Относно разходите на 320

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 07 Яну 2008, 1:53

Колега, надявам се колата която си харесал да е читава, когато е читава нямаш ядове с нея. Аз ти обявявам тези цени защото мисля, че колата ми заслужава тези подобрения, ако мислех да минавам тънко нямаше да си купя БМВ щях да си карам Б4-ката и щеше ми дреме. Всеки сам решава какви части да влага в колата си, но знай, че в повечето части скъпата цена е оправдана. Колегата с чистата кола - Ти от Турция ли си пазаруваш части? Несмятам да купувам боклуци и после да ме остави колата някъде по пътя!! Ако искате икономия евтина подръжка си вземете едно клио, корса некоя ибиза и си я трошете с кеф все пак е евтина кола и надали ще Ви дреме какво ще стане с нея. Преди не бях човек който би дал толкова пари за части, но в крайна сметка живота ми е по скъп, а това което ще похарча си е направо евтино.

Като си купих колата смених масло и филтри и ми излезе 190лв (масло Castrol 10x40, и два филтъра Bosh единия маслен другия вътре в купето).
Направих си пълно каско, то ми излезе 700лв в Бул Инс, гражданската също ми е там, но не помня колко 150-200лв беше. Имах малко повреда, смених накрайници на кормилната щанга не бяха болка за умиране парите който дадох, от тогава сменам само масло и филтри. Но тъй като онзи ден ми изпусна заден десен амортисьор ще сменя всичките за да нямам проблем в това отношение. Ще сменя и свещите тъй като тях несъм ги сменял от както съм я купил и незнам на колко км са и мисля да си взема читави да не се занимавам и с тях след кратко време. Февруари месец ще сменя дисковете, ако не останат пари от Януари (все пак съм си определил бюджет за колата няма си дам всичките пари, карай поетапно). Така, че аз съм си избрал колата да ми е малко по надежна, а не като някои които обичат да си я чистят отвън и отвътре и да влагат минимума. Аз не познавам човек който си е купил кола и след като реши да я продаде да е излязъл на +. Тъй че пич ако мислиш че няма да се справиш вземи си 316 или 318 поне са по евтини на подръжка от към стандартните си части. От към разход на мен зимата ми харчи около 12 не по малко, не я карам бабешката и си плащам заради това. През последната седмица съм похарчил 100лв за бензин, защото на тоя сняг нямам как де не се въртя или да си правя дрифтове :mhihi: .

Нека Марто ти каже колко пари е вложил в неговата и дали е доволен от колата си в крайна сметка.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 07 Яну 2008, 2:04

Разликата между 316 и 320 хи4 не е голяма 4е в града едното гори 11 другото 13.. проблем ли е?аз съм 100% сигорен 4е опела ти гори наи малко 10 градско ако не го храни6 с гъз? Аз преди да си купя моята красавица си направих една сметка 4е дали 6те карам опел голф онта фят или някфа друга "бега4ка" която ако земе6 да я гони6 6те гори поно 50% върху нормалното или просто да се ка4а на някое БМВ разлика няма ако толкова иска6 гъз сложи и ... пак 6те дава6 20лв за гъз на у6 новоу4акваните цени а за бенз 25 мах 30 ако 6те прави6 пироети ... а за малслата кво толкова скъпо ви се видя.. един филтър масло АЦделко е 8 лева а аиде проверете на едно онта или тоиота колко е филтъра?(27)...
масло 10в40 на кастрол или мобил.. колко струва? 70 80 лв..

и не знам съ6то за6то си се нагласил 4е 6том купи6 бмв трябва да легне6 под него и да запо4не6 да го стяга6? Това не е опел приятелио попадне6 ли на 4итав автомобил и поддържан няма да ти се налага да прави6 велики ремонти..

така 4е от теб зависи дали 6те се ка4и6 на истински автомобил или 6те си остане6 с опела и 6те си мисли6 мен ми е ефтино за6тото карам опел... или пак като лозунка на лада форума "нас ни е ефтино да караме коли"

:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 07 Яну 2008, 9:04

Колега Марто, казаното от теб е физически невъзможно - не говоря за разхода от 10 на сто, който също е съмнителен, но ако средната ти скорост е била 180 - 210, то максималната ти би трябвало да е към ту 400-те 8) .
А иначе за колегата - братче, ще ти го кажа по следния начин - понятия като шестцилиндров мотор и икономия, са меко казано несъвместими, независимо дали става въпрос за БМВ или друга марка автомобил. Шестака си е шестак с всички произтичащи от това плюсове и минуси. Поздрави!!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 07 Яну 2008, 10:38

и не знам съ6то за6то си се нагласил 4е 6том купи6 бмв трябва да легне6 под него и да запо4не6 да го стяга6? Това не е опел приятелио попадне6 ли на 4итав автомобил и поддържан няма да ти се налага да прави6 велики ремонти..

Хах и опел да е ако е гледан и поддържан не с боклуци а качествени части ше си го караш и ше си пееш.Просто няма спор че да караш БМВ разходите са малко по големи , затова и струват повече и така нататак просто прецени си дали можеш да отделяш такива пари и си вземи кола колега повярваи ми винаги ше намираш пари щото като свикнеш с нея качиш ли се да покараш БМВ няма да ти се слиза :)
Изображение

Потребител
Аватар

Re: е30

Мнение от Benzy » 07 Яну 2008, 10:48

KPETEH написа:Принципно въпроса е дали искаш точно БМВ. :mhihi:

Е точно това е, не съм луд фен на марката. Харесват ми но фен е силно казано, а и както каза JANI основното е колата да ми служи, то и аз може да и уйдисвам ама в разумни граници.

Относно разликата от 2та литра да на 100 километра е нищо 4лв и малко на 1000 ок 40 лв де не си ги дал ама аз въртя по 30 000 км на година а 1200 лв отгоре вече си е сума за който и да е. Така че за съжаление забравям за 320ката

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 07 Яну 2008, 10:58

Колега, ако не е 320 какво ще си купиш??
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Benzy » 07 Яну 2008, 11:07

Чесно казано незнам ако въобще е БМВ 316 или 316 копакт JANI продава едно купе 316 което изглежда доста добро ама незнам. То като няма да е писано яйце незнам дали въобще ще е яйце или ще минавам на зелена салата :) Понаситих се на опели макар че лично аз съм мнго доволен от опела железни коли са или просто аз съм попадал на много читави. Така че наистина незнам на каква каручка ще се спра

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 07 Яну 2008, 11:16

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

Колата е в отлично състояние, но стига да ти харесва можем да се разберем да я огледаш на диагностика да я караш каквото пожелаеш.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Re: е30

Мнение от turboto » 07 Яну 2008, 11:27

Benzy написа:
KPETEH написа:Принципно въпроса е дали искаш точно БМВ. :mhihi:

Е точно това е, не съм луд фен на марката. Харесват ми но фен е силно казано, а и както каза JANI основното е колата да ми служи, то и аз може да и уйдисвам ама в разумни граници.

Относно разликата от 2та литра да на 100 километра е нищо 4лв и малко на 1000 ок 40 лв де не си ги дал ама аз въртя по 30 000 км на година а 1200 лв отгоре вече си е сума за който и да е. Така че за съжаление забравям за 320ката

30 хил. градско ли?!!!! Щото ако говорим за извънградско съмнявам се 316 да харчи 5/100 при 80-90 км.

при мен резултатите са следните:

Градско - абсолютен пенсионер тип икономия - 9.5-10.1 но т'ва не е каране. иначе 11-13 според задръстванията

извънградско при 70-90 6-6.7 при 80-120 6.5-7.5

среден разход за 2-те около 9л./100км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 07 Яну 2008, 16:26

аз изобщо не смятам че разхода зависи от двигателя, а от състоянието на колата и начина на каране. ако чакаш на червено в прекъсвач няма да си особено оптимален :)

а и предвид какво чета тука, едва ли не си измислям че градско в София ми дава 11.2-11.8 лятото с каране с кеф защото не ме бърка особено. просто съм налял за съжаление не малко кинти в колата за да ми прави удоволствие като се кача а не да се занимавам с проблеми. 316 каране с кеф едва ли ще даде разход под 11, според мен в най-добрия случай 10.5 пряко сили.

е виж безумните теми тип 'карам 316 и разхода ми не пада под 18 във Варна - ДАЛИ Е ПРОБЛЕМ' (хахаха) и още по-безумните отговори 'споко и мойта зимата не пада под 16/100'
:paranoid: :conf: :shock: :shock: :shock: :owned:

така че ако н си претенциозен към звука на шестак и разликите в ускорението, си супер защото просто трябва да избереш читавата

Потребител
Аватар

Мнение от kaptah » 07 Яну 2008, 19:46

Супер кола е.А отностно разходите;
-каско-500
-данък-204
-ГО-182
-масло Кастрол и вс. филтри на 10000 км-200
-разход-10л на 100 смесено и със нормално каране
-Актове от КАТ и пари за възтановяване на точки.
-проблеми описани по горе х.рейка,водна помпа,предно окачване
водачи на стъкла и пази много пласмасите външни и вътрешни.

Убийствен звук.

Успех братле.

Потребител
Аватар

Мнение от COLD_FIRE » 08 Яну 2008, 23:42

Един приятел казва следното "Усмивката от карането на БМВ е безценна" и аз ще добавя "особено като слезеш от колата когато си изпразнил резервоара" ;-)

Не ми пука колко харчи, като свърша кинтите за бензин ще хвана рейса ;-) ама знам че ми е доставила страхотно удоволствие ;-)
Една кола може да те направи също толкова щастлив колкото и една жена... а ако е БМВ може и повече ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Мнение от bELiAr » 09 Яну 2008, 19:17

хлопела яде 6.5 с ръчкане на всяка права ... 316-ката на брата 10 с 40 ... вярно ,че си цар вътре обаче ако земеш и 320 никои няма да разбере ,че имаш кола ... аз от 5 години сабирам .. събрах за 320 ка намериха ми от германия ... но ми изпадна хлопел и реших първо да си намеря работа ,но и тогава няма да си давам всичките пари за колата това са пълни глупости за абсолютни селяни ...
та по темата ... 200 лева аларма 500+ за първоначални консумативи(316 ка с ТЮВ перфектно състояние) ако има нещо развалено + стотици левове .. данъка в ПД е към 1.20 лв на конска сила застраховките под 1.8 засега са 120 над към 160-80 скоро щели да стават над 200 за под 1.8 :winky: честито на печелившите .. ис-ката на 1 приятел с не много ръчкане 15 а е 96 не 92 .. не я взимаи ще ти кажа само ...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 09 Яну 2008, 19:26

bELiAr написа:...

Аз ще ти кажа смени дилъра и убеди приятеля си да смени ис-ката :winky:
Годината на пройзводство не е критерии за това,колко е пазена една кола...тва 15/100 не го докарвам с Е39 528(градско с ръчки 14.2)...сам си прави математиката за кво си говорим... :winky:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 09 Яну 2008, 20:06

bELiAr, здрасти!! Пич, нищо лично, ама поста ти трябва да се чете с куче-следотърсач, за да се схване повествованието ;) . Иначе съм съгласен с тебе, че не е много разумно да дадеш всичките си пари за колата, а след това да се чудиш как да я поддържаш....По- горе в темата казах, че шестак и икономия са несъвместими понятия... просто за удоволствието се плаща / каквото и да е то ;) /. Поздрави!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36