Ужасен ужас!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 20 Яну 2008, 11:50

^ivo^ написа:Като излизам с колата и винаги се сещам за едно клипче, което преди няколко месеца беше пуснато в интернет, а именно онова, което беше снимано с телефон в един Мерцедес и как една е30 Touring буквално се размазва пред погледите на приятелите им. :confused: quote] Е тва ми е пред очите всеки път като натисна малко повече особено извън градско. И веднага си удрям една забележка на десния крак. Чесно казано яд ме е че го гледах.

Точно това е трябва не да те е яд, а да се радваш че си го гледал защото сега имаш реална представа какво се случва понякога.Аз също си го спомням, но там проблма беше рязката смяна на лентите с много висока скорост и загубиха на контрол над колата поради липсата на сцепление на задницата.Ако се кара бързо и нямаш много широки гуми и спортно окачване в никакъв случаи не се правят толкова резки маневри.Не че съм експерт, но така мисля ;)
Ти го гледаш и както каза сам се замисляш което е най-важното, проблем са хората, които го гледат и си казват е това на мен неможе да ми се случи защото съм добър или нещо от този род :confused:
И в този ред на мисли се сещам за онази приказка, че се давят именно плувците защото влизат на вътре със самочувствие.
Аз съм голям привърженик на екстремното шофиране, но човек трябва да е много наясно с колата си, пътните условия, качеството на пътя и всички възможни особености, които са един куп да не ги изброявам всички.Чак тогава да помисли да кара бързо.Да тези неща много хора ги знаят, но ги пренебрегват.
Последна промяна _BoBI_ на 20 Яну 2008, 12:06, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 20 Яну 2008, 12:03

Ма Боби, то и кат си с широки гуми и окачване, пак не се правят по принцип :winky: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 20 Яну 2008, 12:42

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Coupe
Мечтае да кара: M3 ,M6

Мнение от Psyxodelia » 20 Яну 2008, 12:52

:( :( :(
Изображение

Too much Poison...Too much Pain...Too much Love in Vain!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 20 Яну 2008, 18:53

Филмчето е много въздействащо определено.
Утре ще направя тема, в която ще събера всички такива материали. Дано има ефект....

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 20 Яну 2008, 20:10

!!Asen_X написа:Филмчето е много въздействащо определено.
Утре ще направя тема, в която ще събера всички такива материали. Дано има ефект....

Задължително сложи сайта с многото катастрофи и кървищата едно към едно, който аз и още куп хора си признахме, че не сме догледали докрая.От това по-въздействащо няма, човек трябва да види за да се стресне можеби.Оня ден ходих към Благоевград и Сандански и видях на места нещо интересно по магистралата.Една размазана кола на определено разтояние и табелка "Намалете скоростта" или нещо такова.Сигурно са там от доста време, но не бях минавал.Това съм чувал, че е практика в Франция и давало ефект. Караш си с 200 виждаш такова нещо и се замисляш, че и с Ферари да си - НЕ си безсмартън...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Яну 2008, 20:15

_BoBI_ написа:...

Специално тези коли,в посока благоевград ги има от ноември миналата година...наскоро като пътувах по тракия преди тунела пак имаше такава кола...общо взето фрапираща история... :confused:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gigaset » 22 Яну 2008, 11:35

Първия клип е много фрапиращ...аз лично много се стреснах.
Лошото е че тук е пълно с кретени преди 2 дена се разминах с касмет да не ме ударят челно пред нас.
Днес сутринта на бул.България тъкмо паркирах на мантинелата до Белисимо и в мъглата една мацка с Ситроен С3 в средна лента реши да паркира и тя зад мен наби рязко спирачки пусна си левия мигач а водеше колоната и зад нея в мъглата една А8 на30-ина метра зад нея я видя човека натисна спиеачките и на магия се размина защото аудито поднесе и спя между кола в лява лента и тая с С3.
Е накрая ще си скъсам книжката и повече няма да карам!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 22 Яну 2008, 19:40

приятелю, ти си ми новия сократ :evil: ... за патицата с детето и мерцедеса и е30-ката разбрах кой е виновен... я ми обясни сега в първия клип младежа кво сбърка...
и няма значение каква кола караш, или мотор, причината за всичко това е ПРЕВИШЕНАТА и НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост... нали си спомняш пловдив миналата седмица, и хамъра миналата година , и безброй такива случки... основното е едно... и няма значение какви "таланти" управляват, та ако ще и от ф1 да са :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Яну 2008, 0:57

Вие сте откачени да пускате такива неща :shock: :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 23 Яну 2008, 1:42

Владо написа:
причината за всичко това е ПРЕВИШЕНАТА и НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост... нали си спомняш пловдив миналата седмица, и хамъра миналата година , и безброй такива случки... основното е едно... и няма значение какви "таланти" управляват, та ако ще и от ф1 да са :evil:

Не съм тук за да споря, само си казвам мнението ;)
Което си е така, така си е скоростта е 90% фактора в катастрофите.Но не съм съгласен с теб, че е едно и също да караш супер кола и обикновенна кола.Спортните коли имат невероятни спирачки и евентуално можеш да си позволиш по-висока скорост в рамките на допустимото, ако прецениш, но това е друга тема...
Да не спорим, важно е да намалеят жертвите и повече хора да се замислят за тези неща, а НЕ Е важно аз какво мисля ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Ивелин » 29 Яну 2008, 15:21

Да пази Господ от такива 4удесии...много грозно и същебренно толкова реално 4е не е истина...или поне не ни се иска да е истина...да внимаваме как караме ей...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 30 Яну 2008, 2:10

:( :confused: :( :confused: Ужас......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без книжка :P
Мечтае да кара: Е30 М3

Мнение от mim3 » 30 Яну 2008, 8:54

320i_coupe написа::( :confused: :( :confused: Ужас......

:shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 30 Яну 2008, 10:57

_BoBI_ написа:...Мен не ме притесняа този дето кара бъро и ме изпреварва с 200, мен ме притеснява ако го засека или ако такав ми излезе срещо мен на двупосочен път.Излиза че на практика скороста не убива а лошата преценка и слабата квалификация на водача...

Кой е по-виновен, тоя дето кара бързо или тоя дето го засича :dunno:
Кой предизвиква катастрофата, аз казвам тоя дето го засича ;)

....

Те затова са тези ограничения, щото не всички са с дългогодишен опит, и не може да се прецени правилно ситуацията. Все пак катастрофите стават буквално за секунди, и се реагира напълно инстинктивно. Не оправдавам хората, които не гледат в огледалата, но щом си решил да караш със 180+, поне имай достатъчно акъл да разбереш, че може да бъдеш засечен във всеки един момент и карай със мисълта че хората не те виждат.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум