събудих конете...тдс:))))

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

събудих конете...тдс:))))

Мнение от mariovj » 19 Яну 2008, 11:42

Знам че,има много писано по темата и не откривам топлата вода :!:
Имам един комбинизон 2,5тдс и съм доволен от него,много ме слуша.След като прочетох няколко теми за профилактиката на тдс-са,реших да обърна малко внимание на моята каручка :mhihi: че,една година освен тормоз друго не е видяла :mhihi:
Става въпрос за МАР-сензора или по-точно за маркуча който свързва МАР-а с колекторите,този маркуч беше запушен,няма да обяснявам какви ла..на имаше в него.Не съм си играл да го чистя,а направо го смених :!:
Та покрай този маркуч се заиграх и с EGR-а,и него го свалих и го почистих :!:
Определено след това колата заработи много по-меко,стана по-динамична и пъргава,а започна ли да я настъпвам направо лети :mhihi: и демеража й е супер ;) пробудих конете та даже и няколко магаренца :mhihi: :mhihi:
Към колегите с ТДС-те,ако не сте го направили време е :!:
На мен ми отне около 30-тина минути за цялата операция и то без никакви условия,правих я на улицата пред работата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 19 Яну 2008, 14:19

за същото мъркуче което се затапва да изолира ЕГР клапана ли става въпрос?Ако ДА нали точно затова го изолирах преди време поради неефективноста ве4е на клапана и след затапването колата уж тръгна по добре(може и да си внушавам)
Ако може даи някои снимка(със стрелкичка :D )

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46769
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 19 Яну 2008, 18:55

не колега,маркучето от МАР-а до смукателния колектор което влиза отдолу на колектора,това което ти ми казваш е на ЕГР-клапана,ЕГР-а го свалих и го чистих,в темата където си я дал е описано всичко

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 19 Яну 2008, 19:13

Аз въпросният EGR клапан го изолирах отдавна. Освен че мотора започна да загрява по-бавно, друго не съм забелязал...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 20 Яну 2008, 15:36

ами честно казано аз правих подобна операция края на пролета миналата година само дето беше малко по обширна аз тогава изчистих почти де що има-егр,колекторите,тръбата от итеркулера до егр-а, само кулера и тръбата не съм ги чистил че чак толкова не ми се разглабяше и мога да споделя мнение че наистина като че ли се поотпуши малко (а кво изтече от вътре не е истина :mhihi: :mhihi: :mhihi: ),аз лично го препоръчвам това на всеки като операция определено има смисъл
P.S.на мене ми отне близо цял ден но го направих така все едно е от магазина :mhihi: :winky:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

Назад към E36