Въпрос за подгряването на огледалата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ре
t0sh написа:ivko написа:t0sh написа:изобщо не е недомислица. нагряват до определена температура и си имат реле и се самоизключват и после пак. лятото е логично че доста по-малък процент от времето са пуснати. Аз предпочитам така за 0.01л/100км разход отгоре отколкото да се пресягам всеки път като е студено или вали. логично.
Защо да се пресягаш всеки път-просто коп4ето да е с он/оф без време реле....т.е он- като тебе и оф-като мене...така мисля да си я направя...
и какво точно ще спечелиш? това да не е голям консуматор като нагревателите на задното стъкло?? я сравни повърхността малко... дай да ти изброя:
плюсове:
- намален разход на бензин около 0.001л/100км абсолютно недоказуем и неизмерим
- ще имаш принос към глобалното затопляне около 1/броя на молекулите в нашата галактика
минуси:
- ще си разглобяваш колата да монтираш глупости
- ще ти се налага да гледаш пуснато ли е или не и да го щракаш
![]()
![]()
Не го зимай толко навътре

ре
///MapTo написа:Аз от утре ще карам на изключени фарове
Изключен вентилатор за циркулация на въздуха
Изключена музика и ще пускам мигачи в крайно належащи ситуации
Току виж съм развенчал мита за 8-9/100 разход градско с шестак![]()
![]()
Искаш да кажеш ,че не е истина ли...или пак да наблегнеме на иронията...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
недомислица е само, ако са планирали че тази кола ще се кара от хора на които и 0.5/100 разлика в разхода им бърка в джоба. но понеже това не е марката ТРАБАНТ, затова са се постарали колата да е КОМФОРТНА, а не да се вмества в 50 лева на месец поддръжка с подръчни средства.
ре
а не да се вмества в 50 лева на месец поддръжка с подръчни средства.[/quote]
Дано не визираш мене , защото ще се наложи да те разочаровам...
Дано не визираш мене , защото ще се наложи да те разочаровам...

- KickingKing
- ентусиаст
-
Аз ша карам без двигател. Махам го е***л съм го... Хем по-леко ша стане кат ме бутат нема е толкова труден.
За к'во па са го направили да работи постоянно... Колко бензин харчи, не можеше ли да е направен само като натиснеш газта да дърпа после се изключва... С копчето примерно за аварийните да е вързано и готово.
За к'во па са го направили да работи постоянно... Колко бензин харчи, не можеше ли да е направен само като натиснеш газта да дърпа после се изключва... С копчето примерно за аварийните да е вързано и готово.

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
ivko написа:Дано не визираш мене , защото ще се наложи да те разочаровам...
С идеята да вадиш копче за подгрева на огледалата,търсейки икономия,май точно теб визират...

ре
t0sh написа:недомислица е само, ако са планирали че тази кола ще се кара от хора на които и 0.5/100 разлика в разхода им бърка в джоба. но понеже това не е марката ТРАБАНТ, затова са се постарали колата да е КОМФОРТНА,
Не мисля,че се пройзвежда автомобил на който не се взима в предвид разхода на гориво...а комфорта едва ли ще се наруши...
Последна промяна ivko на 20 Яну 2008, 18:13, променена общо 1 път
ре
KickingKing написа:.
За к'во па са го направили да работи постоянно... Колко бензин харчи, не можеше ли да е направен само като натиснеш газта да дърпа после се изключва...
Ако си по-запознат с модерното автомобилостроене -нямаше да го напишеш тва толко смело и с такъв сарказъм...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
ако не можеш да се сетиш сам колко ток дърпа изобщо, що не седнеш да го премериш?
това е ТОЧНО все едно да се възмущаваш. защо при полет не изискват от хората да не са яли и пили 3 дена минимум и да летят голи без багаж че ще е по-икономичен разхода на гориво.
просто имаш явно проблеми с осъзнаавне на цели и оптимум на тези цели.
това е ТОЧНО все едно да се възмущаваш. защо при полет не изискват от хората да не са яли и пили 3 дена минимум и да летят голи без багаж че ще е по-икономичен разхода на гориво.
просто имаш явно проблеми с осъзнаавне на цели и оптимум на тези цели.
ре
Хмм 3 на 1...толко ли са е36 с подгряване на огледалата...
Ако искате може да пуснеме анкета:за и против(постоянното греене на огледалата и влияе ли то на и без това хубавия разход на баварките ни)

Ако искате може да пуснеме анкета:за и против(постоянното греене на огледалата и влияе ли то на и без това хубавия разход на баварките ни)
- t0sh
- старши ентусиаст
-
ти си тотално дезориентиран, щом от толкова конкретни и отнесени примери не разбра няма кво повече да се каже по темата. Ако искаш сложи една голяма макара кабели да се развърта след теб и се включи в контакта у вас - най-икономично ще ти е.
- ///MapTo
-
-
ivko написа:Ако искате може да пуснеме анкета:за и против(постоянното греене на огледалата и влияе ли то на и без това хубавия разход на баварките ни)
Аз се чудя как си позволяваш да си пускаш фаровете в периода 01.11-01.03 през деня,когато това е закон...щом този консуматор те притеснява,че ти качва разхода на гориво...у вас на свещи ли живееш?

ре
t0sh написа:ако не можеш да се сетиш сам колко ток дърпа изобщо, що не седнеш да го премериш
Тва е единственото смислено нещо което написа от целия пост...
И ако обичаш се въздържай от лични определения и изводи...

За Марто се однася същото...
Последна промяна ivko на 20 Яну 2008, 18:29, променена общо 1 път
///MapTo написа:ivko написа:Ако искате може да пуснеме анкета:за и против(постоянното греене на огледалата и влияе ли то на и без това хубавия разход на баварките ни)
Аз се чудя как си позволяваш да си пускаш фаровете в периода 01.11-01.03 през деня,когато това е закон...щом този консуматор те притеснява,че ти качва разхода на гориво...у вас на свещи ли живееш?
Аз ще ти кажа как - с онова канадското реленце

А сега да видиме на кой примерите са по-реални...
- ///MapTo
-
-
ivko написа:///MapTo написа:Аз се чудя как си позволяваш да си пускаш фаровете в периода 01.11-01.03 през деня,когато това е закон...щом този консуматор те притеснява,че ти качва разхода на гориво...у вас на свещи ли живееш?
Аз ще ти кажа как - с онова канадското реленцеама те са тъпи и за това са го направили така...та можеше и с огледалата да го направат...
А сега да видиме на кой примерите са по-реални...
Ти нещо малко обърка примерите,но като захапа тая тема дай и на нея да ти отговоря...с канадското реленце фаровете се пускат АВТОМАТИЧНО с запалването на двигателя,моя пример беше как имаш смелоста да ги пускаш в този период,когато това е закон,при положение,че те притеснява консумацията от подгрева на огледалата...

И ще ти кажа още нещо...ако бяха сложили температурен датчик,за подгрева на огледалата и той беше нежна част,която с годините лесно се прецаква,щеше сега да псуваш защо не са ги вързали да си греят постоянно,а трябва да даваш 40лв за нов датчик

Последна промяна ///MapTo на 20 Яну 2008, 18:32, променена общо 1 път
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3