Мито и ДДС на продукти закупени по Интернет
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мито и ДДС на продукти закупени по Интернет
ЗДравейте kolegi,
Предстои ми закупуване на електроника от САЩ. Освен цената обявена от търговеца и разходите по доставката ще трябва ли да плащам мито, ддс или други такси и в какъв размер са те. Моля ако някой има информация да сподели. Покупката е на сума над 1000 USD
Предстои ми закупуване на електроника от САЩ. Освен цената обявена от търговеца и разходите по доставката ще трябва ли да плащам мито, ддс или други такси и в какъв размер са те. Моля ако някой има информация да сподели. Покупката е на сума над 1000 USD
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Плащаш и мито и ДДС...питай ме що знам
Ако ти изпрати фактура за стоката на наща митница плащаш мито и ддс по фактурната стойност. Изчислява се някакъв процент от стойноста имам го даже и процента, но е в гаража тарифата... За всяка стока е различна! Стоката ще ти дойде с колет предполагам? И за АКТ-овете за митнически нарушения съм светнат
За всичко над 100долара се плаща мито и ДДС от САЩ!
Недей да казваш на митницата че стоката ти срува 100долара,а тя да е 1000 - ще го изядеш!!!
Недей да казваш ,че е втора употреба,а тя е нова заради по ниската митническа тарифа за обмитяване - ще го изядеш!!!
Недей се опитва да минеш държавата- ще го изядеш!
Дет вика един приятел "Контрабандисти бехте - Ти,Пурата и Джими"

Ако ти изпрати фактура за стоката на наща митница плащаш мито и ддс по фактурната стойност. Изчислява се някакъв процент от стойноста имам го даже и процента, но е в гаража тарифата... За всяка стока е различна! Стоката ще ти дойде с колет предполагам? И за АКТ-овете за митнически нарушения съм светнат

За всичко над 100долара се плаща мито и ДДС от САЩ!
Недей да казваш на митницата че стоката ти срува 100долара,а тя да е 1000 - ще го изядеш!!!
Недей да казваш ,че е втора употреба,а тя е нова заради по ниската митническа тарифа за обмитяване - ще го изядеш!!!
Недей се опитва да минеш държавата- ще го изядеш!
Дет вика един приятел "Контрабандисти бехте - Ти,Пурата и Джими"

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
10% мито и 20% ДДС върху фактурната стойност. Куриера ще ти донесе един манифест, с него отиваш на митницата. Попълваш декларация (15 лв в някое от бюрата наоколо), после внасяш в клона на банката сумата най-долу в митн. декларация (банката ти взима 8лв за услугата). С бележката от банката, фактурата, манифеста и митн. декларация отиваш на гишето при митничаря. Ако той е в добро разположение на духа след половин час и 3-4 насочващи въпроса ще ти върне декларацията и фактурата. С първата отиваш при куиерите да си прибереш пратката. Това е стандартната процедура, по която ще минеш без никакви врътки, познанства, черпения и т.н. Всичко останало е по индивидуална схема 

Never mistake motion for action...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Leon написа:... Всичко останало е по индивидуална схема
Една усмивка на симпатичната пълничка пощаджийка, някой леф за "колежката-митничарка" да пие едно кафе и всичко е на 6. Ама става само за по-евтини неща. С тия $1000 напрао си отекъл. Плащай и не се занимавай с глупости

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Здравей, това, което ти каза Леон е вярно. Само митото ще ти е по-малко или никакво. Какво имаш в предвид под "електроника" - черна техника ли? Можеш да провериш според ТАРИК твоята стока с каква ставка се обмитява. Уговори се с продавача да ти изпрати оригинална фактура, подписана и подпечатана, защото ще имаш грижи в противен случай. Ако покупката ти е за 1000 $ по фактура ще трябва да прибавиш стойността на транспорта и така се получава базата върху, която ще ти начислят 20% ДДС и от 0 до 3-5% мито. Като получиш манифеста от куриера отиваш в митническа агенция (освен, ако куриерката фирма няма собствен митнически агент, който ще всърши всичката работа за теб, но трябва да внесеш предварително сумата, която ще се плаща), за да ти подготвят документите - на мен в Пловдив ми взимат около 25 лв за това, ще внесеш тези около 25% върху 1000-те долара + транспорта. Плаща се и такса "опаковка", която за електронни компоненти е 2.50 лв на килограм и 0.50 лв за хартиената опаковка. Тоест, ако имаш 100 кг електронни компоненти, ще платиш 250 лв за тях.
И накрая, но не на последно място - имай в предвид, че винаги митничарите могат да се заядат. Съприкосновението с тази институция за мен винаги е неприятно.
И накрая, но не на последно място - имай в предвид, че винаги митничарите могат да се заядат. Съприкосновението с тази институция за мен винаги е неприятно.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От електроника до електроника бая разлика има. Има значение дали е CD, телевизор, монитор, комп и т.н. За някои неща се плаща акциз (TV или монитор с тунер). Явно цветната телевизия все още се води луксозна стока в Бг.
Митото на масовата електроника е около 7- 9% по преференциалните ставки, доколкото си спомням. Следва да провериш дали имаме сключено споразумение със САЩ да ги ползваме или се обмитяват по общите. Ако е така там са вече 25- 35%. Към всичко това добавяш и доставката и 20% ДДС. Тва ти е основата за обмитяване.
Има 2 начина малко да я намалиш, но не прекалявай
1. Разбираш се с доставчика да пише малко по- ниска сума във фактурата, примерно $600. В никой случай обаче да не слага истинска фактура с истинската стойност в пратката
2. В документа (фактурата) от продавача в полето "Total Shipment" да не пише сумата за доставка, а CIP- "Carriage and Insurance Paid To".. демек той ги е платил и ти няма да плащаш ДДС върху тях.
Вторият начин е само ако стоката ти е пратена с DHL, FedEx и т.н.- куриери, които си имат бюра тук. Ако ти я прати с USPS ще иде директно на разменната станция на централна гара и си разкрит
Съответно като го направиш тва и идеш да си освобождаваш пратката трябва да извадиш от комплекта документи всичко, що касае цената на доставка.
Има много други начини да се намали митото, казвам ти само най- лесното. Така от 1300 примерно отиваш на 600, което мисля е доволно.
Не ме питайте отде ги знам, всяка прилика с действителни лица и събития е измислена
Митото на масовата електроника е около 7- 9% по преференциалните ставки, доколкото си спомням. Следва да провериш дали имаме сключено споразумение със САЩ да ги ползваме или се обмитяват по общите. Ако е така там са вече 25- 35%. Към всичко това добавяш и доставката и 20% ДДС. Тва ти е основата за обмитяване.
Има 2 начина малко да я намалиш, но не прекалявай

1. Разбираш се с доставчика да пише малко по- ниска сума във фактурата, примерно $600. В никой случай обаче да не слага истинска фактура с истинската стойност в пратката

2. В документа (фактурата) от продавача в полето "Total Shipment" да не пише сумата за доставка, а CIP- "Carriage and Insurance Paid To".. демек той ги е платил и ти няма да плащаш ДДС върху тях.
Вторият начин е само ако стоката ти е пратена с DHL, FedEx и т.н.- куриери, които си имат бюра тук. Ако ти я прати с USPS ще иде директно на разменната станция на централна гара и си разкрит

Има много други начини да се намали митото, казвам ти само най- лесното. Така от 1300 примерно отиваш на 600, което мисля е доволно.
Не ме питайте отде ги знам, всяка прилика с действителни лица и събития е измислена

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
тва, дето Бабуна казва за оригиналната фактура е много важно, иначе ще държат пратката, докато не я прати.
Само митото май не е 3- 5, а към 9.
Само митото май не е 3- 5, а към 9.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Абе няма мито за техника от САЩ особенно компютърна... Освободена е от мито такава стока... Знам го щото имам колега Митничар.... Но от ДДС 20% няма да избягате колегата мадпетьо го каза...Не се опитвайте да прецаквате държавата щото тя ще ви го.... Сещате се...Смята се стойността по следния начин : ( Стойност стока + Транспорт ) х 1.2 = Крайна стойност....
Справка за митото тук...
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=BG
ТАРИК онлайн....
Справка за митото тук...
ТАРИК онлайн....
Колеги,
Много ви благодаря за информацията. Беше много полезна за мен. Един последен въпрос. Тъй, като аз съм от провинцията в коя митница ще трябва да ходя? Тук в Лом има митница. Мисля че с DHL ще ми бъде изпратена пратката. Ако поръчам пратката да отиде до адрес в САЩ ( мой приятел) и той ми изпрати нещата, като пратка тогава мога ли да избегна разправията с митници и.тн ?
Много ви благодаря за информацията. Беше много полезна за мен. Един последен въпрос. Тъй, като аз съм от провинцията в коя митница ще трябва да ходя? Тук в Лом има митница. Мисля че с DHL ще ми бъде изпратена пратката. Ако поръчам пратката да отиде до адрес в САЩ ( мой приятел) и той ми изпрати нещата, като пратка тогава мога ли да избегна разправията с митници и.тн ?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
redex написа:Колеги,
Мисля че НЕ!!!

Пращал съм процесор за около 130$ в USA. Струваше ми 6 $ по пощата никакви данъци не съм платил. Получавал съм дънна платка за компютър на същата стойност. Платих само 25-ина $ за доставката от америка и нищо друго. На отсрещната страна обаче беше частно лице. Виждал съм продавачи в ebay, които пишат на пратката "gift" и така мисля, че минава номера. Виж дали и неможеш да им кажеш да ти го пратят без кутия или поне да го отворят и да махнат де що има лепенки или въобще неща, които ги има само на чисто нова техника (примерно найлонче на екрана на телефона). Важно е и какво ще пише на колета като изпращач, тоест да не е online shop , ами частно лице. Най-добре е да имаш човек в УСА, който да ти го отвори да развали търговския вид и да ти го прати от собствено лице като gift. В този случай може и да отървеш някой друг данък, но не съм сигурен, зависи каква техника е.
Добре де,може да не е баш по темата,но тая година смятам да се пребирам от САЩ и ще си купувам доста неща,примерно имам намерение да си купувам доста екстри за ударните ми инструменти и те струват доста пари.Слизам на летището в София,показвам ги на ония толупи и те първо не знаят какво е това и второ как ще го изчислят колко струва,за да ми вземат митоSaSo написа:Абе няма мито за техника от САЩ особенно компютърна... Освободена е от мито такава стока... Знам го щото имам колега Митничар.... Но от ДДС 20% няма да избягате колегата мадпетьо го каза...Не се опитвайте да прецаквате държавата щото тя ще ви го.... Сещате се...Смята се стойността по следния начин : ( Стойност стока + Транспорт ) х 1.2 = Крайна стойност....
Справка за митото тук...
ТАРИК онлайн....
Поразрових гугъла и на няколко места видях следната процедура. Декларираш сума до 100$ ( игра с фактурите) и нещата, които се декларират не трябва да имат търговска цел. Трябва да са подарък, мостри и.тн Или да са втора употреба. Разопаковаш всичко, махаш лепенки, стикери и.тн, както казва колегата по-горе. АЗ лично ще поръчам мойта пратка да отиде до адрес в САЩ ( мой роднина) Той ще разопакова пратката, ще махне всичко що е лепенки и ще ми го изпрати, като подарък. По-този начин мисля да избегна разправията в митниците
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2