Помпане на гумите с азот
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Помпане на гумите с азот
Някой може ли да ми обясни защо се прави че питах едни гумаджии ама не можаха да ми дадат смислен отговор.Мерси много
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Прави се основно лятото, но и зимата!
Азота е инетртен газ и се отличава с минимална разширяемост и свиваемост при температурни разлики, както и с относително ниска цена на фона на другите инертни газове(фреон, хелий и т.н. )все пак всички дишаме основно азот. Тоест вечер температура 10 на обяд 30 това променя налягането в гумите когато са с въздух от там износването както и устойчивоста в завои. Напомпани с азот тази разика е пренебрежимо малка!
Помпането не е скъпо някъде към 1.50 лв на гума.
Азота е инетртен газ и се отличава с минимална разширяемост и свиваемост при температурни разлики, както и с относително ниска цена на фона на другите инертни газове(фреон, хелий и т.н. )все пак всички дишаме основно азот. Тоест вечер температура 10 на обяд 30 това променя налягането в гумите когато са с въздух от там износването както и устойчивоста в завои. Напомпани с азот тази разика е пренебрежимо малка!
Помпането не е скъпо някъде към 1.50 лв на гума.
May the BMW force be with you!
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Малко офтопик! Гумите са ми напомпани с азот, помпах ги на гумаджийницата на автомивката след Дунев към Студенски град, напомпах ги задните 2,7 атм. предни 2,3 атм., на следващия ден реших да ги проверя на OMV-то на Геме Димитров и резултата беше: задни 2,4, предни 2,0
, та въпроса ми е на кого да вярвам! Кажете ми къде да отида и да ми ги измерят с наистина точен манометър!
ПС: Как можем да разберем, че гумаджията наистина е сложил азот в гумите....а не пръднал вътре

ПС: Как можем да разберем, че гумаджията наистина е сложил азот в гумите....а не пръднал вътре

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
От къде да си го купя...кой е хубав?

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- BMW M POWER
- кандидат ентусиаст
-
Механичен BMW манометър Part # 82 12 0 140 377
Електронен BMW манометър Part # 82 12 1 467 187
Аз лично предпочитам механичните манометри
Електронен BMW манометър Part # 82 12 1 467 187
Аз лично предпочитам механичните манометри

Винаги с вратите напред
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
А знаете ли каква е цената на механичния?

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- BMW M POWER
- кандидат ентусиаст
-
Ами аз го взех моя за околу $30 ама това е с 15% отстъпка. Обади се на доставчика за части на BMW за България и им даи номера на манометъра. Те ще ти кажат точно колко ще ти струва.
Винаги с вратите напред
10 мнения
• Страница 1 от 1