Очила портив мъгла!?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Очила портив мъгла!?
Колеги, преди доста години, имах такива очила/Anti fog/ и мога да кажа че шофирането с тях в мъгла е доста по -поносимо, очите не се натоварват толкова от ниската видимост!
Ще ми се отново да се оборудвам с подобен тип очила!
Ще съм благодарен, на компетентни колеги или хора ползващи подобни очила да споделят препоръки за марка и евентоални параметри които трябва да се съблюдават.
Благодарности
Ще ми се отново да се оборудвам с подобен тип очила!
Ще съм благодарен, на компетентни колеги или хора ползващи подобни очила да споделят препоръки за марка и евентоални параметри които трябва да се съблюдават.
Благодарности

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
То зависи от стъклата това, във всяка читава оптика могат да ги направят, просто се слага различен филтър (подобно на фотосоларния, който при по-силна светлина прави стъклата по тъмни). Могат да бъдат и с диоптър до колкото знам - може да питаш в някоя оптика - ще ти разкажат, но не очаквай да минеш с 20 лева.
Ето какво открих като питах гугъл за анти-фог сънгласез:
http://www.nextag.com/anti-fog-sunglasses/search-html
И маркови разни газарийки:
http://www.sunglasses-expert.com/
П.С.: Мисля обаче, че варианта да си идеш в оптиката да питаш е най-добър
Ето какво открих като питах гугъл за анти-фог сънгласез:
http://www.nextag.com/anti-fog-sunglasses/search-html
И маркови разни газарийки:
http://www.sunglasses-expert.com/
П.С.: Мисля обаче, че варианта да си идеш в оптиката да питаш е най-добър
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
saarak написа:...
В случая под anti fog май се има впредвид, че имат покритие, което не им позволява да се запотяват при рязка смяна на температурата

- Tod
- ентусиаст
-
bum_bum написа:saarak написа:...
В случая под anti fog май се има впредвид, че имат покритие, което не им позволява да се запотяват при рязка смяна на температурата
И това, но преди всичко предпазват очите от преумора!
Good Luck
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз имах впредвид линковете на колегата.
Ако имаш впредвид очила за шофиране, то те са същите като за компютър- антирефлексни ако не се лъжа им викаха. При изработка на стъклата може да си поръчаш и да са anti fog, фотосоларни или др екстри. Имах такива преди години, но хванаха крака от офиса
Ако имаш впредвид очила за шофиране, то те са същите като за компютър- антирефлексни ако не се лъжа им викаха. При изработка на стъклата може да си поръчаш и да са anti fog, фотосоларни или др екстри. Имах такива преди години, но хванаха крака от офиса

- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
За тия очила които си имал, да не са нещо от рода на WS Teleshop, имаше навремето рекламираха точно едни такива, леко със зелен отенък и май найстина имаше ефект... И не бяха скъпи... Но сега найстина интересно дали се намират същите 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
bum_bum написа:...
Аз понеже не съм екшперт, за туй пратих колегата в очиларницата - там най-добре ще кажат. Иначе тия от WS Teleshop нямам впечатления лично - не съм имал, но съм чувал, че наистина има файда...[quote
Последна промяна saarak на 11 Яну 2008, 14:59, променена общо 1 път
Не знам какви са последните модни тенденции в плаките, но за шофиране в мъгла помагат каквито и да е очила с жълт или оранжев цвят! Най-обикновени! Аз лично по случайност се сдобих с такива (оранжеви) от една промоцийка на морето и тези дни ми е супер с тях! Който и да ги е сложил е ахвал от резултата, при който направо ти "светва пред очите". И не се запотяват, щото все пак съм в колата, а не на ски пистата, където има условия за конденз.
Ако ще са само за шофиране в мъгла, аз бих взел нещо ТАКОВА

Ако ще са само за шофиране в мъгла, аз бих взел нещо ТАКОВА

- sinqta_strela
- Дружба Тийм
-
- Кара: Trabant 601'S
- Детайли за колата: машина човечееее
Имам едно познато рокерче, дето кара в мъгла с такива като от снимката на горния пост, и ги пробвах един път, определено има файда 

долен хранител

Колеги AntiFof очилата не помагат да се вижда по-добре (по-надалече) в мъгла, а единствено да не се изморяват очите (което само по себе си не е хич малко)
Мъглата представлява фини водни капчици, които силно отразяват и разсейват светлината, при което се получава ярко сияние (пелена) и взирането в нея изморява очите.
Жълтия цвят филтрира тези дължини на вълните в областта на които се получава това сияние и на практика без да влияе на видимоста помага на зрението да възприема точно обектите без допълнително да се напряга.
На този принцип навремето имаше и жълти фарове за мъгла, които обаче не се задържаха дълго, защото се доказа, че те при еднаква мощност осветяват много по-малко разстояние пред автомобила и са подходящи единствено при мъгла където това без друго не е от значение (ниска видимост и ниски скорости)
Мисля, че и тук както и при слънчевите (UV) очила е пълно с ментета, които просто са жълти и нямат нищо общо с AntiFog.
Най-добре е според мен като се купуват такива очила да се пробват именно за този ефект, за който споменах по-горе - да "режат" сиянието от светлината и да дават по ясно и контрастно изображение (до колкото е възможно)
Мъглата представлява фини водни капчици, които силно отразяват и разсейват светлината, при което се получава ярко сияние (пелена) и взирането в нея изморява очите.
Жълтия цвят филтрира тези дължини на вълните в областта на които се получава това сияние и на практика без да влияе на видимоста помага на зрението да възприема точно обектите без допълнително да се напряга.
На този принцип навремето имаше и жълти фарове за мъгла, които обаче не се задържаха дълго, защото се доказа, че те при еднаква мощност осветяват много по-малко разстояние пред автомобила и са подходящи единствено при мъгла където това без друго не е от значение (ниска видимост и ниски скорости)
Мисля, че и тук както и при слънчевите (UV) очила е пълно с ментета, които просто са жълти и нямат нищо общо с AntiFog.
Най-добре е според мен като се купуват такива очила да се пробват именно за този ефект, за който споменах по-горе - да "режат" сиянието от светлината и да дават по ясно и контрастно изображение (до колкото е възможно)
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
баща ми ми беше донесъл от франция очила за мъгла - с жълто стъкло - уникално се караше в мъгла, докато един ден не им седнах отгоре 

Аз съм чувал за anto-fog очила само при зимните спортове. Мога да кажа, че те доста помагат. Хубавите очила повишават видимостта доста, но те са тип маски. Има и малки, който си приличат на слънчеви очила, ама до сега не бях чувал да се използват в ежедневието.
Не трябва да те е страх от действието, а от бездействието.
- Tod
- ентусиаст
-
След двучасово безуспешно обикаляне по оптиките в П-в си взех OZZIE sports за 35лв оранжево жълтиникави стъкла с UV защита!
Зажалост в специализираните магазини не получих почти никаква информация за този вид очила!
Надявахсе да намеря нещо с поляризация и UV защита за да мога да ги ползвам и в слънчево време, но уви !
ПС Конраста е много по-добър в мъглата, мисля че направих добра сделка за малко пари
не съм ги пробвал по време на продължително шофиране, но се надявам на добър ефет! 
Зажалост в специализираните магазини не получих почти никаква информация за този вид очила!
Надявахсе да намеря нещо с поляризация и UV защита за да мога да ги ползвам и в слънчево време, но уви !
ПС Конраста е много по-добър в мъглата, мисля че направих добра сделка за малко пари

Good Luck
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2