Един абсурд наречен...България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 12:12

Всъщност повечето от вас вече нямат значение. В странство, в безстранство. В странство не ги искат, в Бг не е добре.
Бедните продадоха, общото се разграби.
Сега битката е срещу тея, дето останаха тук и имат малко. Малко земя, малко апартаментчета, някое магазинче.
Целта е и тях да изнасилят и изпъдят, за да им изкупят имането на безценица големите риби.
После, ако искат, да се връщат.
Собствениците на държавата вече почти са ясни. Това беше резултатът от голямото странство.
И също тъй е ясно, че аз не се сещам даже за един, дето да милее за българското и българската кауза...
За съжаление ние правим не каквото ни се иска, а каквото ни се внушава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 10 Яну 2008, 12:35

Пирамиди, фараони и балъци за милиони!!!
Куче влачи рейс - диря нямя няма-а-а!!! :roll:

Сега сериозно.

Дразни ме криворазбаната демокрация,дразни ме упадъка на обществото,дразнят ме лайнарите с парите на мама и тате дето си мислят че са хванали бога за х*я :evil: Дразни ме целия селски наплив във София,дразни ме че прават мизерий по целия град и накрая София била най-голямото село,СПОРЕД ТЯХ :evil:
Дразни ме как вишето общество се затрива за да направи път на чалгарите.

Дразнят ме още хиляди неща,които нямам нерви да изброявам. :evil:

Веднъж с един бакшиш си говорехме истана дума че някой си управник казал че ще се оправим след 50 години :roll:
Еми то сле 50 години аз няма да съм жив,даже не се знае децата ми дали ще са живи :idea: за акво говориме повече :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Мнение от chris » 10 Яну 2008, 12:54

казвам ви трябва да има някакъв отзвук.
толкова безнаказана държава няма по света, на хаос,
оооооооооо как ще се избавим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 10 Яну 2008, 13:44

Много тъжна тема дееба, кат чета и тъпо ми става, че сте прави. Сично е пошло тука, ние бате кат мравки си мъкнем в мравуняка, пък кой го е*е. Не моа разбера, ко прайм, що прайм. Секи ти го бута отзад, да ти е кеф (особено УУУУправниците), ако някой от простолюдието недай си боже залеби работата и заработва грошове, сички съседи и близки ще завиждат и даже може да го дърпат надолу към казана. Яд ме е че така се управлява тая държава, но и ние си траем само хленчим, и си мрънкаме. D3BEP май викаше да спрем да плащаме данъците и аааа нъцки за, ама данъците са само май част от цялата смуканица на "държавата" ами партийните врътки, далавери, сивата икономика, и непрозрачността на сделките, ами кръговете от фирми на правителството и "обществените поръчки". Няма край тая нашта блъсканица. Ами тва момче инженера за 700лв, ми да кой ще ти иска тука да седи като и в европата ще бачкаш кат роб ама се някой ще го е еня за тебе.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 10 Яну 2008, 13:55

Жалко е......но е реалност...докато не се направят някакви закони дето не пускат на свобода хора като ванко 1 маргини и тн...и хора като Вальо Топлото да изчезват все едно не е свил 5мл и повече няма да стане нищо...докато караме пияни и все си викаме ще мина с 5 лв няма да стане.....докато се обадиш че са ти свили колата и от там ти казват че ще го имат в предви няма да се стане,НО надеждата умира последна надявам се никога да не стигнем до там да умре а да помогнем кой с каквото може да се оправим а не всеки да гледа да гепи кво може и после дреме ми на ................
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 10 Яну 2008, 14:44

Дзвер бате аре ти милеи за каузатаа БАЛГАРИЯ и чакаи 204 с бабите,пак нека аз да не ми пука за БГ и да мина покраи теб с Х5-та!
Има едно нещо наречено глобализация,важно е как живееш и как ти живее семеиството,не ми пука за BG,USA и т.н,важно е как живееш ти и семеиството ти тук и сега!Освен ако не вярваш в прераждането!:mhihi: В един глобале и развиващ се свят каузи и национализам място нямат има само и единствено качеството на живот!!!
И не искам да влизам в спор с теб,защото знам че ще ме надприказващ и сигурно ще изразиш мого по стоиностно мнение от мене!
Обаче истината е че някои живеят добре пък други мизерстват,гледат СКАТ,псуват и са големи радетели за БГ!Смех!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Яну 2008, 14:50

speedmaniac написа:Еии хора не така.... Положението в *ибаната държава е яко зле в момента, дори май става все по-зле... И ще е все по-трудно, поне в близките няколко години... Вярно че ня всеки му е писнало, но трябва да стискаме зъби, поне още малко и да не се отчайваме толкова, колкото и тежко да е положението...
Аз например, 2 пъти ходя в *ибаните щати, и пак се върнах тук... Нещата са несравними, не ми се говори за там, но все пак съм тук, въпреки всичките трудности. В момента се знае че около 4 милиона българи за в странство... А колко сме останали тук, знаете ли???
:roll:
Мисълта ми е, какво ще стане ако всеки вземе да емигрира, от тези които сме останали тук... За какво са се водили всичките тия воини през годините и за какво се е проливала толкова кръв - за едното Освобождение. НЕ заслужава родината таква съдба, а тя може да с епромени само и единствено от всички НАС!!! :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:

Колко малко да чакам още? 17 години малко ли са?Беше 1989г., когато ни обещаха че ще се оправим, смятай ги ти! Аз съм сега на 33 значи ще съм на 50, ако твоето малко е тия 17 години! Ебал съм го(няма да се цензурирам), имам 2 деца и какво да им оставя след мен?
Ти като жена ми, потърпи малко до утре и утре пак така до вдруги ден!
Ааа, НЕ! И аз мисля да си бия камшика!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Яну 2008, 14:52

Nukem написа:Дзвер бате аре ти милеи за каузатаа БАЛГАРИЯ и чакаи 204 с бабите,пак нека аз да не ми пука за БГ и да мина покраи теб с Х5-та!
Има едно нещо наречено глобализация,важно е как живееш и как ти живее семеиството,не ми пука за BG,USA и т.н,важно е как живееш ти и семеиството ти тук и сега!Освен ако не вярваш в прераждането!:mhihi: В един глобале и развиващ се свят каузи и национализам място нямат има само и единствено качеството на живот!!!
И не искам да влизам в спор с теб,защото знам че ще ме надприказващ и сигурно ще изразиш мого по стоиностно мнение от мене!
Обаче истината е че някои живеят добре пък други мизерстват,гледат СКАТ,псуват и са големи радетели за БГ!Смех!

Съгласен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 10 Яну 2008, 15:35

Той бат Бойко го предложи -на пролет да вадиме тоягите :mhihi:, кви са тия тройни коалиции кви са тия простотии -тояга трябва :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 15:36

Не е точно така, Нукем, и съвременният човек, особено тоя в сферата на технологиите трябва да вижда по - далече от носа си. Пиша го не толкова за да влизаме в дебат, колкото да излезем от дребнавите простотии, с които често завършват такива теми, като "циганите са виновни" или "затворете столицата за селяните".

Глобализмът е също пране на пари бате. В момента в света има корпорации, на които Джордж Буш не може да им каже да слушкат и Кока Кола са дечурлиги пред тях.
Ако утре те тръгнат да колят и бесят няма кой да ги спре. Ако искат ще те затворят в епруветка и ще ти сипват химикали, да видят от кой ще се разложиш най - бързо и ще те излъчват по риалити шоу с реклами за милиони.

Днес се прави следното: руши се национализма. Различни държави и стандарти, но се отварят граници и трудов пазар. Резултат? В икономически стабилните държави се смесват безогледно малцинства и националната идентичност се губи. Слабите пък биват зарязани именно от по - активното си население.
В един момент националностите наистина ще загубят значение и светът ще стане "глобално село". Тогава какво?

За какво и как действат тези корпорации?
Те действат за пари бате. И власт.
Днес те печелят от спекула и инфлация в различни страни по света. От това, че една стока в китай е толкова, в САЩ толкова.
Утре обаче светът ще се обедини. Място за спекула няма да има. При липса на граници няма да има такива разлики в цените.
И?
Според теб какво ще стане с тези фирми?
Ще се отрекат от печалбата и ще заживеят мирно?
Ако ти мислиш така, добре, но аз не мисля.
Те ще се обърнат към другия източник на доходи брате.
ЕКСПЛОАТАЦИЯТА. Ще имат и парите, и силата, и армията за да си я позволят.

Днес се налагат изкуствено високи стандарти на живот в някои страни, именно с тази цел.
Пак с нея в други страни се граби и се налагат изкуствено ниски стандарти. И движението на людете и загубата на самосъзнание става ФАКТ.
Щото гледах американските телевизии. Не холивуд, а репортажи от живота на обикновенния американец. Едно 20 годишно америкън девойче беше много затруднено. Налагало му се да работи на две работи, за да поддържа стандарта си на живот. Да го зажалиш.
Първата работа е на гише във фитнес зала, събира пари, включва и изключва машините и климатика.
Втората работа е продава билети за лотария на процент. Върши я пак на гишето на работа.
След работа тя се качва в колата и се прибира в СОБСТВЕНИЯ СИ АПАРТАМЕНТ. Ако съдя по изправеното конче на волана на личният й автомобил, колата й беше ФЕРАРИ. Не я дадоха отвън.
И така, хората гледат и бягат. Гледат изкуствените работи и бягат при тях.
Х5 си щял да караш, казваш, покрай мене и то с кеф.
С кеф ще е, братле. Щото не си видял, че с гумите на твоето Х5 прегазваш собствените си деца. Или внуци.
Дано аз да греша и да съм твърде черноглед.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 10 Яну 2008, 16:01

Винаги ми е драго да си полафим с теб :D ,това го казвам без лоши чувства!
Ми братле щом вярваш е конспиратините теории твои избор!НО,тик едно голямо но,същите тези твои корпорации не гледат напред 5-10-15 години те си градят стратегиите 20-30 та дори повече години напред!
Така че в рамките на нашия активен жидот от 30 тина години въобще няма да осетим промените и насоките към които ни тласкат така наречените корпорации!
Сега за Х5-та дето гази децата ми, братле надявам си да не си от тези хора които робуват на децата,за пример ти давам мои колега работи 7 дни в седмицата по 14 часа защото идва от малко градче изплаща апартамента в които живее и сега зе да изплаща втори да имало за детето като порасне!
Има едно филосоеско течение СОЛИПСИЗЪМ-според което обективно съществува само индивидът и следователно само той може да бъде единственият обект на истинското познание и живот!
Ако не си чувал за това течение ще ти перефразирам-ТИ СИ ВАЖЕН БАТЕНЦЕ,ТИ ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО СЕКИ Е ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ И ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ ТАКА ЧЕ ДА ИЗВЛЕЧЕ МАКСИМАЛНО ОТ ЖИВОТА-не да робува на деца,жени,държави,и т.н!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 16:52

Ми братле щом вярваш е конспиратините теории твои избор!НО,тик едно голямо но,същите тези твои корпорации не гледат напред 5-10-15 години те си градят стратегиите 20-30 та дори повече години напред!

Конспиративни теории?
Мисля, че си нямаш идея за какво говориш.
Черпя малко данни.
Данните касаят ПЕЧАЛБА.
Данните са само за НАЙ - ГОЛЕМИТЕ компании във НАЙ - ДОХОДОНОСНИТЕ сектори.

Фармацевтика Pfizer Inc 52,5 (2006)
Отбрана ,полети Boeing CO 61,5(2006)
Химикали BASF AG 68,4 (2006)
Електроника Samsung electronics CO 71,6 (2006)
Храни Nestle AG 78,6 (2006)
Компютри и софтуер IBM 95,1 (2005)
Тютюнопроизводство Altria CO 101,4 (2006)
Метали и минно дело Glencore International AG 116,5 (2006)
Банкиране CityGroup Inc 146,6 (2006)
Застраховки Bue Shield 162,8 (2002)
Автомобили и транспорт Daimler AG 197,1 (2006)
Търговия на дребно Wall-Mart Stores 350 (2006)
Енергетика Exxon Mobile corp. 377,6 (2006)

Данните са официални.
Кавичките след тях показват за коя отчетна година са.
Сумите са в това, което зоват МИЛИАРДИ долари. Ти си го сметай.
Всичките компании, до една са транснационални. Няма изключения. Както виждаш Кока Кола даже не фигурира.
И данните пак казвам са официални.
Което означава че:
НЯМА КАК да отчетат скритите приходи, укритите данъци и изчезналите по офщорни пътища пари. Не ми казвай, че такива няма, няма да ти повЕрвам.
И сега какво излиза. Я кажи още малко за конспирациите. Че 2007 година например в енергетиката чакат около 10% ръстец. Скромничко. А тея компании отдавна вече не зависят само от сектора си.

Дааа....
А от друга страна БВП на нашата мила родина за същата година е 30 милиарда долара.
Тоест, с малко напъни можем да се наредим веднага след компанията от най - загубения сектор...

Кво казваш? Не можем да ги усетим? Те бавно се променят?
Та кво викаш за философски течения?
А, между другото по мое време на такъв вид философски течения се викаше анархизъм. Някои го считат за прозиводно на глобализма течение.
Да, иска ни се да е така. Но ако всеки прави каквото си иска и важният е само той, няма общество. А има. Къде куца обяснението тогава?

Може би това, че то е проста форма на възпитание, която ни учи да гледаме света от наша гледна точка и да не обръщаме внимание, когато край нас пищят закланите, нали ние сме добре. Е, че утре ние може да сме закланите... Кой знае?
Перфектна философия за всяка свинеферма. Жалко, че прасетата не могат да четат.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 10 Яну 2008, 17:06

:mhihi: :mhihi: Има и една още по голяма корпорация братле Umbrella Corporation! :mhihi: И те кви доходи имат и те са офицялни:
Resident Evil
Resident Evil Apocalypse
.......
И те спецялно хич не ги е грижа за хорицата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аве братле ти толкова сериозно там ги зимаш сички теми,наомняш ми за малдия Волен! :lol:
Аре сега ти мисли и спасяваи всички пък ние с колегите ше мачкаме с Х5-те!
Така че колкото и точно да се изказваш и колкото и да ги разбираш конспирациите само Аlice(Milla Jovovich) може да ни спаси нас! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 17:22

Umbrella бате :) Любимата ми игра от младите години.
Точно в десятката удари.
Ъмбрела е друг тип корпорация. Там парите са периферия.
И за съжаление Ъмбрела съществува.
Не се казва Ъмбрела.
Но определено си играе с вируса на ебола и някои други мозъчни вируси.
А що се отнася до филма, той не струва и 20 стинки пред сюжета на играта. Въобще не е схванат смисъла, причините, даже и предсказанието на филма. Така че Мила Йовович не вервам да ви спаси, още повече че изглежда че саматя тя е вид тирант-ренегат. А и не мисля, че това, за което говорим ще дойде непременно от биохимията.

Мачкайте, братле Х5-иците.
Пожелавам ви го.
И дано си нямате проблеми.
Лошото е обаче, че едва ли като дойдат проблемите, ще се сетите, че е имало хора, дето някога са ви казвали "Ще си имате проблеми".
Пийс брадър. Вечен пийс, и братство и охолство.
Ама не вервам да има.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 10 Яну 2008, 17:29

Баце евала ти и за мене тва си една от наи добрите поредици който сам играл!Нареждам я на второ място след Duke Nukem!: :D :D
Шо не каза отначало че си от наште хора геимарите!Немаше да спорим!
Между другото винаги съм се чудил какви ли чудеса крият воеените и правителствата!Случаино като бачках в щатите се запознах с един пич каза че работил за воеените по някакви секретни проекти за нови хеликоптери и го поразпитах за аврора и т.н ,не каза почти ништо ма си беше точно като тия пичове от филмите един отнесен и накаче със сума ти джади!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата