Държава или помийна яма?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Държава или помийна яма?
Преди за пореден и последен път се убедих, че България не е нищо повече от една помийна яма и стотиците левове, които плащам за данък доход, ДДС и кво ли още не са просто една голяма загуба.
На именния ми ден, преди 2 дни огромна висулка падна от мин на културата на не повече от 10 см пред мен
2 дни вече ми е криво щото каквото и да правя съзнавам, че можеше и вече да го няма. Влизам аз в министерството и се разцириках, щото се пак се разминах на косъм от смърта, тва беше леден къс може би около 20 кила падащ от над 30 метра. Ония викат "ми ко да правим"
Ако е частен дом ОК ама министерство... нали имало алпинисти, дето ги чистят и т.н. все пак тва е доста оживен тротоар.. Ама министъра от грижа за културата няма време да се обади да разпореди да почистят или тия пуйки, дето висят там от кафета не им остава време .. или много му харчи новата седмица и няма пари за такива дребни работи...
Час по- късно спирам такси. Оня се наредил от Руски паметник за ляв завой по Ботев към Син Сити. Аз му махам от дясната страна, оня минава на червено и идва. Влизаме ние и му викам- към Марая. И оня- как така към Марая, аз не го знам тва, а и що не питате пъвво дали може
Викам кво да питам ве, тва нали е такси, има си тарифа и т.н., освен тва са повече от 3- 4 км, не е на 200м... И той разправя- ми не сте в мойта посока, аз отивам на среща с гаджето си и най- добре слизайте, няма ви карам там, а и не работя. А си е с табелка и с включен апарат и зелена светлина. Явно 5лв малко му се видяха. Ама аз му кавам, че няма да сляза и си седя в колата. Оня излиза, отваря ми вратата и вика айде- слизай! Звъня аз в полицията и им обяснявам, че не иска да ме кара, аз пък естествено като клиент в правото си не искам да слизам и той ми е отворил вратата и ме дърпа и ме удря и т.н. и т.н.. да пратят патрул, щото ме заплашва и ми посяга.. И тъпата пуйка ми изкрещява в слушалката "ми слизай от таксито като не иска да те вози БЕ!!!" и затваря
Ебахти и полицията! Ако се обадя че ме изнасилват някъде сигурно ще ми кажат да си стискам гъза и да бягам. Как и да е, реших, че няма смисъл и излязох от колата. Оня ми говори нещо и заел тая тарикатската стойка с брадата напред та ми мина през ума дали да не го направя да яде попара 2- 3 месеца ама бях с гаджето ми и викам- айде, излишни усложнения. Метнах си сакчето на рамо и леко- полеко пеша към нас
Та с 2- 3 думи, да го духа скапаната държава и сичките министри, депутати и бакшиши
На именния ми ден, преди 2 дни огромна висулка падна от мин на културата на не повече от 10 см пред мен

Час по- късно спирам такси. Оня се наредил от Руски паметник за ляв завой по Ботев към Син Сити. Аз му махам от дясната страна, оня минава на червено и идва. Влизаме ние и му викам- към Марая. И оня- как така към Марая, аз не го знам тва, а и що не питате пъвво дали може

Та с 2- 3 думи, да го духа скапаната държава и сичките министри, депутати и бакшиши

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
За съжаление манталитетът на повечето българи е точно такъв, влизаш в магазин и сякаш продавачът ти прави някакъв специален вид услуга и трябва да се чувстваш изключително благодарен за това, че получаваш обслужване изобщо. А на таксиджиите, макар че има и свестни хора измежду тях, понятия като "култура", "професионално обслужване" и т.н. са като измъкнати от учебник по квантова физика. Възмутетлна, обаче е реакцията на диспечерката.
Бих те посъветвал колега да не се връзваш на чуждата простотия, макар че нещата никога няма да се променят ако си траем.
Бих те посъветвал колега да не се връзваш на чуждата простотия, макар че нещата никога няма да се променят ако си траем.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Re: Държава или помийна яма?
bum_bum написа:Преди за пореден и последен път се убедих, че България не е нищо повече от една помийна яма и стотиците левове, които плащам за данък доход, ДДС и кво ли още не са просто една голяма загуба.
На именния ми ден, преди 2 дни огромна висулка падна от мин на културата на не повече от 10 см пред мен2 дни вече ми е криво щото каквото и да правя съзнавам, че можеше и вече да го няма. Влизам аз в министерството и се разцириках, щото се пак се разминах на косъм от смърта, тва беше леден къс може би около 20 кила падащ от над 30 метра. Ония викат "ми ко да правим"
Ако е частен дом ОК ама министерство... нали имало алпинисти, дето ги чистят и т.н. все пак тва е доста оживен тротоар.. Ама министъра от грижа за културата няма време да се обади да разпореди да почистят или тия пуйки, дето висят там от кафета не им остава време .. или много му харчи новата седмица и няма пари за такива дребни работи...
Час по- късно спирам такси. Оня се наредил от Руски паметник за ляв завой по Ботев към Син Сити. Аз му махам от дясната страна, оня минава на червено и идва. Влизаме ние и му викам- към Марая. И оня- как така към Марая, аз не го знам тва, а и що не питате пъвво дали можеВикам кво да питам ве, тва нали е такси, има си тарифа и т.н., освен тва са повече от 3- 4 км, не е на 200м... И той разправя- ми не сте в мойта посока, аз отивам на среща с гаджето си и най- добре слизайте, няма ви карам там, а и не работя. А си е с табелка и с включен апарат и зелена светлина. Явно 5лв малко му се видяха. Ама аз му кавам, че няма да сляза и си седя в колата. Оня излиза, отваря ми вратата и вика айде- слизай! Звъня аз в полицията и им обяснявам, че не иска да ме кара, аз пък естествено като клиент в правото си не искам да слизам и той ми е отворил вратата и ме дърпа и ме удря и т.н. и т.н.. да пратят патрул, щото ме заплашва и ми посяга.. И тъпата пуйка ми изкрещява в слушалката "ми слизай от таксито като не иска да те вози БЕ!!!" и затваря
Ебахти и полицията! Ако се обадя че ме изнасилват някъде сигурно ще ми кажат да си стискам гъза и да бягам. Как и да е, реших, че няма смисъл и излязох от колата. Оня ми говори нещо и заел тая тарикатската стойка с брадата напред та ми мина през ума дали да не го направя да яде попара 2- 3 месеца ама бях с гаджето ми и викам- айде, излишни усложнения. Метнах си сакчето на рамо и леко- полеко пеша към нас
![]()
Колега аз и заради тази причина не се возя в такси заради подобен случай то бива безобразие ама чак пък толкова

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
ти пак си се разминал с леда а аз излизах от входа и 10 кила лед от петия етаж ми се стовариха на главата и за момент колите пред блока станаха повече
след това погледнах нагоре и видях че следващото парче което ще падне е двуметрова ледена висулка която щеше да ми излезе през гъза така че не се стягай няма да се оправим скоро.

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Младежи, защо ли си ги говорим тези неща? Живеенето тук е срещу нас. И все пак, България се крепи на многото свестни хора, за които не се афишира често, но всъщност ги има.
От както горе-долу мога да си правя изводи за нещата, виждам че през последното повече от десетилетие затъваме много здраво, аз лично наблюдавам ВТОРИЧНО ОСКОТЯВАНЕ И ЗАТЪПЯВАНЕ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА СФЕРА НА ОБЩЕСТВОТО. В ежедневието на повечето хора има толкова много паразитни явления, които ти скапват настроението, променят ти възприятията и нагласата към света. И колкото опити да прави човек, за да се запази най-общо казано от простотията, рядко успява. Ние сме част от това, всички. Положителната промяна трябва да започне според мен от уважението към другия, върху уважението се крепят човешките отношения.
От както горе-долу мога да си правя изводи за нещата, виждам че през последното повече от десетилетие затъваме много здраво, аз лично наблюдавам ВТОРИЧНО ОСКОТЯВАНЕ И ЗАТЪПЯВАНЕ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА СФЕРА НА ОБЩЕСТВОТО. В ежедневието на повечето хора има толкова много паразитни явления, които ти скапват настроението, променят ти възприятията и нагласата към света. И колкото опити да прави човек, за да се запази най-общо казано от простотията, рядко успява. Ние сме част от това, всички. Положителната промяна трябва да започне според мен от уважението към другия, върху уважението се крепят човешките отношения.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
0889 22 66 88
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не, че не си прав, но как да уважавам човек, който не иска да си свърши работата, за която е излязал защото 5лв не са за него пари. За диспечерката няма да говоря, мога само да и пожелая някоя тъмна нощ като се прибира да я сгащят и като се обади в полицията да и кажат- ми дигай гащите и бягай ма 

"София трябва да бъде скъп и качествен град. Ако за целта трябва да се вдигнат данъците - нека да се вдигнат. Не може всеки ден да плачем колко ни е скъпо да живеем. Трябва да плачем за това, че твърде много плащаме за евтиния си живот. Трябва да плачем, че животът не е качествен. Че не е и смислен. И както се разбира от статистиките за българите - малко тъжен.
Какво виждат очите ни на данъкоплатци - пред дома ни е или киша, или лед. Кучета се ровят в боклук. Човек храни куче от кофа и дава на кучето. Кучето лае по деца. Децата псуват кучето. За малко да ги сгази кола. До местния магазин купища камиони и кашони. Няма откъде да се мине. Мисля си, че това е един зимен Неапол. Минава каруца. Това е един съветски Неапол.
Ако може - съгласни сме да платим двойни данъци, но София да стане скъп град. Луксозен град. Скъпо ще е, но ще има с какво да се гордея. Сега не мога да се гордея с града си и това директно ме прави евтин гражданин. Чертата между столицата и провинцията трябва да бъде създадена от бандероли. Нека тези, които нямат пари, да живеят в Перник. Аз самият ще отида на село. В държава с нормални комуникации и интернет мога да живея където си искам. Но мястото София трябва да бъде скъпо. Центърът - платен. Наемите - високи. Ситито - да се изпразни от бабички хазяйки. Пенсионерите да престанат да задръстват града. В него трябва да се работи за техните пенсии. Писна ни да е евтино и мръсно - нека е скъпо и чисто. Писна ни от свободата всеки да идва да работи в София. В столицата трябва да е скъпо, за да се развива Перник. Иначе Перник и Радомир западат. И всички идват в София. Така че - искаме да ни е скъпо. Не сме луди. Ако издържим - издържим. Ако не - довиждане, София! Има и други столици. Има и други села. Но толкова евтино и гадно място няма.
Защото в момента евтиното излиза доста по-скъпо. Но не е качествено. Ако стане скъпо и качествено, ще разберете колко съм прав. Довиждане на тълпите. Довиждане на задръстванията. Тия дни заради зимата в столицата може да се кара кола! София така или иначе е оазис на олигархията в държава с щастливи поданици, които обичат да ядат компоти. В София компотите трябва да са забранени със закон. Сиреч, ако ги има, да са скъпи и посипани с вездесъщите камъни "Сваровски", които днес са диамантите на селската ни олигархия. Скъпотия, за да ги няма случайните селяни. Не щем "Сваровски", искаме "Кохинор", искаме "Кулинан". Иначе просто ще се сменим - аристокрацията отива на село в именията си, а селяните живеят в един евтин и мръсен и гаден зимен Неапол. Но селяните (метафора!) и това няма да успеят да направят. Защото в Неапол има бунтове, а в евтина София всички са доволни. Писна ми всички да са доволни. Всеки е добре дошъл, ако е заслужил мечтата си за София. Столицата ни е скъпа. Не забравяйте това, когато мечтаете. Така мечтите имат смисъл."
Източник: http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=217260
Какво виждат очите ни на данъкоплатци - пред дома ни е или киша, или лед. Кучета се ровят в боклук. Човек храни куче от кофа и дава на кучето. Кучето лае по деца. Децата псуват кучето. За малко да ги сгази кола. До местния магазин купища камиони и кашони. Няма откъде да се мине. Мисля си, че това е един зимен Неапол. Минава каруца. Това е един съветски Неапол.
Ако може - съгласни сме да платим двойни данъци, но София да стане скъп град. Луксозен град. Скъпо ще е, но ще има с какво да се гордея. Сега не мога да се гордея с града си и това директно ме прави евтин гражданин. Чертата между столицата и провинцията трябва да бъде създадена от бандероли. Нека тези, които нямат пари, да живеят в Перник. Аз самият ще отида на село. В държава с нормални комуникации и интернет мога да живея където си искам. Но мястото София трябва да бъде скъпо. Центърът - платен. Наемите - високи. Ситито - да се изпразни от бабички хазяйки. Пенсионерите да престанат да задръстват града. В него трябва да се работи за техните пенсии. Писна ни да е евтино и мръсно - нека е скъпо и чисто. Писна ни от свободата всеки да идва да работи в София. В столицата трябва да е скъпо, за да се развива Перник. Иначе Перник и Радомир западат. И всички идват в София. Така че - искаме да ни е скъпо. Не сме луди. Ако издържим - издържим. Ако не - довиждане, София! Има и други столици. Има и други села. Но толкова евтино и гадно място няма.
Защото в момента евтиното излиза доста по-скъпо. Но не е качествено. Ако стане скъпо и качествено, ще разберете колко съм прав. Довиждане на тълпите. Довиждане на задръстванията. Тия дни заради зимата в столицата може да се кара кола! София така или иначе е оазис на олигархията в държава с щастливи поданици, които обичат да ядат компоти. В София компотите трябва да са забранени със закон. Сиреч, ако ги има, да са скъпи и посипани с вездесъщите камъни "Сваровски", които днес са диамантите на селската ни олигархия. Скъпотия, за да ги няма случайните селяни. Не щем "Сваровски", искаме "Кохинор", искаме "Кулинан". Иначе просто ще се сменим - аристокрацията отива на село в именията си, а селяните живеят в един евтин и мръсен и гаден зимен Неапол. Но селяните (метафора!) и това няма да успеят да направят. Защото в Неапол има бунтове, а в евтина София всички са доволни. Писна ми всички да са доволни. Всеки е добре дошъл, ако е заслужил мечтата си за София. Столицата ни е скъпа. Не забравяйте това, когато мечтаете. Така мечтите имат смисъл."
Селото се оказа точно във града
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
bum_bum написа:Не, че не си прав, но как да уважавам човек, който не иска да си свърши работата, за която е излязал защото 5лв не са за него пари.
Човек, аз съвсем не те обвинявам. Не може да говорим за уважение в подобни ситуации. Съвсем хипотетично: ако този тип ни уважаваше първо като клиенти, а после като хора, най-малкото щеше да си изключи светлината "свободен". Е да, в този случая дори и малката вероятност да забърше 20 кинта, "пътувайки към приятелката" му отпада.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
0889 22 66 88
0889 22 66 88
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
paxaH написа:"София трябва да бъде скъп и качествен град. Ако за целта трябва да се вдигнат данъците - нека да се вдигнат. Не може всеки ден да плачем колко ни е скъпо да живеем. Трябва да плачем за това, че твърде много плащаме за евтиния си живот. Трябва да плачем, че животът не е качествен. Че не е и смислен. И както се разбира от статистиките за българите - малко тъжен.
Не живея в софия, но често ходя , според мен колегата е много прав

It`s party time !
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Горното представлява отказ от страна на институциите да се оправят с проблема и прехвърлянето му в съмнителни частни ръце, т.е. пак на корупцията.
Няма да се оправи цитирания проблем, който по същество е бюрокращина, отказ от изпълняване на служебните си задължения на всякакви институции и бягство от отговорност.
Ще се задълбочи.
Ще търчат едни чички със светлоотразителни жилетки да събират по 10 лева от всеки паркирал. Други пък ще вдигат бариера. Ще стане като Златни Пясъци. Кал мизерия и строителство, багерите минават, туристите не могат.
Естествено, въпросното доходно перо вероятно ще се пусне на концесия от общината, като концесионерът най - вероятно е вече готов.
Ако на софиянци това им е проблема в държавата и мислят, че оправяйки "скъпата си столица" по този начин ще оправят нещата, еваларка им прайм, че са толкова слепи. А колко са софиянци е друг въпрос и трети въпрос е какво значение в края на краищата има това.
Карат ви сами да искате да живеете по - зле и да ви ограбват повече, колеги. София за съжаление не е Неапол, а там това се прави пробно и за първи път в света. Ако лятото ви го направят Бургаска и Варненска община, или Созопол и Несебър, сигурно ще изпищите на умряло и ще съзрете изнудване и корупция. Чудно, че в София не ги виждате.
Няма да се оправи цитирания проблем, който по същество е бюрокращина, отказ от изпълняване на служебните си задължения на всякакви институции и бягство от отговорност.
Ще се задълбочи.
Ще търчат едни чички със светлоотразителни жилетки да събират по 10 лева от всеки паркирал. Други пък ще вдигат бариера. Ще стане като Златни Пясъци. Кал мизерия и строителство, багерите минават, туристите не могат.
Естествено, въпросното доходно перо вероятно ще се пусне на концесия от общината, като концесионерът най - вероятно е вече готов.
Ако на софиянци това им е проблема в държавата и мислят, че оправяйки "скъпата си столица" по този начин ще оправят нещата, еваларка им прайм, че са толкова слепи. А колко са софиянци е друг въпрос и трети въпрос е какво значение в края на краищата има това.
Карат ви сами да искате да живеете по - зле и да ви ограбват повече, колеги. София за съжаление не е Неапол, а там това се прави пробно и за първи път в света. Ако лятото ви го направят Бургаска и Варненска община, или Созопол и Несебър, сигурно ще изпищите на умряло и ще съзрете изнудване и корупция. Чудно, че в София не ги виждате.
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
...........
BG sucks......A LOT!!!!!!!!!! 

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тоя бакшиша бих го положил ако ми е в категорията ,ей така за кеф и заради изхабените нерви ,а ако не е за това той ще знае за какво
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Не е само в София така,в цялата държава има такива парцали,за нищо не може да разчиташ на тая държава.
Скапана работа!
Скапана работа!
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
помийна яма братя, където и да тръгнеш само спънки и бюрокрация.
обичам си родината, но мразя държавата.
обичам си родината, но мразя държавата.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2