Малко въпросче за чип

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Малко въпросче за чип

Мнение от ktv » 12 Яну 2008, 13:20

Темата се е поизтъркала май, ама искам да знам само ефекта на един чип по отношение на обороти какъв е? Едни викат, че се усещала повече мощ при ниските, други обратното- вървяла повече при високи, а на ниски била бавна. Е кое е верното :?: На теория и по графики ми е ясно, ама на практика какво се получава?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Яну 2008, 13:59

Всеки ще ти даде различно мнение за чип тунинга. Аз ще ти кажа да пробваш :D
Има един пич тука из форума дето продава чиповете за по 100 лева. и хората
са доволни. Аз ако щях да купувам чип щях да го взема от тоя дето го
дава най-евтино ;) щото това е софтуер записан на чип за 50 стотинки :roll: ;)
Така че ги зарежи тия скъпите, вземи си един за 100 лева и така.
Иначе сега тука ще чуеш 100 мнения, от такива че въобще не променят
нищо до такива, че колата става самолет :roll: Така че намираш пича
от форума дето ги дава по 100 лева (пари дет се изпиват за една вечер) ;)
купуваш един чип и си готов :D
А и при М50 сигурно ще се усеща :D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 12 Яну 2008, 14:16

Сигурно ще има различни мнения, но за мен представляват интерес тези, на опиталите чип- тунинга. И кой е човека с чипове по 100 лв.?

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 12 Яну 2008, 16:50

а при м20 има ли разлика ? ако има някой с м20 и чип да каже мнение :help:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 12 Яну 2008, 18:06

zAcK написа:Всеки ще ти даде различно мнение за чип тунинга. Аз ще ти кажа да пробваш :D
Има един пич тука из форума дето продава чиповете за по 100 лева. и хората
са доволни. Аз ако щях да купувам чип щях да го взема от тоя дето го
дава най-евтино ;) щото това е софтуер записан на чип за 50 стотинки :roll: ;)
Така че ги зарежи тия скъпите, вземи си един за 100 лева и така.
Иначе сега тука ще чуеш 100 мнения, от такива че въобще не променят
нищо до такива, че колата става самолет :roll: Така че намираш пича
от форума дето ги дава по 100 лева (пари дет се изпиват за една вечер) ;)
купуваш един чип и си готов :D
А и при М50 сигурно ще се усеща :D
Закче не си много прав баце. Предполагам говориш за същият човек за който се сещам и аз. Мяма да споменавам кой. Та от въпросният човек Преди около 3-4 месеца си поръчах чип. Докара ми го всичко точно. Сложих го на колата и кво да ти кажа баце съвсем умря на ниските, дори припатква като и дам повече газ а на високите никаква разлика. Та даже се съветвах тука във форума с лудия и той ме прати при един негов познат в Русе който да ми замери смесите щото ми се струваше че е много обеднена. Та няма да ти казвам като замерих за какво идеше реч. Толкова обеднена че човека като видя и се хвана за главата. Добре че карах колата само няколко дена та не можа да се окоти. Така че баце не си много прав тука. А точно за този човек чух от много хора че били много доволни и нямали проблеми. Отделно поне 4-5 човека ми го препоръчаха. Сега чипа ми стои в бюрото в офиса и мога да го дам на който пожелае да види ако не му се вярва
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 12 Яну 2008, 18:11

ktv написа:Сигурно ще има различни мнения, но за мен представляват интерес тези, на опиталите чип- тунинга. И кой е човека с чипове по 100 лв.?
Колега пиши ми на лични и ако искаш ще ти дам координати на човека. Но аз лично не ти го препоръчвам. Имам си един чип от него дето ми стои неизползваем но не бих ти го подарил даже :confused:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 13 Яну 2008, 10:19

Колеги, съмнявам се само Славянко да е карал колата си с чип. Чакам и други мнения по въпроса.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 13 Яну 2008, 13:28

аз съм доволен от чипчето (...но не очаквай чудеса) ;)
закчо е карал моята каляска и може да каже дали има разлика (м20б20) ;) :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Re: ре

Мнение от swh_bmw » 13 Яну 2008, 16:53

slavianko написа:
ktv написа:Сигурно ще има различни мнения, но за мен представляват интерес тези, на опиталите чип- тунинга. И кой е човека с чипове по 100 лв.?
Колега пиши ми на лични и ако искаш ще ти дам координати на човека. Но аз лично не ти го препоръчвам. Имам си един чип от него дето ми стои неизползваем но не бих ти го подарил даже :confused:

Здравейте,
Мисля че момчето дава някакъв срок за тестове и след това иска да му платиш(ако ти хареса), защо не се свържеш с него и да му обясниш ситуацията, вместо да ти седи чип'а напразно.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от slavianko » 13 Яну 2008, 17:03

swh_bmw написа:
slavianko написа:

Здравейте,
Мисля че момчето дава някакъв срок за тестове и след това иска да му платиш(ако ти хареса), защо не се свържеш с него и да му обясниш ситуацията, вместо да ти седи чип'а напразно.
Поздрави
Мислиш ли че не съм се свързал с него. Обеща да напише друг чип. Но след това други отговори не получих. А и каква е гаранцията че следващият път няма да е същият. Все пак това да не е труд и творчество. Аз очаквах че човека има от къде да копира и така ги прави а то ебати налучкването дето става. Не благодаря. Аз със моята кола експерименти няма да си правя

Назад към E34