За събора от организаторите ...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

За събора от организаторите ...

Мнение от I.Voykov » 14 Май 2004, 17:13

Здравейте,
Като един от главните организатори на този Събор бих искал да Ви се извиня за грешките, които допуснахме и за причинените неудобства. Всичко, направеното нас беше с най-добри помисли, но просто някой неща не сработиха както трябва.
За това искам да използвам тази тема да поискам съвет от вас за това, как могат да бъдат избегнати за в бъдеще подобни неща. Нека оставим неприязъннта си настрана и заедно да се опитаме да преодолеем трудностите, които срещаме като развиващо се общество. Искам да въведа някой правила в тази тема – нека всеки от Вас каже, какво не му е харесало или с какво не е съгласен придружено с предложение как да бъде избегнато или подобрено.
Всички сме хора и в сртемежа си да направим този събор по-добър от предишния сме допуснали някой грешки, нека заедно да ги обсъдим и следващото събиране да бъде още по-добро.

Ваш Иво Войков
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 14 Май 2004, 17:24

Е това е мъжка дума, ЕВАЛА на организаторите :!:
По темата - според мен може да се поработи по следните неща:

1. Колоната - водач трябва да се най-слабата кола и да са подредени по мощност назад, като колкото по-назад е толкова повече коне трябва да има, за да може по-бързо да наваксва, ако се разкъса някъде колоната. Също така снимачна кола(коли) трябва да са значително по-мощни от останалите (по възможност), за да могат свободно да се мандахерцат из колоната и да снимат.
2. Настаняването - все още съм фен на идеята да пробваме без клуба да осигурява настаняването - на морската сбирка се получи перфектно, само казахме еди кога си еди къде си, всеки си намери място за спане и пак не можа да ни побере помежението. Виждам, че това е практика и на запад - Събор еди кога си, еди къде си, има тези и тези хотели наблизо, оправяйте се, ще се видим там (и да карате внимателно :wink: )
Ако не това, то поне да са по 3-ма човека на хижа, ако го няма единия да е другия, ако нещо го няма него, третия итн.
3. Наградите - това си е лично мое мнение - според мен награди (колкото и да са ни хуваби автомобилите) не трябва да участват в конкурсите за красота, нито пък тези на организаторите, но то ваможе да се обсъди

Евала за поста :D
Пийс брадърс :D
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 14 Май 2004, 17:34

ati написа:Е това е мъжка дума, ЕВАЛА на организаторите :!:
По темата - според мен може да се поработи по следните неща:
Ако не това, то поне да са по 3-ма човека на хижа, ако го няма единия да е другия, ако нещо го няма него, третия итн.
3. Наградите - това си е лично мое мнение - според мен награди (колкото и да са ни хуваби автомобилите) не трябва да участват в конкурсите за красота, нито пък тези на организаторите, но то ваможе да се обсъди

Твърдо заставам зад тези идеи, вторато която впрочем и аз изразих в личен разговор!

Още веднъж ЕВАЛАТА на огранизаторите!!!!!
Пийс брадърс :D
May the BMW force be with you!

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 14 Май 2004, 17:42

мисля че ати набеляза основните неща, които ни бяха слаби точки за този събор, за което освен да се извиним, вече друго не можем да направим:(
като цяло, всичко би вървяло много по-леко, ако сме един по-голям екип, в който всеки прави по нещо дребно и има определени срещи през точен интервал от време ( примерно на 3 седмици ) за да може да се координират нещата, свършени до тогава, и нещата, които ще се правят занапред. и освен това, когато всеки има точно определена задача, мисля че на никой няма да му идва в тежест да помага на клуба, защото когато задачите са много и са распределени между много хора, и на всеки се падне по една малка задачка, всичко ще става доста по-добре и с лекота. всичко, което ни трябва е координация.
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Май 2004, 22:51

Евала правя на Иво!!!
Аз по принцип съм много доволен от събора макар и да бях само с едно препиване ;) Пак беше весело представям си други дни какво е било и за да не кажете, че е оффтопик, единственото което не ми хареса е това че гурпите бяха на две места на не малко разстояние една от друга. Надявам се Летния събора (Дано има такъв) всички да сме заедно или ако не заедно на една ръка разстояние ;)

WAAAAZZZZ UPPPPPPPP!!!!! :lol:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 15 Май 2004, 7:31

ati написа:1. Колоната - водач трябва да се най-слабата кола и да са подредени по мощност назад, като колкото по-назад е толкова повече коне трябва да има, за да може по-бързо да наваксва, ако се разкъса някъде колоната.

Възможно е да се помисли и за полицейски ескорт, но нямам представа колко ще струва. Да уточня - да се предупреди полицията и да отпуснат една астричка да води колоната и една за отзад. Така ще се избягнат разкъсвания на колоната и ще се придвижим бързичко. А ако не дадат астрички, най-малкото което може да се направи е да се сложи една табела "Внимание! Колона!" на последния автомобил за да са предупредени останалите участници в движението.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 15 Май 2004, 8:08

Аз първо искам да кажа, че съм доста доволен от събора, т.е. беше ми много гот и си прекарахме чудесно аз и семейството ми. Затова искам още веднъж да благодаря на хората, които са се потрудили с организацията. Грешките - ами аз мисля, че те се дължат по-скоро на неопитността на организаторите (все пак това е само 3-ти събор, а и някой от тях сигурно участват в организацията за първи път). Ati е предложил как да се коригират част от тях - съгласен съм с него. А аз имам едно такова предложение - тъй като следващия събор сигурно ще е по-мащабен от този, защо да не се възложи организацията по настаняването и спането на някоя туристическа агенция. Все пак хората с това си вадят хляба, а хората от клуба да се занимават само с организирането на мероприятията - така ще имат доста по-голямо КПД. Вярно - сигурно ще ни струва малко повече тази идея, но пък сигурно ще бъдат органнизирани резервациите, настаняването и спането по-възможно най-добрия начин. А що се отнася до предложението - Просто да се изсипем някъде, пък там на място всеки да си се спасява - мисля, че не е много удачно. За малка група - да, но когато става въпрос за мероприятие от такъв мащаб - такъв хаос може да се заформи, че тоя събор да ни се стори приказка.

Engi написа:... и освен това, когато всеки има точно определена задача, мисля че на никой няма да му идва в тежест да помага на клуба, защото когато задачите са много и са распределени между много хора, и на всеки се падне по една малка задачка, всичко ще става доста по-добре и с лекота. всичко, което ни трябва е координация....

Engi супер си прав приятелю, но за тази цел трябва да се помисли как повече хора да станат членове на клуба (за да има повече хора за поемане на организацията), а не да си стои той с 30 члена 100 години. Ето - аз се опитвам от доста време да стана член, но не срещам никъква помощ за това си желание - но май е по-добре за това (членството и проблемите на самия клуб, както и за отношенията м/у различните ентусиасти и в клуба и във форума) да се пусне специална тема - тази май е за други неща.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Май 2004, 7:47

Идеята на Ати за колоната може да се доразвие. Например много удобно е първата и последната кола са имат радиостанции. Аз лично съм съм ползвал при едно пътуване до морето и ако не се прекалява с дърдоренето може да изкара 5-6 часа без да се дозарежда. А и е по-удобно, по-бързо и не на последно място по-евтино от ГСМ. А за организирането на събора от туристическа агенция. Ами съпругата ми има такава и, ако решите - обадете се, ще помогнеме с каквото можеме.
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 18 Май 2004, 22:29

тая идея с агенцията ми допадна доста,смятам че бая ще се озорят а и никои няма да може да сьобщи точната броика за нощуване,видяхте какво стана едни си отиват други идват.
това което не ми хареса.
ами това лично за мен е иуркането в последния момент в организацията и липсата на мобилизация.в смисьл щом бе направена програма за сьбора почасово то би трябвало тя да се спазва а не организаторите да се чудят как да сьберат хората.един магафон за сьбора би свьршил чудесна работа защото вьв всеки един момент водачите биха могли да бадат привикани и светнати по вьпроси свьрзани с предстоящо сьбитие.
другото което ме вьлнува е избирането на мястото.знаете сьображенията ми и да знаете още че гледаики видеото от 06.05.04 си мисля за видеото от 03.05.03. никакви нови впечатления,а дали някои не си развалиха спомена от предния сьбор когато не се сьрдете но всичко маи вьрвеше по вода.
слаба медиина активност,а такива яки спонсори,чудно ми е някои някого покани ли или те се направиха на чукове за пари ако е така ви извинявам.като си помисля че след като евроком бяха там миналата година с колеги си говорихме че тази година телевизиите ще се избият кои да изльчва.
маи е тва.никого не сьм обидил нали?
трудно ми е аз човека без кола да критикувам,но се радвам че сьм част от вас.

:lol:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Назад към Основен Форум