Лична карта
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Лична карта
Личната ми карта изтече вчера и ми е интересно колко време имам да си извада нова. И другото, което е мога ли да ползвам шофъорската книжка като документ за самоличност 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Пъров времето зависи само от това ти кога ще идеш в районното
За книжката принципно може,но не е за предпочитане
Принципно по-добре за тебе е да да си извадиш колкот се може по-бързо,мисля че се плащаха някакви глоби,но не съм сигурен

За книжката принципно може,но не е за предпочитане

Принципно по-добре за тебе е да да си извадиш колкот се може по-бързо,мисля че се плащаха някакви глоби,но не съм сигурен

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
След датата на изтичане - 1 месец за подновяване
Не препоръчвам да изплозваш шофьорската книжка за такъв документ,много се заяждат..на мен лично на всяко спиране ми искат и книжката и личната карта.
Не препоръчвам да изплозваш шофьорската книжка за такъв документ,много се заяждат..на мен лично на всяко спиране ми искат и книжката и личната карта.
- Illusion
- Бургаското явление
-
///MapTo написа:След датата на изтичане - 1 месец за подновяване
И аз до колкото помня е един месец.
Ники,ти гледай утре да не те спре някой чичко полицай пак, че накрая и без книжка ще останеш

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- Evangeline
- кандидат ентусиаст
-
(alt+q)И другото, което е мога ли да ползвам шофъорската книжка като документ за самоличност
Ами нали в закона се казва, че документи за самоличност са лична карта, шофьорска книжка и паспорт? Можеш да използваш който и да е от трите [/quote]
Dont run in front of my car, you gonna get TYRED!
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Сестра ми чак 2 години след изтичането на личната карта отиде и си я поднови това лято и не плаща никакви глоби ...По принцип пише ,че се плащат глоби ,ама май никой не го взима това нещо под внимание!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Глобата е нещо от сорта на 10лв. Аз мойта я поднових преди година, щото мислих, че съм я загубил, но после си я намерих, пък сега си имам нова в крайна сметка ми послужи за книжката и снимките бяха актуални
Иначе шофьорската книжка е официален документ за самоличност по закон. Аз не си давам личната карта принципно когато ме проверят и не ми се е случвало да ми се правят поне в София.

Иначе шофьорската книжка е официален документ за самоличност по закон. Аз не си давам личната карта принципно когато ме проверят и не ми се е случвало да ми се правят поне в София.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
///MapTo написа:на мен лично на всяко спиране ми искат и книжката и личната карта.
хмм страно, на мен ми искат само книжката, за лична карта питат само когато искат да им дам 10лв

Жената ходи 3 години с изтекла карта и никой нищо, а са я проверявали много. А иначе не е проблем да си караш и само с книжката. На моята пише и адресната ми регистрация, след това спряха да ги пишат, но си е документ. Даже оня ден си прехвърлях комбито при нотаруса и се обърках и дадох книжката вместо картата и нямаше проблеми. 

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
Срока в който няма да имаш глоба е 3 месеца...
Мойта лична изтече на 9.10.07 и отидох да я подновя чак на 16.12.07
Когато зачетох разлепените глупости по гишето пишеше :
"За изтекла лична карта срокът за подновяване е 3 месеца след което притежателя търпи глоба от 50 до 150 лв"
Така че може да си спокоен .... 3 месеца е срока
Мойта лична изтече на 9.10.07 и отидох да я подновя чак на 16.12.07
Когато зачетох разлепените глупости по гишето пишеше :
"За изтекла лична карта срокът за подновяване е 3 месеца след което притежателя търпи глоба от 50 до 150 лв"
Така че може да си спокоен .... 3 месеца е срока

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Срокът е до 3мес. след изтичане валидността на картата.Глобата е от 20 до 150лв, но обикновено слагат минимума./ чл.81 от Закона за бългаските документи за самоличност/
13 мнения
• Страница 1 от 1