Някой от НБУ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Някой от НБУ?

Мнение от BarzaMo6tnaWe4na » 10 Яну 2008, 22:34

Имали някой, който учи в НБУ?А ако е бил курсит в началото още по добре, като искам да го питам 2, 3 въпроса на ЛС, ако може :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 22:37

Тема ли търсиш?

Потребител
Аватар

Мнение от BarzaMo6tnaWe4na » 10 Яну 2008, 22:50

Не брат, имам проблем с един доцент и е много вероятно да ми впише в графата 2, а понеже сум курсит там изискванията са други.Казаха ми, че ако ме скасат веднъж и отида на поправка няма да мога да се прехвърля студент след 2-рия семестар, та дано не се окаже вярно това, 4е ше се сбогувам с обещаната бима :(

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 10 Яну 2008, 22:54

Аз съм от НБУ. Питай, имам колеги които са били курсисти и ще попитам каквото те интересува
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 11 Яну 2008, 0:03

и аз съм от НБУ. опиши къв е проблема - може и на скайп :winky:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 11 Яну 2008, 0:12

тука съм.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 11 Яну 2008, 1:29

И аз съм от НБУ. Ето малко инфо по въпроса... ;)

Статут на курсист

Статут на курсист имат кандидатствалите за бакалавърска програма и приети по процедурата за прием на курсисти или студенти, които още не са получили дипломите си за образование по време на подаване на документите за прием и конкурсен изпит (в този случай имате статут на курсист до представяне на дипломата си). Курсистите придобиват статут на студенти, ако след втория семестър имат успех минимум добър (4,00) и придобити всички кредити от първата година на обучение. Курсистите плащат по-ниски такси за обучение. Пълната такса за обучение те възстановяват в началото на втората си учебна година, ако са придобили статут на студенти.

Или по-кратко казано, ако имаш по-малко от 4.00 за годината не можеш да получиш статут на студент. Но пък, ако те скъсат на първата сесия още... Още тогава губиш това право.

Надявам се, че съм помогнал :)

Аватар

Мнение от saarak » 11 Яну 2008, 12:19

Те и аз съм от там вече за 3ти път 4та година - мамка му трябва да ида някой ден да завърша :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Яну 2008, 12:21

BarzaMo6tnaWe4na написа:Не брат, имам проблем с един доцент и е много вероятно да ми впише в графата 2, а понеже сум курсит там изискванията са други.Казаха ми, че ако ме скасат веднъж и отида на поправка няма да мога да се прехвърля студент след 2-рия семестар, та дано не се окаже вярно това, 4е ше се сбогувам с обещаната бима :(

И кое е въпросното говедо :)
Дай да видим, може да измислим нещо.

Аватар

Мнение от saarak » 11 Яну 2008, 12:32

Ае то има и друг вариант - може просто да не се явиш на изпита при въпросния, по тоя начин няма как да те скъса :mhihi: обаче май има друго, че като си курсист и трябва да вземеш всичките кредити които си записал ... или пък май трябваше само тия дето са задължителни. Аз бях курсист първата година и си спомням, че точно поради някъква врътка такава не одих на един, два изпита. Обаче май може да не ходиш само на свободно избираемите ... задължителните трябва да вземеш ... Я кажи каква специалност си?
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BarzaMo6tnaWe4na » 11 Яну 2008, 22:41

Специалност-Информатика. Въпросното говедо е доц Станислав Иванов, един брадясал тупан дето стреля думите като калашник и нищо не му се разбира.

Към Berboo :
На мен една колежка от форума ми каза друго! Мога да съм курсист 2 години, като мога да влача изпити като студентите, също така независимо колко поправки имам важното е да си ги зема тея изпити и да си получа кредитите, а за успеха тя ми каза същото.Другото което, е че на едно момче от курса негов приятел също е за втора година курсист! Но братле, ако се окажеш ти прав мн лошо става за мен.

Статут на курсист имат кандидатствалите за бакалавърска програма и приети по процедурата за прием на курсисти или студенти, които още не са получили дипломите си за образование по време на подаване на документите за прием и конкурсен изпит (в този случай имате статут на курсист до представяне на дипломата си).

При мен е друго... значи аз завърших 12 клас отидах на топ-а, изкарах 54 то4ки, който не ми стигнаха нито за 1-во класиране нито за 2-ро и 3-то, след това имаше класиране за курсисти и ето ме сега съм курсист.

Аватар

Мнение от Eliana » 11 Яну 2008, 22:57

BarzaMo6tnaWe4na написа:На мен една колежка от форума ми каза друго! Мога да съм курсист 2 години, като мога да влача изпити като студентите, също така независимо колко поправки имам важното е да си ги зема тея изпити и да си получа кредитите, а за успеха тя ми каза същото.Другото което, е че на едно момче от курса негов приятел също е за втора година курсист!

На 100% е така ;)
Можешда си две години курсист
Можеш да влачиш изпити
Важното е накрая да си събереш кредитите от изпитите и да се прехвърлиш като студент с минималния успех от 4.00
Казвам ти го от името на мой много добър приятел минал точно през това нещо: 2 години курсист, влачене на изпити, отиване на поправки, събиране на кредити и накрая стана студент
С едната разлика, че той е "Компютърна анимация", но това няма никакво значение каква специалност си.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BarzaMo6tnaWe4na » 11 Яну 2008, 23:16

Аз така или иначе във вторника ще ида до директора на програмата да питам как стоят нещата с курсистите и дано да ми каже същото както колежката Eliana.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 12 Яну 2008, 1:48

Е, дано да е така. Аз имам един колега, който е курсист и се е притеснил, че няма да може да изкара 4.00 за 1-ви семестър и приключва с ученето... Така са му казали на него от университета. Само за един семестър. Но като гледам има няколко варианта на тази история и не знам кой точно е верния, много се обърках нещо. Малко ми дойде в повечко информацията и не мога да я асимилирам вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дано накрая всичко да е ОК ;)

Аватар

Мнение от Eliana » 12 Яну 2008, 2:10

Berboo написа:Е, дано да е така. Аз имам един колега, който е курсист и се е притеснил, че няма да може да изкара 4.00 за 1-ви семестър и приключва с ученето... Така са му казали на него от университета. Само за един семестър. Но като гледам има няколко варианта на тази история и не знам кой точно е верния, много се обърках нещо. Малко ми дойде в повечко информацията и не мога да я асимилирам вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дано накрая всичко да е ОК ;)

Защо не се яви на изпит за повишаване на оценките по някои предмети?
Така може да си вдигне успеха.
Нека да попита, но ако има желание, едва ли ще има проблем. Хубавото в НБУ е че винаги дават някакъв шанс ако си затънал с материала :lol:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата