блокира клапата на дебитомера-катинар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
блокира клапата на дебитомера-катинар
Здравейте колеги.
Рових из форума по въпроса но нищо не можах да открия.Зна4и на кратко да кажа каква е историята.
Днес отидох да сменя термостата на М42 мотора че беше бая студ,сменихме го но от там започват проблемите.Запалих колата и започна обезвъздушаване но по-едно време колата започна да прекъсва и да работи на незнайно колко цилиндри.И започва издирването на проблема и останових ме че клапата на дебитомера при 4000 оборота блокира и от там се бъзика цялата кола.Как се оправя това нещо или въобще можели да се оправи.
Предварително мерси
Рових из форума по въпроса но нищо не можах да открия.Зна4и на кратко да кажа каква е историята.
Днес отидох да сменя термостата на М42 мотора че беше бая студ,сменихме го но от там започват проблемите.Запалих колата и започна обезвъздушаване но по-едно време колата започна да прекъсва и да работи на незнайно колко цилиндри.И започва издирването на проблема и останових ме че клапата на дебитомера при 4000 оборота блокира и от там се бъзика цялата кола.Как се оправя това нещо или въобще можели да се оправи.

Предварително мерси

Последна промяна bobreti на 15 Яну 2008, 17:03, променена общо 1 път
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами тя е свързана с един потенциометър.Освен него има още една балансираща клапа в едно отделно отделение (май стана много отделно
).Би трябвало да не опират или задират по нищо около тях.Може да опира балансиращата клапа всъщност,а не главната клапа.Ако се отвори (всичко е уплътнено добре,да се има впредвид) би трябвало да се види къде е проблема.

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако ти задържа клапата то потенциометъра горе ще задира в едно положение.Като го върнеш с ръка в изходна позиция и дигнеш отново дадените обороти задира и започва да дава грешно инфо.
Аз го имах тоя проблем-решението на 90% е друг дебитомер.
Но все пак го свали и погледни къде задира, може и сам с пилата
или разлепваш отдолу ..ама зависи колко и къде задира...
с 2 думи търси друг.
Но все пак го свали и погледни къде задира, може и сам с пилата

с 2 думи търси друг.

- bobreti
- младши ентусиаст
-
значи проблемите са напълно еднакви само кадето на мене стана от един пътkusho написа:Ако ти задържа клапата то потенциометъра горе ще задира в едно положение.Като го върнеш с ръка в изходна позиция и дигнеш отново дадените обороти задира и започва да дава грешно инфо.
Но все пак го свали и погледни къде задира, може и сам с пилатаили разлепваш отдолу ..ама зависи колко и къде задира...
с 2 думи търси друг.

- bobreti
- младши ентусиаст
-
с чукаSpace написа:bobreti написа:оппавен е дебитомера
може да заключите темета
E, кажи как го оправи де! И за колко най-важното
- bobreti
- младши ентусиаст
-
майстора го одарил с чука като развивал перката и подбил корпуса и от вътре се получила подутина и като стигне до подутината заяжда клапата в нея и колата си е... маматаSpace написа::roll:
разглобих го и с една шкурка и жулене докато не изчезна тази скапана подутина.И СЕГА КОЛАТА СИ РАБОТИ ПЕРФЕКТНО

9 мнения
• Страница 1 от 1