щом този консуматор те притеснява,че ти качва разхода на гориво...у вас на свещи ли живееш? :roll:

Аз ще ти кажа как - с онова канадското реленце :idea: ама те са тъпи и за това са го направили така...та можеше и с огледалата да го направат...

А сега да видиме на кой примерите са по-реални...

Ти нещо малко обърка примерите,но като захапа тая тема дай и на нея да ти отговоря...с канадското реленце фаровете се пускат АВТОМАТИЧНО с запалването на двигателя,моя пример беше как имаш смелоста да ги пускаш в този период,когато това е закон,при положение,че те притеснява консумацията от подгрева на огледалата... :winky:
И ще ти кажа още нещо...ако бяха сложили температурен датчик,за подгрева на огледалата и той беше нежна част,която с годините лесно се прецаква,щеше сега да псуваш защо не са ги вързали да си греят постоянно,а трябва да даваш 40лв за нов датчик ;)

Ми отговора ти е във въпроса-закон

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Яну 2008, 18:39

А защо не отговори на другата част от поста ми?
за температурния датчик...или "караш бмв ама ти е скъпо"
:winky:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от ivko » 20 Яну 2008, 18:40

///MapTo написа:
ivko написа:
///MapTo написа:Аз се чудя как си позволяваш да си пускаш фаровете в периода 01.11-01.03 през деня,когато това е закон...щом този консуматор те притеснява,че ти качва разхода на гориво...у вас на свещи ли живееш? :roll:

Аз ще ти кажа как - с онова канадското реленце :idea: ама те са тъпи и за това са го направили така...та можеше и с огледалата да го направат...

А сега да видиме на кой примерите са по-реални...

Ти нещо малко обърка примерите,но като захапа тая тема дай и на нея да ти отговоря...с канадското реленце фаровете се пускат АВТОМАТИЧНО с запалването на двигателя,моя пример беше как имаш смелоста да ги пускаш в този период,когато това е закон,при положение,че те притеснява консумацията от подгрева на огледалата... :winky:
И ще ти кажа още нещо...ако бяха сложили температурен датчик,за подгрева на огледалата и той беше нежна част,която с годините лесно се прецаква,щеше сега да псуваш защо не са ги вързали да си греят постоянно,а трябва да даваш 40лв за нов датчик ;)

И аз ще ти кажа нещо-както има огледала с подгр. ,така има и коли с малкия борд комп. поне-следоеателно и датчик за температура, т.е не е нужно втори за огледалата. Е толко ли беше трудно да се вържат там огледалата...а баварски адвокате...

ПОМОЛИХ БЕЗ ЛИЧНИ НАПАДКИ... :twisted:
Последна промяна ivko на 20 Яну 2008, 18:44, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ///MapTo » 20 Яну 2008, 18:42

Защо не си вържеш микровълновата фурна у вас към компютъра - за да я командваш от едно място...
Аман от глупости
Прави квото знаеш...теб не те слуша главата повече от ясно е ,но не е моята кола та да ти давам акъл :winky:
И понеже не си много навътре в материята,да те светна...имам кола,която има зимен пакет и освен датчика за външна температура,даващ инфо на борд компа имам и в другия въздуховод датчик за температура..за въпросния пакет... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivko » 20 Яну 2008, 18:50

///MapTo написа:Защо не си вържеш микровълновата фурна у вас към компютъра - за да я командваш от едно място...
Аман от глупости
Прави квото знаеш...теб не те слуша главата повече от ясно е ,но не е моята кола та да ти давам акъл :winky:
И понеже не си много навътре в материята,да те светна...имам кола,която има зимен пакет и освен датчика за външна температура,даващ инфо на борд компа имам и в другия въздуховод датчик за температура..за въпросния пакет... ;)

Тука не става въпрос за твойта кола...тя не е център на света... :idea:
И не ми обяснявай кой колко е навътре и къде ...защото помолих незнам колко пъти да не го избивате на ли4ни комплекси...най-малко щото не си ми на годините и акъла...разбра ли ме ...плиткаааа...

Аватар

Мнение от ///MapTo » 20 Яну 2008, 18:53

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Слабо ме интересува на колко си,къв си и откъде си...чул си 2 умрели от гъдел лафа на бам-бам,неактуални дори и се опитваш да пробиеш и да се правиш на итнересен
Моята кола,да прав си света не се върти около нея,но тя е излезнала от там от където е излезнала и твоята...макар да нямат база за сравнение...и вместо да чуеш какво ти се говори и да го приемеш като съвет,ти го обръщаш на лични обиди...е нямам какво повече да ти кажа МУСТАККККК на възраст...ще чакаме да се похвалиш с новото изобретение 3в1 - компютър,микровълнова и кафе машина...аз бях до тук...да наливаш вода в пробита кофа няма смисъл ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivko » 20 Яну 2008, 18:59

///MapTo написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:
Слабо ме интересува на колко си,къв си и откъде си...чул си 2 умрели от гъдел лафа на бам-бам,неактуални дори и се опитваш да пробиеш и да се правиш на итнересен
Моята кола,да прав си света не се върти около нея,но тя е излезнала от там от където е излезнала и твоята...макар да нямат база за сравнение...и вместо да чуеш какво ти се говори и да го приемеш като съвет,ти го обръщаш на лични обиди...е нямам какво повече да ти кажа МУСТАККККК на възраст...ще чакаме да се похвалиш с новото изобретение 3в1 - компютър,микровълнова и кафе машина...аз бях до тук...да наливаш вода в пробита кофа няма смисъл ;)

Палячо не използвам чужди лафове...просто като те видях за последно бе6е като гръмнал бойлер...и тва за мустака мноо смешно :twisted: ,само ще ти кажа ,че така визираш 6/8 от пи6е6тите в тоя форум, другите 2/8 са тиинове като тебе...
П.с ако се сети6 кой съм нямаше така да говориш... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Мнение от jasamon » 20 Яну 2008, 19:52

ivko написа:
///MapTo написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:

Палячо не използвам чужди лафове...просто като те видях за последно бе6е като гръмнал бойлер...и тва за мустака мноо смешно :twisted: ,само ще ти кажа ,че така визираш 6/8 от пи6е6тите в тоя форум, другите 2/8 са тиинове като тебе...
П.с ако се сети6 кой съм нямаше така да говориш... ;)

КОЛЕГА МНОГО ИМ СЕ ВРЪЗВАШ НА ТЕЗИ КАЛЪФИ ПРЕДИ ВРЕМЕ И АЗ ОПИТАХ ДА СИ ОБЯСНЯ НЯКОЙ НЕЩА ЗА ОГЛЕДАЛАТА И ПУСНАХ ТЕМА АМА НА ТЕЗ ДВАМАТА СА НАЙ УМНИТЕ У ФОРУМА И СЕРАТ ПО ВСЯКА ТЕМА ТАКА ЧЕ НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙ ИМА ХОРА КОИТО ОБИЧАТ ДА СА ВИНАГИ С ЕДНИ ГЪРДИ НАПРЕД . ТА ЗА ОГЛЕДАЛАТА ОЩЕ НЕ МИ ОСТАНА ВРЕМЕ ДА ВИДЯ КАК РАБОТЯТ НО НА АУДИТО МИ СЕ ВКЛЮЧВАТ С ЗАДНИЯ НАГРЕВАТЕЛ И ИМАТ РЕЛЕ СЛЕД ВРЕМЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ .НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛ НА БИМАТА НО СЪМ СКЛОНЕН ДА Е ПО СЪЩИЯ НАЧИН МАКАР ЧЕ ЗАДНИЯ НАГРЕВАТЕЛ ДОКАТО НЕ ГО ИЗКЛЮЧИШ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА ПОНЕ ПРИ БЕЕМВЕТО МИ КАТО МИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ ЩЕ ПРОВЕРЯ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 20 Яну 2008, 19:57

ivko слава тебе :bowdown:
от утре си изкючвам подгрева на огледалата за да спестя някой друг грам за морето
:mhihi:
колега излагаш се ,ако ти е в голям разход подгрева намери решение но моля те не се оплаквай и не обиждай .
Нищо лично .

малко логично като помислиш подгрева на огледалата е в екстрите - тоест - .........сам ще си отговориш защо е отделно .
лека вечер.
Брабус - Мечта Водителя

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 20 Яну 2008, 21:34

ivko даваш на контакт докато загреят без да палиш колата да не харчи много бензин като загреят и изключат палиш колата и караш докато не включат пак ... После пак гасиш и така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 20 Яну 2008, 22:17

не убедих се 100% че ивко е тотално дезориентиран.

първо, основния ти АРГУМЕНТ е че огледалата трябва да греят САМО КОГАТО Е СТУДЕНО. Нали затова хитрееш там с връзването на информацията за температура от борда. (тука се чудя защо не работиш за бмв като си толкова хитър)

та ТОЗИ аргумент автоматично става просто слаб виц, когато се замислиш че може ЛЯТОТО на 35 ГРАСУДА да бъхти ЕБАТИ ДЪЖДА и да искам капките които се стичат по огледалата да се ИЗПАРЯВАТ примерно.

след което, като измериш тоците, и пресметнеш натоварването в разход на гориво, вероятно ще се окаже че понеже няма по-малка единица от атограм, нито по-голяма единица от ЕПОХА, просто не можеш да изпишеш стойността на загуба на разход понеже цифра оп-голяма от 10^32 ( и следователно и 1/(10^32)) според физиците предвид броя на звездите във Вселената НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ.

Казано просто, времето и парите които ще загубиш (да кажеме 20 лева) няма да ги избиеш дори в близките 1 милион километра от разход, и то при положение че бензина стане 10 лева на литър

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 20 Яну 2008, 23:18

Е да ама като пипне огледалото няма да пари и ще се чувства щастлив от новата си екстра :mhihi:

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 20 Яну 2008, 23:29

Чудна е темата, богата откъм информация, разбрахме за недвусмислиците, копелетата и разни други начини на каране( с двигател/ без двигател) :mhihi: , но мисля, че вече се поизчера :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Предишна

Назад към E36