събудих конете...тдс:))))
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
събудих конете...тдс:))))
Знам че,има много писано по темата и не откривам топлата вода
Имам един комбинизон 2,5тдс и съм доволен от него,много ме слуша.След като прочетох няколко теми за профилактиката на тдс-са,реших да обърна малко внимание на моята каручка
че,една година освен тормоз друго не е видяла
Става въпрос за МАР-сензора или по-точно за маркуча който свързва МАР-а с колекторите,този маркуч беше запушен,няма да обяснявам какви ла..на имаше в него.Не съм си играл да го чистя,а направо го смених
Та покрай този маркуч се заиграх и с EGR-а,и него го свалих и го почистих
Определено след това колата заработи много по-меко,стана по-динамична и пъргава,а започна ли да я настъпвам направо лети
и демеража й е супер
пробудих конете та даже и няколко магаренца
Към колегите с ТДС-те,ако не сте го направили време е
На мен ми отне около 30-тина минути за цялата операция и то без никакви условия,правих я на улицата пред работата

Имам един комбинизон 2,5тдс и съм доволен от него,много ме слуша.След като прочетох няколко теми за профилактиката на тдс-са,реших да обърна малко внимание на моята каручка

Става въпрос за МАР-сензора или по-точно за маркуча който свързва МАР-а с колекторите,този маркуч беше запушен,няма да обяснявам какви ла..на имаше в него.Не съм си играл да го чистя,а направо го смених

Та покрай този маркуч се заиграх и с EGR-а,и него го свалих и го почистих

Определено след това колата заработи много по-меко,стана по-динамична и пъргава,а започна ли да я настъпвам направо лети

Към колегите с ТДС-те,ако не сте го направили време е

На мен ми отне около 30-тина минути за цялата операция и то без никакви условия,правих я на улицата пред работата

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
за същото мъркуче което се затапва да изолира ЕГР клапана ли става въпрос?Ако ДА нали точно затова го изолирах преди време поради неефективноста ве4е на клапана и след затапването колата уж тръгна по добре(може и да си внушавам)
Ако може даи някои снимка(със стрелкичка
)
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46769
Ако може даи някои снимка(със стрелкичка

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46769
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Аз въпросният EGR клапан го изолирах отдавна. Освен че мотора започна да загрява по-бавно, друго не съм забелязал...

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
ами честно казано аз правих подобна операция края на пролета миналата година само дето беше малко по обширна аз тогава изчистих почти де що има-егр,колекторите,тръбата от итеркулера до егр-а, само кулера и тръбата не съм ги чистил че чак толкова не ми се разглабяше и мога да споделя мнение че наистина като че ли се поотпуши малко (а кво изтече от вътре не е истина
),аз лично го препоръчвам това на всеки като операция определено има смисъл
P.S.на мене ми отне близо цял ден но го направих така все едно е от магазина

P.S.на мене ми отне близо цял ден но го направих така все едно е от магазина

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

5 мнения
• Страница 1 от 1