Проблем с спирачките :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Проблем с спирачките :)
Здравейте.Последните два дена попатувах минах около 800км с колицата.Обаче нещо спирачките не ми харесват.Педала е доста мек в началото и после към края на хода се втърдява и тогава започва да спира. Вчера светнаха накладките а малко след това и нещо за спирачките.Спирам отварям гледам няма спирачна течност и аз ей така
/половин час преди това гледах за всичко и всичко си беше окей. Долях около 200мл спирачна течност и си продалжих пътуването и сега спирачната течност нема грижи стои на едно ниво не капе от никаде
, но спирачките се държат странно както писах по горе чак в крайно положение започват да спират. А само преди 2 месеца сменях тръбичка на спирачките и от тогава не е имала проблем. Та въпроса е от какво може да се е случила тази аномалия ? Каде може да е спирачната течност ? Въртеше ми се нещо в главата .... за съединител може ли той да взема от там и ... незнам. Майстора ми е зает тия дни и нищо немога да направя пък не искам да я давам на някой .... който "абер" си нема от БМВ 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Мда, оттам се храни и съединителя..
Огледа ли за течове около гумите? Виж я на канал.
Огледа ли за течове около гумите? Виж я на канал.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- shengi
- ентусиаст
-
:P
Знаех, че ще пропишеш:) Ами гледах я на канал никаде не видях да тече нещо от броня до броня гледах. След като долях минах около 700 километра и никаде нищо не протече, но въздух в системата има .... което си е лошо ... и спирам май само с предните задните нещо не са ми наред, а колата чак след седмица има място за нея тоест човека който ми ги прави тогава е free ....
:-)
Сигурен ли си че не ти тече от маркуча???? Моя съвет е да изчкаш майстора ти да се освободи и при първа възможност да влезеш да я видят в сервиз!!!!
- shengi
- ентусиаст
-
...
Да малко ще я зазема за в момента тука пред блока
, че не ми се кара в това положение колата. Аз си го обяснявам, че съединителят е поискал тия 200мл течност издърпал си ги е и е останало въздух в системата и за това да ми светят накладките и педала да се държи така странно
Ще го видим

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Огледай хубаво около помпите на съединителя, ако е тая при крака ти трябваше да си го усетил, другата като изпусне, течността капе долу точно между скоростите и мотора в най-ниската точка има една дупка. Виж дали не е от там;)

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
И аз ще ти кажа да си огледаш хубаво спирачните тръбопроводи все от някъде ще забележиш протекла сп.течност.Успех 

свн
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
При източване на спирачната течност за смяна с нова има ли нанкаква допълнителна работа и за източването и от помпата на съединителя или просто отвсякаде отвивам и от 4- рите страни едновремено се източва с натискането на педала ?
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
А може да тече и някое сп.цилиндърче ако си с барабанни спирачки отзад. Това отговаря и на съмнението ти че "държат" само предните.

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
martoto написа:А може да тече и някое сп.цилиндърче ако си с барабанни спирачки отзад. Това отговаря и на съмнението ти че "държат" само предните.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
При източване на спирачната течност за смяна с нова има ли някаква допълнителна работа и за източването и от помпата на съединителя или просто отвсякаде отвивам и от 4- рите страни едновремено се източва с натискането на педала ?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Бих те посъветвал само да бягаш в сервиза...това е едно от най-важните,за да не кажа най-важното нещо в един автомобил!
Утре ако недай си боже се скъса някой маркуч по системата а ти си се засилил с 80 на цариградско и пред теб изскочи някой...не ми се мисли...
Преди няколко месеца на един приятел му се скъса така маркуч на предно ляво колело и изтече цялата спирачна течност...карахме един зад друг и той като каза "а представи си ако се беше скъсал този маркуч на предния светофар,както се бях засилил и спирах зад теб..."
След тези думи аз просто настръхнах
С това компромиси не бива да се правят в никакъв случай
Утре ако недай си боже се скъса някой маркуч по системата а ти си се засилил с 80 на цариградско и пред теб изскочи някой...не ми се мисли...

Преди няколко месеца на един приятел му се скъса така маркуч на предно ляво колело и изтече цялата спирачна течност...карахме един зад друг и той като каза "а представи си ако се беше скъсал този маркуч на предния светофар,както се бях засилил и спирах зад теб..."
След тези думи аз просто настръхнах

С това компромиси не бива да се правят в никакъв случай

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
То кората са го казали - инжинерите направили колата да върви, а след това някви женчовци измислили и спирачките

- venci-bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 M3
Колеги,някой знае ли каква е последователността за обезвъздушаване на спирачките?Трябва ли да е запален двигателя.Моята кола е с ABS,мисля,че и това има значение.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
и аз това питам каква последователноста видях в други теми, че се почва от задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво. НО първо се помпа докато всичко излезе ли ?
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2