Застраховачен проблем
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Застраховачен проблем
Проблема е следния- на 23.12.07 се ударих с бмв-то и се махнах от мястото щото момичето,с което бях беше зле и се нуждаеше от помощ и колата беше добре - та я закарах до болницата.
Удара е сериозен:
1.фар
2.мигач
3.2 врати
4.калник
5.капак
6.маска
Ходих в БулИнс,подадох декларация,и тъй като нямам протокол от кат трябваше да разясня на обратната страна на декларацията защо нямам протокол.Днес ми се обадиха и казаха че са отхварлили декларацията.
Въпроса ми е следният-имам ли вратичка със застрахователите?
Застраховката е за щети до 4000 лева(заедно със ЦД-то излезе 377 лева)
Удара е сериозен:
1.фар
2.мигач
3.2 врати
4.калник
5.капак
6.маска
Ходих в БулИнс,подадох декларация,и тъй като нямам протокол от кат трябваше да разясня на обратната страна на декларацията защо нямам протокол.Днес ми се обадиха и казаха че са отхварлили декларацията.
Въпроса ми е следният-имам ли вратичка със застрахователите?
Застраховката е за щети до 4000 лева(заедно със ЦД-то излезе 377 лева)
Трябвало е да им кажеш, че не си бил на мястото по време на ПТП-то. Тоест примерно колата е била пред блока и слизаш и я намираш в това състояние .... тогава няма къде да бягат. Ти си казал, че си се блъснал и не си изчакал куките за протокол, което автоматично допринася за това да НЕ ти изплатят щетата 

margit0 написа:sonny написа:Пробвай да отидеш в КАТ, би трябвало да ти напишат акт, да ти издадат протокол като огледат колата и с него при олигофрените, ама не съм на 100% сигурен, че ще стане
неможе да се издаде протокол извън проишествието-питал съм катаджии
Така е, един приятел направи катастрофа, не беше викал куките, не искаха да му изплащат, затова я върна колата в дървото и викна патрулката за протокол

smamf написа:margit0 написа:sonny написа:Пробвай да отидеш в КАТ, би трябвало да ти напишат акт, да ти издадат протокол като огледат колата и с него при олигофрените, ама не съм на 100% сигурен, че ще стане
неможе да се издаде протокол извън проишествието-питал съм катаджии
Така е, един приятел направи катастрофа, не беше викал куките, не искаха да му изплащат, затова я върна колата в дървото и викна патрулката за протокол
значи имам шанс за паркингова щета,или ако вече са отхвърлили 1 декларация,2-ра нямам шанс понеже съм им разправял други неща
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Значи има едно нещо...
Ти отиваш при КАТ.
И пускаш собствен протокол. Доколкото знам го има, но ченгетата не обичат да го дават. Нещо, с което ти като единствен свидетел разясняваш произшествието.
Ако имаш връзка в КАТ, пробвай, знам че има такова нещо.
За другото...
В междупразничните дни рано сутринта един явно снощен шофьор ме изши отзад докато завивах и избяга. От инерцията, която ми подаде, ударих малко и друго човече с кола.
Обадихме се на КАТ.
Чакахме 4 часа на студа. 4 часа кръгло. В работен ден. Звънях им междувременно пак. Нямало свободни колеги, сега било обедна почивка, сега колегите си сменяли смените...
Накрая с итръгнахме, естествено.
Кажете как да имам протокол на КАТ? Тия са абсолютни свини. Те не служат на обществото, служат да правят мизерии. Кажете какво да правя в този случай?
За паркингова щета аз съм ги викал.
Дойде, заяде се и си тръгна.
Заяде се, че съм си припалил колата, за да видя дали работи като съм я намерил сутринта ударена - изскубана ми беше бронята. Понеже двигателят е леко топъл. При 40 градуса днена температура и черна кола. Това означавлоа, че "можело да съм избягал от произшествие". Можело. А може и да съм пържил яйца?
А около него беше пълно със свдетели от съседните заведения и магазини. Но разбира се собствената му третокласна интелигентност надвишава всички.
Ако ще инсценираш паркингова щета, или много умната. Или с малко лев и връзки.
Лошо, че от застрахователното са ти върнали отказ. Остава да се натискаш само в КАТ.
Ти отиваш при КАТ.
И пускаш собствен протокол. Доколкото знам го има, но ченгетата не обичат да го дават. Нещо, с което ти като единствен свидетел разясняваш произшествието.
Ако имаш връзка в КАТ, пробвай, знам че има такова нещо.
За другото...
В междупразничните дни рано сутринта един явно снощен шофьор ме изши отзад докато завивах и избяга. От инерцията, която ми подаде, ударих малко и друго човече с кола.
Обадихме се на КАТ.
Чакахме 4 часа на студа. 4 часа кръгло. В работен ден. Звънях им междувременно пак. Нямало свободни колеги, сега било обедна почивка, сега колегите си сменяли смените...
Накрая с итръгнахме, естествено.
Кажете как да имам протокол на КАТ? Тия са абсолютни свини. Те не служат на обществото, служат да правят мизерии. Кажете какво да правя в този случай?
За паркингова щета аз съм ги викал.
Дойде, заяде се и си тръгна.
Заяде се, че съм си припалил колата, за да видя дали работи като съм я намерил сутринта ударена - изскубана ми беше бронята. Понеже двигателят е леко топъл. При 40 градуса днена температура и черна кола. Това означавлоа, че "можело да съм избягал от произшествие". Можело. А може и да съм пържил яйца?
А около него беше пълно със свдетели от съседните заведения и магазини. Но разбира се собствената му третокласна интелигентност надвишава всички.
Ако ще инсценираш паркингова щета, или много умната. Или с малко лев и връзки.
Лошо, че от застрахователното са ти върнали отказ. Остава да се натискаш само в КАТ.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Преебал си се стрябваше първо да пиатш. Прибираш се у вас след като си оставил момичето и се наспиваш , на следващия ден отиваш пак на въпросното място звъниш на кат и казваш, ударих се, елате за протокол. Питат те дали е в движение, казваш им да в движение е. Няма прострадали и .. след това отиваш да висиш в кат като прани гащи 10 часа за да ти дадт протокол, да ти напишат акт и да си оправиш колата 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
D3BEP написа:Giorceto написа:Преебал си се стрябваше първо да пиатш. Прибираш се у вас след като си оставил момичето и се наспиваш , на следващия ден отиваш пак на въпросното място звъниш на кат и казваш, ударих се, елате за протокол. Питат те дали е в движение, казваш им да в движение е. Няма прострадали и .. след това отиваш да висиш в кат като прани гащи 10 часа за да ти дадт протокол, да ти напишат акт и да си оправиш колата
Преебал съм се не е точната констатация.
На следващият ден пропускаш, че следите от нарушителя вече ги няма - счупените стопове и фарове .Вероятно и другият участник вече го няма.
Познай на кой ще напишат акт.
И като ме обръснат минимум 100 лв + няколко точки и после ходя да се разправям със застрахователя, който ми плати не повече от 80% от щетите, защото съм "виновен"(поне по акт), танто за кукуригу ли става, или по - зле?
Аз теоретично това което казваш и днес мога да го направя. Няма голямо значение. Драскотините си са същите.
Но не мисля, че ще изляза на плюс.
Той говореше на автора на темата

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
sonny написа:
Той говореше на автора на темата

Извинявам се. Стори ми се, че авторът и лицето по - горе са един и същи човек.
Аватара ли ме обърка, що ли... Още веднъж извинения, изтрих си мнението по - горе.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
имахме подобен проблем с един приятел...
и той отиде в кат скара се със шефа на кат след това доведе свидетели и му написаха акт и протокол и всичко мина както трябва..
моя съвет е: отиди в районното където е станала злополуката заведи си свидетели ( колкото повече толкова по добре ) напиши едно пълно обяснение подкрепено със рентгенови сники на момичето ако има или някви документи доказващи че си я завел в болница и може и да се оправят нещата...
и той отиде в кат скара се със шефа на кат след това доведе свидетели и му написаха акт и протокол и всичко мина както трябва..
моя съвет е: отиди в районното където е станала злополуката заведи си свидетели ( колкото повече толкова по добре ) напиши едно пълно обяснение подкрепено със рентгенови сники на момичето ако има или някви документи доказващи че си я завел в болница и може и да се оправят нещата...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Лятото един приятел се удари в ограда в студентски град и после цяла седмица се чудеше как да инсценира,че е при паркинг,тъй като колата му беше доста помелена за удар пред блока...Лъжеше,струваше и накрая намери някакви кофи за боклук на стамболийски и отиде с колата там и викна кат под претекста,че някакъв пиян е засилил една от кофите за боклук и той я блъснал...
Незнам как му повярваха,но си взе протокол,написаха му някакъв акт за несъобразена скорост и после при застрахователите,при положение че 2 пъти опита да мине без протоколи и си му изплатиха щетите...виж за какъв удар говоря
п.с. За да е по-достоверна случката изсипаха цялата кофа на булеварда,ама айде няма да показвам снимки че...

Незнам как му повярваха,но си взе протокол,написаха му някакъв акт за несъобразена скорост и после при застрахователите,при положение че 2 пъти опита да мине без протоколи и си му изплатиха щетите...виж за какъв удар говоря

п.с. За да е по-достоверна случката изсипаха цялата кофа на булеварда,ама айде няма да показвам снимки че...

///MapTo написа:Лятото един приятел се удари в ограда в студентски град и после цяла седмица се чудеше как да инсценира,че е при паркинг,тъй като колата му беше доста помелена за удар пред блока...Лъжеше,струваше и накрая намери някакви кофи за боклук на стамболийски и отиде с колата там и викна кат под претекста,че някакъв пиян е засилил една от кофите за боклук и той я блъснал...![]()
![]()
п.с. За да е по-достоверна случката изсипаха цялата кофа на булеварда,ама айде няма да показвам снимки че...![]()
![]()
xaAxAXAXAXaXAX

Проблема,че немога да я върна пак там е че: както вече разбрахте случилото се беше на 23 декември.Като бях в БулИнс на 27 написах че е станало на 25(понеже има някъкв срок от 3 дни в които трябва да се явиш пред застрахователя,за да изплатят).А тия ми се обадиха на 14.01.2008.
Доколкото съм разбрал,мога да направя някаква постановка пред блока на 1 приятел,и да подам документи с други представени факти,нали?!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2