чип

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Turbolan » 07 Яну 2008, 18:12

slavianko написа:
Vozq_bez_pari написа:
krika написа:
Vozq_bez_pari написа: със спортен конусен - увеличение колкото и без филтър
Тва читавите производители на филтри го твърдят, но никога не съм го вярвал :shock:

така е и съм гледал дино графики на доста добри коли и разлика си и има то си е вижда на графиката

стан написа:Най-добре диното ще покаже действително :yes:

Обаче тук смея да твърдя че сравнението с VW не важи в случая, понеже на полото може да е направен смотано оригиналния филтър. Иначе за БМВ поне е36 мога да ви гарантирам че няма да има разлика :mhihi:

ами колега колега ако и това не ви задоволява из нета има правени дино графики на доста по добри коли с конусен и със сток филтър и може да се видят :) това го написах 'щото е проверявано в сф :P ся остана от нашия форум някои ако има под ръка дино да го направи тоя тест .... друг е въпроса тия 8% дали ти ги усещаш или не защото това са за за 318-ка са някаде 8 коня на двг на колелата идват някаде 6 я ги усетиш я не :P
Е при мен 8% като са 15 коня що не ги усещам :mhihi: :mhihi:

Немаш усет, значи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 07 Яну 2008, 19:26

е добре ама има ли някой с чип или не това не мога да разбера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 08 Яну 2008, 3:24

Turbolan написа:
slavianko написа:
Vozq_bez_pari написа:
krika написа:
Тва читавите производители на филтри го твърдят, но никога не съм го вярвал :shock:

така е и съм гледал дино графики на доста добри коли и разлика си и има то си е вижда на графиката

Обаче тук смея да твърдя че сравнението с VW не важи в случая, понеже на полото може да е направен смотано оригиналния филтър. Иначе за БМВ поне е36 мога да ви гарантирам че няма да има разлика :mhihi:

ами колега колега ако и това не ви задоволява из нета има правени дино графики на доста по добри коли с конусен и със сток филтър и може да се видят :) това го написах 'щото е проверявано в сф :P ся остана от нашия форум някои ако има под ръка дино да го направи тоя тест .... друг е въпроса тия 8% дали ти ги усещаш или не защото това са за за 318-ка са някаде 8 коня на двг на колелата идват някаде 6 я ги усетиш я не :P

:mhihi: така е който не усеща ходи на дино :P и там се вижда има ли разлика или не :P

cobrata_m3 написа:е добре ама има ли някой с чип или не това не мога да разбера

Bmwdriver e с чип и филтър доколкото знам пиши му ако те интерсува нещо той е модератор в Е36 под форум

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 08 Яну 2008, 9:32

Лично мое мнение след исчетеното по нета е че чипа подобрява работата на двигателя в ниските обороти (прави по пъргъв мотора и дава малко въртящ момент в повече в ниските участъци на динографиката ! Един вид оптимизира работата му като има и няколко други плюса като премахване на ограничител (което незнам дали е плюс) и по голяма чувствителност на педала на газта (които умишлено е направен малко с "лаг" за по неопитните шофьори :) .

Незнам дали е вярно просто това е моето мнение.
Докато за спортните филтри съм сигурен, че има ефект щом като усетих голяма разлика само като си смених стария щото беше задръстен с нов Пък и тези филтри нямат ли си разни параметри като съпротивление или тем подобно по това би трябвало да си проличи каква е разликата !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 08 Яну 2008, 12:59

Vozq_bez_pari написа:
Turbolan написа:
slavianko написа:
Vozq_bez_pari написа:
krika написа:

:mhihi: така е който не усеща ходи на дино :P и там се вижда има ли разлика или не :P

Bmwdriver e с чип и филтър доколкото знам пиши му ако те интерсува нещо той е модератор в Е36 под форум
Баце и каква ще е разликата като ида на дино??? Там ще ме убедят че ще почна да усещам ли??? Сигурен съм че ще покаже разликата ако ида на дино. Това какво ме топли обаче??? Даваш едни 400-500лв само щото да знам че на диното е показало малко повече :mhihi: :mhihi:
Имам освен чипа и конусен филтър на КиН който иска да види да влезе в галерията ми тук във форума имам снимки. От филтъра съм доволен единственно че прави по добър звукът и че само си го мия, омаслявам, монтирам и карам пак и само заради това си залужава да. Но тези които ги дадох да я чипосвам са просто хвърлени на вятъра. Яд ме е че не знаех за лудия по рано. Тез пари дето ги дадох за чип щях да ги дам за едно СМТ6 и да знам поне че ще върши работа.
Все пак парите са си ваши вие сами си решавате къде да си ги дадете :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 08 Яну 2008, 13:18

А ще споделиш ли къде си я чипосал и мислиш ли че може да усетиш половин секунда при ускорение до 100?

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 08 Яну 2008, 14:05

slavianko написа:Но тези които ги дадох да я чипосвам са просто хвърлени на вятъра. Яд ме е че не знаех за лудия по рано. Тез пари дето ги дадох за чип щях да ги дам за едно СМТ6 и да знам поне че ще върши работа.

Прав си за СМТ-то много по добре звучи като идея от чип!

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 08 Яну 2008, 14:46

Breyton написа:А ще споделиш ли къде си я чипосал и мислиш ли че може да усетиш половин секунда при ускорение до 100?
Първият ми чип го взех тук от един колега Brezel мисля че доста хора тук са вземали от него и те ми го препоръчаха. На мен обаче дали случайно или не знам как стана такъв чип ми прати че като замерих сместа на колата и беше тотално бедна. Та сега неговият чип така си стой в шкафа под бюрото ми. После си поръчах друг вече съвсем оригинален от германия и сестра ми коят живее там ми го взе и донесе.
И колега не е половин секунда от 0 до 100 доста по малко е но не искам да споря. ;) И пак казвам всеки си има глава на раменете си и може да си прецени за какво да си даде парите. Аз вече не бих ги дал за това. Цялата ми изпускателна генерация заедно със спортните колектори от М3 ми излезнаха колкото за умрелите чипове и разликата е много много по голяма. Това само като пример ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vozq_bez_pari » 09 Яну 2008, 3:44

slavianko написа:
Vozq_bez_pari написа:
Turbolan написа:
slavianko написа:
Vozq_bez_pari написа:
krika написа:

Баце и каква ще е разликата като ида на дино??? Там ще ме убедят че ще почна да усещам ли??? Сигурен съм че ще покаже разликата ако ида на дино. Това какво ме топли обаче??? Даваш едни 400-500лв само щото да знам че на диното е показало малко повече :mhihi: :mhihi:
Имам освен чипа и конусен филтър на КиН който иска да види да влезе в галерията ми тук във форума имам снимки. От филтъра съм доволен единственно че прави по добър звукът и че само си го мия, омаслявам, монтирам и карам пак и само заради това си залужава да. Но тези които ги дадох да я чипосвам са просто хвърлени на вятъра. Яд ме е че не знаех за лудия по рано. Тез пари дето ги дадох за чип щях да ги дам за едно СМТ6 и да знам поне че ще върши работа.

аз не те карам да те удовлетворява тая малка разлика в конете нито съм казал че тези пари си заслужават :) говорехме дали тая малка разлика в конете я има или няма :)

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 09 Яну 2008, 3:56

момчета на е36 купе с м50 ванус ,сименс мс 40 на едно приятелче след смяна на 4 различни чипа в проспийд и след секи чип имаше и дино ше викажа само че най-добрия чип който предлага проспиид дигна 6кс :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: а уж щеха да бъдат 15....
начи диното показа 136 коня на гумите без чип и 142 със..
а кът пусна климатика ...лелелеле паднаха 30 демек 106кс на гумите
та идеята ми е заслужава ли си разход 2л отгоре за некви умрели 6 магарета а?

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 09 Яну 2008, 10:58

sachs написа:момчета на е36 купе с м50 ванус ,сименс мс 40 на едно приятелче след смяна на 4 различни чипа в проспийд и след секи чип имаше и дино ше викажа само че най-добрия чип който предлага проспиид дигна 6кс :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: а уж щеха да бъдат 15....
начи диното показа 136 коня на гумите без чип и 142 със..
а кът пусна климатика ...лелелеле паднаха 30 демек 106кс на гумите
та идеята ми е заслужава ли си разход 2л отгоре за некви умрели 6 магарета а?
:yes: Това се мъча да обясня и аз.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 09 Яну 2008, 21:39

sachs написа: имаше и дино и кът пусна климатика ...лелелеле паднаха 30 демек 106кс на гумите
Ебаваш ли се :shock:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 09 Яну 2008, 21:43

krika написа:
sachs написа: имаше и дино и кът пусна климатика ...лелелеле паднаха 30 демек 106кс на гумите
Ебаваш ли се :shock:

напротив бате.сериозен съм като некролог....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vozq_bez_pari » 10 Яну 2008, 1:56

ами тва е хубаво вече да го има записано в форума нещо мерено на дино след чип тук в БГ
аз казах за Спортения филтър там няколко коня дето бяха (има ли ги няма ли ги тва е показало.....диното...)
колегата Sachs написа малко цифри за ЧИП колко е показало с него на дино.......
разглеждал съм в форума има мн теми за Чипове и спортни филтри, но цифри няма . От тук нататък, който мисли да си слага някое от тия неща отваря темата вижда кво сме писали ( няколко магарета дет се дигат) и си решава за себе си ;) ;)

Предишна

Назад към Tuning