Сиво-бял пушек от ауспуха
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Сиво-бял пушек от ауспуха
Вчера както си карах забелязах че колата ми Е34 525 тдс пуши странех сиво-бял пушек.на какво се дължи всичко тожа и трябва ли да се тревожа.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- dinozab
-
-
Pesho_1 написа:Постоянно пуши гъст сиво-бял пушек.зад мене прави димна завеса.на какво се дължи това.ПОМОГНЕТЕ
Внимавай колега иди в сервиз не я карай много така че може турбото да ти е здало багажа

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Не с вървенето си е същата бегачка която си беше и преди.маслото също не го пипа.Стои си в нормите!!!А за турбото-В обороти свири нормално което при тва свирене мисля че функционира напълно правилно.Какво овен това може да е?И ремонта на турбото(ако е то)скъп ли е???
- dinozab
-
-
Pesho_1 написа:Не с вървенето си е същата бегачка която си беше и преди.маслото също не го пипа.Стои си в нормите!!!А за турбото-В обороти свири нормално което при тва свирене мисля че функционира напълно правилно.Какво овен това може да е?И ремонта на турбото(ако е то)скъп ли е???
Как свири турбото колега моето се долавя съвсем леко почти не се чува единствено ако е отворен десния прозорец тогава.Самият ремонт е до 1000лв зависи колко е повредено.Така че дано не то но щом имаш мощност и не ти губи масло сигорно не е то

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Долавя се много тихо свирене на турбото.Чух го при отворен капак на ДВГ.Разхода на горивото е около 12-13 на 100 км.според тебе може ли проблема да е турбото на автомобила или да турсим другаде проблема с пушенето 

- dinozab
-
-
Pesho_1 написа:Долавя се много тихо свирене на турбото.Чух го при отворен капак на ДВГ.Разхода на горивото е около 12-13 на 100 км.според тебе може ли проблема да е турбото на автомобила или да турсим другаде проблема с пушенето
За града това е нормалин разход.Видях в другата тема че си отскоро с тази кола та да те питам пуши много като загрее или сутрин като я запалиш пак така гъсто пуши.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Това го направи снощи като се пребирах към нас!!!Сутринта като го запалих с 300 зора пак така си пушеше
като постепенно се увеличаваше пушека от зад

- dinozab
-
-
Pesho_1 написа:Това го направи снощи като се пребирах към нас!!!Сутринта като го запалих с 300 зора пак така си пушешекато постепенно се увеличаваше пушека от зад
Хм много странно колега ти ме фарли в тъча

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
А може проблем да ми създава и помпата защото сутрин за да запаля сам зареден с много енергия и най-вече нерви.Може тя нещо да се е прецакала или да не е зацепена добре и да ми прави въртели.Ще я закарам на майстор да видим какво ще каже и той.До сега колега ти имал ли си подобен проблем и ако си имал какъв беше проблема

- dinozab
-
-
Pesho_1 написа:А може проблем да ми създава и помпата защото сутрин за да запаля сам зареден с много енергия и най-вече нерви.Може тя нещо да се е прецакала или да не е зацепена добре и да ми прави въртели.Ще я закарам на майстор да видим какво ще каже и той.До сега колега ти имал ли си подобен проблем и ако си имал какъв беше проблема![]()
![]()
Ами да с на брат ми 318ТДС-а.Взе да пуши изведнъж така много сиво-бял гъст дим така и се оказа турбо и 800лв ремонт

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Колега сега заминавам на майстор да види как стоят нещата и се връщам с инфо за това как е колата и най-жече на турбото.Надявам се че след около час ще можем пак да обменим информация.Чао за сега и мерси за подпомагането за установяването на дефекта.Мерси много.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
На майстора не му работеше апаратурата!!!Каза 4е димът от зад на ауспуха мири6е на сурожа нафта и че може според него да е спукана глава или пук някои пйезокристал от некоя дюза да не прави контакт.Възможно ли е това
А това че не пали каза че е от изгорели свещи 

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
хмм за спукана глава едва ли иначе ако някоя дюза "пикае" може би от там да се получава туй нещо но би трябвало тогава и да има промяна на работата на мотора... загуба на мощност прекъсвне и разн други, а ако главата е спукана би трябвало я вода да губиш я да надува маркучите... отвори капачката на казанчето и погледни като даваш гас около 2500rpm дали си излиза гъста струя вода или има и бабунчта в нея
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4