Един абсурд наречен...България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 17:36

Най - големите чудеса ги крие човешкото съзнание като му се покажат пари, братле.
И то чудеса почти винаги с отрицателен знак.Тъкмо затова ме е страх повече от парите.
А че сложили джаджа на хеликоптера да стреля още 100 км... Браво, ама и то с намиране на пари става...
Не са чак такива бесове военните. За радост все още никой не доминира напълно. Не чакам от тях невероятни тайни, търся това, коеот се вижда с просто око...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 10 Яну 2008, 18:33

Той бат Бойко го предложи -на пролет да вадиме тоягите , кви са тия тройни коалиции кви са тия простотии -тояга трябва

Айдеееееееееееееееее......... :bgflag:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 10 Яну 2008, 20:57

Целта на темата не беше да се показват статистики с приходите на която и да било фирма, но... както и да е.

Целта на темата беше да споделите как живеете тук. Как се чувствате, какво искате да се случи с вас, кое точно искате да промените в живота си и т.н.

Аз лично работя по шест, понякога и по седем дни в седмицата, за да живея един спокоен живот и не винаги успявам. Рискувам постоянно, правя всевъзможни комбинации и има случаи, в които не успявам. Опитвам се да градя нещо, което е почти невъзможно да направя. Старая се да засегна сектор, който е слабо развит и същевременно има търсене и какво правя, нищо. Тук каквото и да направиш е моментно, много трудно можеш да стъпиш здраво и да градиш. Това което правя, ако го правя в чужбина може би няма да си зная парите, но тук не е така.

Помислете колко от вас имат заеми и след това как ги връщате. Защото и в чужбина имат заеми, лизинги и пр., но там не мислят как да ги върнат, защото гащите им са вързани. Живеят един спокоен живот, в който стреса им е сведен до минимум. Всяка събота и неделя си организират екскурзии без да се притесняват, че в края на месеца няма да им останат пари за храна.

Това е всичко. Аз за себе си мога да кажа, че не живея спокоен живот, защото не съм подсигурил нищо за съществата, които ще създам в последствие. В един момент ми се струва, че съм безполезен и ми става наистина тъпо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Яну 2008, 21:05

WilliamsF1Team написа:Целта на темата не беше да се показват статистики с приходите на която и да било фирма, но... както и да е.

Целта на темата беше да споделите как живеете тук. Как се чувствате, какво искате да се случи с вас, кое точно искате да промените в живота си и т.н.

Аз лично работя по шест, понякога и по седем дни в седмицата, за да живея един спокоен живот и не винаги успявам. Рискувам постоянно, правя всевъзможни комбинации и има случаи, в които не успявам. Опитвам се да градя нещо, което е почти невъзможно да направя. Старая се да засегна сектор, който е слабо развит и същевременно има търсене и какво правя, нищо. Тук каквото и да направиш е моментно, много трудно можеш да стъпиш здраво и да градиш. Това което правя, ако го правя в чужбина може би няма да си зная парите, но тук не е така.

Помислете колко от вас имат заеми и след това как ги връщате. Защото и в чужбина имат заеми, лизинги и пр., но там не мислят как да ги върнат, защото гащите им са вързани. Живеят един спокоен живот, в който стреса им е сведен до минимум. Всяка събота и неделя си организират екскурзии без да се притесняват, че в края на месеца няма да им останат пари за храна.

Това е всичко. Аз за себе си мога да кажа, че не живея спокоен живот, защото не съм подсигурил нищо за съществата, които ще създам в последствие. В един момент ми се струва, че съм безполезен и ми става наистина тъпо.

Брат, когато го прочетох все едно слушах себе си!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 21:24

WilliamsF1Team написа:Целта на темата не беше да се показват статистики с приходите на която и да било фирма, но... както и да е.

Въпрос на мислене, братле. Няма такава цел на темата ,това е твоето виждане по въпроса. Моето виждане е че ако за една работа тук взимам едни пари а за същата в САЩ 20 пъти повече пари причината не е у мене и търся причината. Ти я търсиш в държавата, аз - над нея и го показвам. Кой е прав - божа работа. Поразгледай темата и ще видиш как всеки от неговата си камбанария лафи. Кой си иска софия, кой иска бунт срещу ДПС, кой незнам си какво. Не мися, че съм развалил "целта на темата".

Това, което пишеш ти е излишно да се обсъжда.
Всеки в България е така. Несигурен в бъдещето във висша степен, несигурен в безопасността си, несигурен в работата си, несигурен в доходите си, несигурен в близките си, знае, че каквото и да стане сам ще трябва да търчи да се оправя...
Ако въобще има някой "сигурен", то той
1. Няма достатъчно опит или се самоизмамва
2. Не е амбициозен и борбен, стигнал е до нещо си и кара по инерция, мислейки че е постигнал нещо голямо
3. Е подсигурен далеч не(или поне не само) със свои усилия и труд.
Да, ужас е държавата,

макар че ако мислиш че в чужбина сигурността ти е повече, грешиш!
Логиката, че там "взимат заеми и не мислят как да ги върнат" просто не е вярна!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 10 Яну 2008, 21:28

D3BEP написа:макар че ако мислиш че в чужбина сигурността ти е повече, грешиш!
Логиката, че там "взимат заеми и не мислят как да ги върнат" просто не е вярна!

Веднага ще те опровергая. Леля ми живее в Германия от 16 години. Изплаща къща и две коли. Работи само тя тъй като се разведе с мъжа си. Работи в опаковачна фирма и може да си позволи лизинг на двете коли и къщата си, която се намира в борова гора в скъп квартал в близост до Кьолн. Разбираш ме какво искам да ти кажа. Не е проблем да отидат където си поискат по всяко едно време (с изключения) и когато я попитам тя казва, че стандарта и е малко под средния. Е какво да ти кажа. Има ли смисъл да ме заблуждава... :?:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Яну 2008, 21:51

мисля че на много от вас им убягва основната пружинка във механизъма...

не е проблема във парите. не е проблема във културата. не е проблема във чалгата. или данъците. или доходите. това са неща които сами се отрегулират когато пружинката е навита.

а пружинката е навита когато тези които управляват ги е страх и се съобразяват със тези които са ги избрали. не е моя мисъл. казали са го умни хора преди време. другото е... водната пелена дето се стеле във причудливи флуидни форми след автомобила като лети по мократа магистрала.

а пружинката е развита защото народа няма самосъзнанието да разбере че "отгоре" нищо не идва. защото "отгоре" винаги е било едно и също - многократно компрометирана, гледаща само собствените си интереси, "след мен и потоп да става" група от хора тясно сплотени от шуробаджанащината.

това е. българина винаги е имал късо фокусно растояние...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 10 Яну 2008, 22:33

:idea: :!: :idea: :!: :arrow: :idea: :!: :arrow: :idea: :!:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Предишна