Карб/Инжекция подмяна, карб. ремонт.
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Карб/Инжекция подмяна, карб. ремонт.
Темата, не е баш за извън темата, но в е28 подфорума не влизат толкова хора затова:
Имам електронен карб на м10 двигател, не върви на бенз ама хич, днес бях на монтьор и според него може да е от компа дето го управлява, едва ли някой има софтуер да провери дали има грешки по компа и да ги изчеисти.
Обмислям няколко варианта.
1) Да сменя карба с инжекция, добре ще е като се сменя главата, някой да ми пилне и цилиндрите, идеално ще е ако някои ми го направи за един ден.
Писах на Явор каза, че няма време, бате Ники ми каза, че хората дето разбират от карбове са умрели и не знам дали ще се справи.
2) Да си сложа карб от Лада, както е направтил Турбо_Тед, нов е 170 лева.
Искам да ме посъветвате къде и как могат да се сторят тия процедури и дали са надеждни хората, също ако някой има инжекция да казва.
Имам електронен карб на м10 двигател, не върви на бенз ама хич, днес бях на монтьор и според него може да е от компа дето го управлява, едва ли някой има софтуер да провери дали има грешки по компа и да ги изчеисти.
Обмислям няколко варианта.
1) Да сменя карба с инжекция, добре ще е като се сменя главата, някой да ми пилне и цилиндрите, идеално ще е ако някои ми го направи за един ден.
Писах на Явор каза, че няма време, бате Ники ми каза, че хората дето разбират от карбове са умрели и не знам дали ще се справи.
2) Да си сложа карб от Лада, както е направтил Турбо_Тед, нов е 170 лева.
Искам да ме посъветвате къде и как могат да се сторят тия процедури и дали са надеждни хората, също ако някой има инжекция да казва.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
3) Да си намериш читав майстор, не е лесно, но не е невъзможно. В Плевен имам м10б18, което дава смесен разход 8/100 и работи като часовник, след ремонт на карба при читав майстор 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Майстора е там. Мога да говоря с него или да ти дам тел да се разбираш амо можеш да ходиш натам.
Ремонтен комплект е 100- тина лв в ибея ако е Пиерсбург 2б4
Ремонтен комплект е 100- тина лв в ибея ако е Пиерсбург 2б4
Не ми трябва ремонтен комплект, нито жигльори нито гарнитури всичко е здраво, обаче просто от датчиците все едно не се подава сигнал, според мен е нещо по електрониката, която регулира, запалване, обороти, колко да се отваря на първата камера капачката в началото с палчето. Дори като бачкаше преди на бенз танцуваше на 1500 - 2000 оборота на сфетофар, точно от тая капачка.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Карах я откакто я взех септември от Любо, които обаче май не я е карал на бенз, та от Септември до Средата на декември, вечер и сутрин само бенз, като спре газта бенз, около 100 литра бенз и минаха, съмнява ме да е това, все пак...
А-а-а-а, смених помпата, от капсулована с нормална като за тоя карб дето си намерил ремонтен, да не би карба да вижда по-малко вакуум в нея и да не ще да пуска?
А-а-а-а, смених помпата, от капсулована с нормална като за тоя карб дето си намерил ремонтен, да не би карба да вижда по-малко вакуум в нея и да не ще да пуска?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Между другото внимавай с този карбуратор, че аз си изпатих. В смисъл прави ли ти прелив на камерите и дави ли се? Ако е така избягвай да караш на бензин, защото аз я тормозих известно време моята (нищо, че прекъсваше и се давеше повечето време) и изтропаха лагерите (от бенз-а в картера дето се натрупа). А ремонтния комплект не знам защо трябва да струва цели 100 лева, аз си мислех за някакви 15-20 лева, бях намерил някъде (май при ония арабин на Козлудуй "АТУИ", но и в Дару май не беше толкова скъп ремонтния комплект).
BMW only!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
карбуратор
Гледам пише, че си от люлин. В бившия гараж република има един много добър майстор само с карбуратори се занимава пробвал ли си там. Те са баща и син но дъртия ги разбира много
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2