Един абсурд наречен...България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Яну 2008, 16:07

Те някои циганите верно не плащат данъци, ама данък върху боклука, семките и просията няма да се отрази чувствително на държавния бюджет.
А за гласуване гласуват. Те гласуват.
Гледай да видиш какво ше е като оставим държавния бюджет на тях да се крепи...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 09 Яну 2008, 17:46

И какво като гласувам?
Ето например кмета на София вика малко ми е бюджета, държавата ми прибира всичко и ми дава 10 или 20 %.
И сега какво ще вдигат данък сгради и на колите, ами за какво бе Бойко?
За мизерната панелка в Люлин? Или за скапаната стара къща в Овча купел ли? Или за това че колата е средство за придвижване на 4 членното ми семейство, а не за удоволствие!? А, на всичкото от горе хем данък, хем после на майстор заради дупките!
А, ти викаш ползвай градски транспорт, а то има ли такъв бе!? Онзи ден репортери от една телевизия мериха че температурата е около 5 градуса вътре, кажи ми как да се возя вътре, че то и вътре трябва да хвълят луга да не замръзне пода!

Как да гласувам кажете ми? Как?

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Яну 2008, 19:16

Аз по време на ваканцията не бях излизал много извън центъра, където пак има по-малко простаци. Но в понеделник тръгвам и имах чувството че навсякъде беше пълно с диви селяни. Излизам от нас, за малко щях да се утрепя на леда, защото няма смисъл да се чистят тротоарите :help: Чакам на спирката през това време един пияница най-спокойно си пикае в кошчето за боклук. Чакам автобуса 25 минути, идва, вътре смърди на коч, по-студено от вънка и гледам как пенсионерите се бутат ли бутат и те не знаят къде искат да отидат и само хранят нещо на тих глас. След това ми влиза някаква хайка контрольори и аз от яд не си бях продупчил билетчето. Както и да е, оправих се с тях, слизам чакам на пешеходната пътека 2 минути и докато не отидох чак в средата на улицата никой не спря да ме пусне. На другия ден се качвам в един бакшиш, тъй като ми писна да се возя в (гр)адския транспорт единия спука гума, другия караше с 20 км/ч, бе направо нямам думи, много селска история..
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Един абсурд наречен...България

Мнение от bobchosi » 09 Яну 2008, 21:35

WilliamsF1Team написа:Нека всеки си изрази мнението за нещата, които се случват в държавата ни.

Аз ще си кажа моята позиция. Всеки ден, когато пусна новините се отчайвам все повече и повече. Слушам как никой не бил виновен затова, че на доста места в страната нямало ток. Е, как така никой не е виновен ми кажете? За всяко случващо се нещо някой носи вина. Без значение дали то е добро или не. Сутринта не мога да отида на работа, защото някой е пропуснал да изчисти снега по главните булеварди в квартала ми. И затова ли никой не е виновен? И сега цифрата, която ще отдели община София за снегопочистване ще нарастне. Е извинявайте ама това е пълна глупост.
От 2 години живея в испанско и колеги мога да ви кажа само спасявайте се ако можете от България. Гадно е че ми е родина ама мамата си е ебало. Майка ми е учителка тук и като видях как се отнесоха с родните ни учители в България направо се погнусих. Нямало пари в бюджета а 1 седмица след протеста политическите путки (с извинение към дамите) ще си купуват нови Мерцедеси че старите били на по 1 година. Докато някой не направи нещо много сериозно младите хора ще изчезнат и ще останат само циганите. :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 09 Яну 2008, 21:54

ЗА ВИДИН - Един познат циганин който е от аристокрацията на махалата оня ден ми разправя че е съдействал да се избере Ценов едно време, а сега е бил против него и е агитирал за Видов.Похвали се че е изпил бутилка уиски в Зодиака след изборите когато Видов е черпил.Та неговите думи бяха че следващия кмет ще е циганин.Вече имат подготвени хора :evil: :evil: :evil:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 09 Яну 2008, 21:55

ЗА ВИДИН - Един познат циганин който е от аристокрацията на махалата оня ден ми разправя че е съдействал да се избере Ценов едно време, а сега е бил против него и е агитирал за Видов.Похвали се че е изпил бутилка уиски в Зодиака след изборите когато Видов е черпил.Та неговите думи бяха че следващия кмет ще е циганин.Вече имат подготвени хора :evil: :evil: :evil:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Яну 2008, 0:14

въстание му е майката :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 10 Яну 2008, 0:15

bobi_maxo написа:И какво като гласувам?
Ето например кмета на София вика малко ми е бюджета, държавата ми прибира всичко и ми дава 10 или 20 %.
За мизерната панелка в Люлин? Или за скапаната стара къща в Овча купел ли? Или за това че колата е средство за придвижване на 4 членното ми семейство, а не за удоволствие!? А, на всичкото от горе хем данък, хем после на майстор заради дупките!
А, ти викаш ползвай градски транспорт, а то има ли такъв бе!? Онзи ден репортери от една телевизия мериха че температурата е около 5 градуса вътре, кажи ми как да се возя вътре, че то и вътре трябва да хвълят луга да не замръзне пода!

На това данъци ли им викаш -20 -30лв за кола до 100кс и над 14год каквито са 70% от бараките по улици и паркинги. За такива коли малко по на запад се плаща по 200Е данък. За това кварталните паркинги са пълни с москвичи и лади, а по улиците се търкалят изгнили опели и фордове. Айде данъка да стане100лв за такива и парите да остават на 100% в общината а не да ги дават за помощи на циганите по селата. Ама цървули ни управляват щото няма кой да ги свали и после да иде да гласува.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Яну 2008, 8:37

x написа:
bobi_maxo написа:И какво като гласувам?

На това данъци ли им викаш -20 -30лв за кола до 100кс и над 14год каквито са 70% от бараките по улици и паркинги. За такива коли малко по на запад се плаща по 200Е данък. За това кварталните паркинги са пълни с москвичи и лади, а по улиците се търкалят изгнили опели и фордове. Айде данъка да стане100лв за такива и парите да остават на 100% в общината а не да ги дават за помощи на циганите по селата. Ама цървули ни управляват щото няма кой да ги свали и после да иде да гласува.

Какви 20-30 лв.? Преди 5-6г. ми искаха 56 лв за Вектра 1,6 '89 г., тия пари са сигурно за мотопед! :mhihi:
На запад само помощите са им за 200 Е на седмица, а тук толкова взима млад горе-долу добре работещ човек, а де не говорим за възрастни хора! А за панелките какво ще кажеш? Или и там да им взимат много защото скоро ще паднат и ще задръстят улиците с паднали панели!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 9:38

Смятай за какво става въпрос, човек като мистър Х, която явно никога не е плащал данъци ни поучава по колко трябва да плащаме :) :) :)
Да ги направят ве. Има един закон в макроикономиката според който над определена граница и да увеличаваш данъците, приходите намаляват.
Не знам тука кога ще я стигнем тази граница .Сигурно над 100 %.
А ти, Х, на запад ходил ли си? 200 евро викаш. Първо не е вярно и второ, и да е вярно някъде какво получаваш там и какво тук и кое си струва?

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 10 Яну 2008, 9:54

Абе не си мислете,че в чужбина всичко е хубаво.Вече съм осем месеца в САЩ и мога да кажа,че в някои работи ние сме по добре.Първо здравеопазване,да не дава господ да влезнеш в американска болница,един колега плати за апандесит 13000$,мен ми вадиха зъб за 370$.Вярно имаш осигоровка,ама тя не покрива 100% и тръгнеш ли да се разболяваш,по-хубаво се пребирай.Второ образованието,такова нещо държавен университет-няма,един тъп колеж е 5000$,ако искаш нещо по-престижно е над 10000$.Като ходих в Чикаго и видях какви прошляци има,направо исках да си хвана самолета и в България.Влизаш в магазина и те е страх да си извадиш протмонето,защото около теб само чернилки и всеки те гледа на кръв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Яну 2008, 10:03

За да не бъда голословен, ето сметката за данък лек автомобил според сайта на данъчното

Данък на лек автомобил
мощност на автомобила 90 киловата
възраст на автомобила над 14г.
катализатор да
данък 99.00 лева

Добавил съм и катализатор, тъй като това НАМАЛЯВА данъка. Но всички знаем, че повечето 15 годишни барачки си нямат катализатор.
И... Кво прайм сега?
Ей го данъка за такива коли, за каквито претендира Х всъщност е над 100 лева. Ако разбира се данъчното не лъжат със сметките.
Предлагам да цъфнем и управниците да ни изградят АУТОБАНИ. Нали искаме да сме като на запад...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 10 Яну 2008, 10:03

Какви данаци какви глупости аз до сега съм сменил 4 коли на нито една данък не съм плащал и не мисля и да плащам .Докато караме по тези скапани пътиша и ни ебават с всичко няма да плащам пък квото ще да става

:driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 10 Яну 2008, 10:42

Аиде колеги и аз да се изкажа!
Бимата е на ремонт и вчера си излизам от блока и хоп пред мене и саквартиранта пада някаква пиратка-граната еи верваите ми бяха ми заглахнали ушите до обяд,теглих една маина продължаваме и от следващата фасада пада някаква смесица от лед и вода ми еба маиката на едно от любимите ми якета от щатите дето не трябва да се мокрят!После се качваме на трамвая бласканица,полвината се къпят само по веднъж годишно аве смрад и ужас отиваме да обядваме ми те цените от миналата седмица с 10-15% нагоре!
Сега ще направя едно паралелче с есин обикновен ден в щатите Делауеяр,Бетани беачх!
Ставам сутрин хазяиката си направила закуска но също така направила и за мен,замусваме пия си сокчето и се лафим после излизам мятам се на един от джиповете на шефа(КОИТО НИ НЕШЕ ДАДЕН БЕЗ ПАРИ) и отивам на работа ,бях барман в едно кафе еи вярно имаше здраво бачкане но на ден 150$ не ти мардат,наема за седмицата ми е 80$+храна 80$=160$ за един ден си плашташ разходите за цяла седмица!Паркинги,чистота учтиви хора!Е не останах а требваше ,пустото образование да доваршим че сега вече като го доварших работя като инженер за 700лв смех смех смех!
И сега се стягам за канада,но не само да си чеша езика като колегите дето се като се пусне такава тема тръгват да заминават ами най-сериозно!
То да ви кажа хора тука не останаха на баба ми във входа,сега по празниците си ходих на Димитровград са останали 3 баби във 8етажа*3 апартамента на етаж=24 прзни апартамента!
Един колега преди е работил в някаква фондация със статистика се е занимавал каза че кам 1999 година сме били 5 000 000 човека и сичко се засекретило веднага,представете си колко сме сега и колко ще сме след като свалят ограниченията за работа в ЕС!
А Карбовски миналия ден каза че до 20 години 40% от населението ще се цигани!Ха да видя тогава колй ще им плаща безбожните акцизи и всевъзможните данаци! :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 10 Яну 2008, 11:51

Еии хора не така.... Положението в *ибаната държава е яко зле в момента, дори май става все по-зле... И ще е все по-трудно, поне в близките няколко години... Вярно че ня всеки му е писнало, но трябва да стискаме зъби, поне още малко и да не се отчайваме толкова, колкото и тежко да е положението...
Аз например, 2 пъти ходя в *ибаните щати, и пак се върнах тук... Нещата са несравними, не ми се говори за там, но все пак съм тук, въпреки всичките трудности. В момента се знае че около 4 милиона българи за в странство... А колко сме останали тук, знаете ли???
:roll:
Мисълта ми е, какво ще стане ако всеки вземе да емигрира, от тези които сме останали тук... За какво са се водили всичките тия воини през годините и за какво се е проливала толкова кръв - за едното Освобождение. НЕ заслужава родината таква съдба, а тя може да с епромени само и единствено от всички НАС!!! :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата