дайте ми съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

дайте ми съвет

Мнение от bmw3ka » 11 Яну 2008, 11:09

мечтата ми е да карам BMW.
доста изчетох по форумите, но забелязвам че повечето теми прерастват в спорове коя кола е по-добра и как всеки си защитава неговата.
имам възможност да си взема БМВ, спрях се на 3-та серия , но наистина нищо не разбирам от двигателите на БМВ. Досега карах само Форд ( и бензин и дизел )и знаех коя година кой мотор е сполучлив, кой мотор дава дефекти, слабите им места и т.н.
Иска ми се да знам как стоят нещата при БМВ , далеч съм от мисълта за тунинговане и чипове. Търся си кола 94-97 година, но дали да е 318 , 320 или 325 ......а също дали да е бензин или дизел. Не искам да ме упреквате в колебанията си, просто искам да карам кола, която да не ми бърка всеки ден в джоба.

Потребител
Аватар

хмммм

Мнение от STEFAN-320i » 11 Яну 2008, 11:23

това не зависи много от какъв двигател ще е...повече зависи кой я е карал преди тебе...и 3-те двигателя дето си се спрял са добри..харесай си някой звяр..ако нищо не разбираш..вземи някой който знае къде да гледа по колата..и скачай в БМВ-то...чесно да ти кажа от както съм се качил на БМВ..не искам да чувам за друга кола...и знам че не съм само аз...ще усетиш магията като закупиш колата..успех
BMW..ХУЛИГАНА НА ПЪТЯ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanans4o » 11 Яну 2008, 11:26

Мои човек че си шматка си личи от далече :lol: ,бмв не може да не ти бърка в джоба,кат за тебе една викаш 325-чка,бензинец обаче :lol: нема се плашиш от разхода,5,5 извънградско,6,5-7 градско :lol: :mhihi: :lol: :lol: :lol: ,ако искаш и 328-чка си вземи като моята :D :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 11 Яну 2008, 11:59

Satanans4o написа:Мои човек че си шматка си личи от далече :lol: ,бмв не може да не ти бърка в джоба,кат за тебе една викаш 325-чка,бензинец обаче :lol: нема се плашиш от разхода,5,5 извънградско,6,5-7 градско :lol: :mhihi: :lol: :lol: :lol: ,ако искаш и 328-чка си вземи като моята :D :lol:

Мисля, че човека имаше предвид да не му бърка в джоба всеки ден за ремонти.

bmw3ka, от гледна точка на това да не те вкарва в големи разходи, по-добре бензин, щото дизела е по-скъп при ремонти според моето скромно мнение :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azok » 11 Яну 2008, 12:22

аз карам 316-ка купе "96 г. и съм много доволен здрава е и досега за близо година не сам имал кои знае какви проблеми със нея освен някаквои децки болести

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 11 Яну 2008, 12:53

аз имам 318ис купе ве4е взе да ми умалява но като за 1во бмв е добре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 11 Яну 2008, 13:30

Satanans4o написа:

"Мои човек че си шматка си личи от далече :lol: ....."

Колега, защо ли си мисля, че казаното от теб е възможно най-неподходящото посрещане на нов съфорумец.....

bmw3ka, здрасти и добре дошъл на страниците на форума!! Не мога да ти дам кой знае колко авторитетен съвет / аз също съм отскоро с БМВ /, но според мен двигател 1.8 е едно добро решение - по - еластичен е от 1.6 мотора, разликата в харчлъка е пренебрежително малка, за да те притесни....Наред с това обаче трябва и цялостното състояние на автомобила да е добро, иначе преимуществата се обезмислят....Не коментирам шестте цилиндъра - това е тръпка, която иска средства за хранене....ако ги имаш - взимай шестак и не му мисли. Винаги съм бил с предубеждение към дизела - не заради самият дизел, а заради обстоятелството, че повечето дизели по цял свят се карат много и обикновено пристигат у нас в "прединфарктно" състояние / моля никой да не се обижда :lol: /.
Каквото и да решиш обаче, със сигурност ще останеш доволен от избора си с оглед на това, че досега си карал само Форд - БМВ е друга бира!! Поздрави и късмет в търсенето :yes: !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 11 Яну 2008, 14:23

bate raiko написа:Satanans4o написа:

"Мои човек че си шматка си личи от далече :lol: ....."

Колега, защо ли си мисля, че казаното от теб е възможно най-неподходящото посрещане на нов съфорумец.....

bmw3ka, здрасти и добре дошъл на страниците на форума!! Не мога да ти дам кой знае колко авторитетен съвет / аз също съм отскоро с БМВ /, но според мен двигател 1.8 е едно добро решение - по - еластичен е от 1.6 мотора, разликата в харчлъка е пренебрежително малка, за да те притесни....Наред с това обаче трябва и цялостното състояние на автомобила да е добро, иначе преимуществата се обезмислят....Не коментирам шестте цилиндъра - това е тръпка, която иска средства за хранене....ако ги имаш - взимай шестак и не му мисли. Винаги съм бил с предубеждение към дизела - не заради самият дизел, а заради обстоятелството, че повечето дизели по цял свят се карат много и обикновено пристигат у нас в "прединфарктно" състояние / моля никой да не се обижда :lol: /.
Каквото и да решиш обаче, със сигурност ще останеш доволен от избора си с оглед на това, че досега си карал само Форд - БМВ е друга бира!! Поздрави и късмет в търсенето :yes: !!!
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от баварец » 11 Яну 2008, 14:46

здравей приятел,мога да кажа ,че аз лично съм много доволен от BMW.моята е 318и -113коня,от 1988г.Е годинките са мношко но досега само бензин наливам,и масло сменям.Реших тази година да сменя колата,но знам каква ще е марката. :lol: Дано намериш някое по запазено,и ще разбереш,даже няма да помислиш за FORD,камоли заFIAT :mhihi:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 11 Яну 2008, 17:53

Ами 1-во здрасти.
Решението да минеш от Форд н БМВ е малко голяма крачка но това зависи от теб.
По-скъпи части по сложен ремонт по притенциозна кола. (БМВ)
А лично дали да е дизел или бензин:....какво да ти кажа.
Карал съм и бензин и дизел.
Според мен разликата е ако вземеш дизел ще хвърлиш парички докато го накараш да мърка като коте.Но веднъж накаран да мърка немърда !
Вземеш ли си бензин по малко ще са ти разходите но пък много по начесто ! Горе доло са накантар.
Зависи за колко време мислиш да я взимаш и дали ги сменяш често. СПОРЕДМЕН
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Назад към E36