Продават бегачка
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Продават бегачка
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
тая е правена не е фабрична 

,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
не е за изпускане 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
b2 написа:Внимание IIH - живее в Сименово (не помня името) е изключително некоректен!
Разказ на случката:
Човека от доста време насам има обява във форума за М52Б28 на части. Аз му се обаждам с интерес към коляновия вал. Съответно се уговаряме, отивам у тях виждам вала, плащам го и го взимам, с *ИЗРИЧНАТА УГОВОРКА* да го занеса на шлайфист да го замери дали не е много износен или 3ти ремонт например и ако се окаже не-читав да му го върна и съответно да си прибера парите. Както и да е съвсем м/у другото докато качвахме вала в багажника ми човека се изтърва че мотора, от който е взет вала е с чугунен блок! Което силно ме озадачи, защото беглите ми познания за м50/м52 моторите сочат, че 2.8литра обем има *САМО* М52, и още че ВСИЧКИ М50 са с чугунен блок и ВСИЧКИ М52 са с алуминиев блок! Но не бях 100% сигурен в това на момента на сделката. Веднага като чух това поисках да видя блока, от който е свален вала и съответно номера му за да се уверя, че е 2.8. Отидохме при блока и човека ми показа номера, започващ с 286S.... Блока уви си беше чугунен. Интересното е, че номера беше на нетипично според мен място, но вярно идея си нямам къде седи номера на М50/М52. Изписан с дребни под 1см букви - вдлъбнати , не както примерно на М20-ката изпъкнали изляти, а по скоро издълбани като с щампа и чук - абе все едно made in vraca. Както и да е, уговорката за cash-back остана и прибрах вала.
Още на същия ден се уверих че вала е от 2.5 след замерване на хода и проверка по номера. А и на самия вал си пише "Hub 75", което на немски означава ход 75мм! Ето малко данни за видовете М50/М52:
http://www.usautoparts.net/bmw/engines/m52.htm
Хода на м52б28 е 84 както сами виждате, а на м50б25 е 75, колкото на вала продаден ми за 2.8-цов!
Обадих се *НА СЪЩИЯ ДЕН* на човека и му обясних, че вала 100% не е от 2.8 и че искам да му го върна и да си взема парите, той ми обясни че вече ги е похарчил, няма други пари и просто е невъзможно вала да е от 2.5 мотора бил перфектен неотварян и т.н...... Как да е щял за 2-3 седмици да събере пари и да ми ги върне. Викам кво да правим, по-добре от нищо..Ще го тормозя всяка седмица да не ме забравя..
Човека ми звънна след 3-4дена да ми каже, че е намерил нов клиент за вала, да се видим да го предам. Питах го дали клиента му знае, че тоя вал 1000% не е от 2.8 той каза че човека знаел че е от 2.8, щото той бил от 2.8, викам добре , оправяй се лъжи хората, аз си искам парите. И уговорката беше като се разбере с човека ДА МИ ЗВЪННЕ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ И КОГА ДА ЗАНЕСА ВАЛА И ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ! Това става четвъртък 18.10.2007! Повече не ми звънна до днес. Тази вечер аз му звъннах да го питам кво става с работата, той се направи на луд как нямало да ме чака и да ми се моли да му връщам частите, как аз съм му сменил вала и никакви пари нямало да ми върне. "Клиента" изчезнал и т.н. и т.н. Той ме чакал аз не съм се обадил никъв и така. Казах му спокойно като разумен човек, да не се прави на дребен тарикат и да мисли тъпи лъжливи оправдания да ми пробута стоката си и да не си спази обещанието по сделката, той ми каза някъв вървежен шопски лаф и ми затвори телефона......
Като заключение - изключително некоректна сделка, която от самото начало намирисваше, но доверието което вдъхва форума а и мерака да стане маниящина наклони везните в полза на наивното доверие на устни обещания от непознат, но все пак съфорумец, споделящ общата идея, за което не за първи път съжалявам.
Мисля, че доста хора от тук ме познават, не съм от скоро член на тази общност, не се занимавам с дребен тарикатлък и цигании за някой нечестен лев. Изобщо не се занимавам с търговия на коли и авточасти, не ми е и целта да печеля от сделките в този форум.
Предупреждавам всички, които са имали или ще имат вземане-даване с въпросния юзър.
Все пак ще бъда приятно изненадан ако човека реши да прояви коректност, в което силно се съмнявам, знае ми телефона, ще отвърна подобаващо и коректно!
Моля модераторите ако засекат обяви от неговото IP с друг профил да предупреждават евентуалните клиенти.
става въпрос за колата на този "пич"

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Тва е 325чка обаче....,ако не е сменян двигателя, което ме съмнява....
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
8 мнения
• Страница 1 от 1