Въпрос относно оборудването на колата.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Въпрос относно оборудването на колата.

Мнение от ildivvy » 12 Яну 2008, 17:14

В колата ми,на таблото,отстрани на радиото,има монтирана стойка за GSM (според мен,гледайки ел.куплунг, е за Siemens).На лявата колона (в горния и край) пък е монтиран микрофон.Има и един дебел пин от допълнителната антена.На самата стойка пък има щифт,който може да освободи носача на GSM-a.Днес докато се "бъзиках" със стойката и разбера как се откача носача,видях че след като се откачи,радиото изключва звука.Това добре,но така както е монтирано всичко,дори да я откача няма да мога да проведа разговор,защото кабела е къс (най-вероятно цялата му дължина е прибрана зад таблото).Пък и след като има монтиран допълнителен микрофон,изобщо има ли нужда да се сваля носача с GSM-a?Няма ли системата да работи след като просто натисна О.К. на телефона,когато някой се обади?Предполагам,че звука ще излезе на високоговорителите (преди имаше подобни системи и в България).Цялата системка мисля,че е оригинална на BMW.Радиото е оригиналното и би трябвало да има тези възможности.Ако го сменя примерно с някое от магазините,май няма да работи този ранен "хендсфрий"?Та ако някой знае повече по въпроса,нека сподели информацията.Всъщност всичко може да се пробва с един GSM на стойката,но ми се иска малко повече инфо.Благодаря!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Мнение от saphir » 12 Яну 2008, 17:40

Здравей колега, не мога да ти кажа с кой модел на сименс ще работи системата, но мога да ти кажа че кабела си е толкова дълъг когато телефона звъни можеш да натиснеш ок и да си говориш но звукът както сам се сещаш ще се чува през говорителите на колата, а когато вдигнеш телефона заедно със стойката спира музиката а за микрофон и слушалка се използват вградените в телефона. За това се сещам в момента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Яну 2008, 19:17

Това мисля и аз,но исках да чуя и други мнения.Със сигурност,така както е изпълнено сега,няма да може да се вдига заедно с носача заради кабела.За телефона мисля,че и сегашните модели ще станат.Буксата е еднаква,но май няма как да се включи допълнителната антена (просто се пада доста по-високо).Май е оразмерено като за С25,ако ги помните още.Сегашните модели са по-малки (разбираемо е).
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Мнение от saphir » 12 Яну 2008, 19:58

от личен опит споделям защото на другата ми кола (опел вектра) е с почти същата система само, че с нокия.

Назад към E36