Въпрос за Vista и Winamp?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за Vista и Winamp?
Колеги, за новата година дядо Мраз ми донесе една Виста и имам едно питане - всичко добре, инсталирах си НОРМАЛНА фонетична кирилица (от една тема тук преди) и всичко е ОК, но забелязах на плейлист-а на уинампа, че мп3-ките, който са на БГ ми излизат на маймуница. Има ли връзка едното с другото, и как всъщност може да се оправи тоя уинамп?
Много ще се радвам, ако някой се е оправял с тоя проблем и сподели...
Много ще се радвам, ако някой се е оправял с тоя проблем и сподели...

Последна промяна NStorm на 07 Яну 2008, 2:13, променена общо 1 път
21/02/08...speechless
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Оправих се аз!! С малко ровене по форумите на kaldata.com
Значи аз малко дървено решение приложих ама все пак си проработи..
Имам SA Dictionary (има го в замундата) и от него си вземаш файла SAFon.ttf (това доколкото разбрах е шрифт, който работи и с кирилица и с латиница, от другаде обаче не успях да го намеря) и си го копираш в C:Windows--> Fonts
После си пускаш Winampa и от Preferences --> Playlist си сменяш фонта, който е зададен (при мен беше Arial) и даваш SAFon. И това е!
Сега само да кажа, че трябва да няма отметка пред Use skin or language pack font.
Аз иначе съм с Winamp 5.5, a тези инструкции са за Класическия скин.
При Modern skin се прави пак подобно нещо но в Preferences-->Modern skins--> Font rendering (горе) и те така...
За повече инфо:
http://www.kaldata.com/forums/index.php ... &hl=winamp

Значи аз малко дървено решение приложих ама все пак си проработи..
Имам SA Dictionary (има го в замундата) и от него си вземаш файла SAFon.ttf (това доколкото разбрах е шрифт, който работи и с кирилица и с латиница, от другаде обаче не успях да го намеря) и си го копираш в C:Windows--> Fonts
После си пускаш Winampa и от Preferences --> Playlist си сменяш фонта, който е зададен (при мен беше Arial) и даваш SAFon. И това е!
Сега само да кажа, че трябва да няма отметка пред Use skin or language pack font.
Аз иначе съм с Winamp 5.5, a тези инструкции са за Класическия скин.
При Modern skin се прави пак подобно нещо но в Preferences-->Modern skins--> Font rendering (горе) и те така...
За повече инфо:
http://www.kaldata.com/forums/index.php ... &hl=winamp
21/02/08...speechless
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
отговора се крие в регионални и езикови настройки
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си ти
за виста е на същото място разковничето но тия неща е най хубаво да се правят още при самата инсталация само дето никой нищо не гледа там и само клика некст
:)
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си ти

Icco® написа:отговора се крие в регионални и езикови настройки
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си тиза виста е на същото място разковничето но тия неща е най хубаво да се правят още при самата инсталация само дето никой нищо не гледа там и само клика некст
е да, ама мойта Виста си дойде с лаптопа от Щатите

И каква борба е с нея последните 2-3 дни...

Дано да съм бил полезен с горния пост, особено на колегата с арабските йероглифи по-горе

21/02/08...speechless
- крив кюнец
-
Icco® написа:отговора се крие в регионални и езикови настройки
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си тиза виста е на същото място разковничето но тия неща е най хубаво да се правят още при самата инсталация само дето никой нищо не гледа там и само клика некст
Така е Ице, ама забрави да им кажеш, че ще иска диска с виндолса ако ги добавят после а не при инсталацията

- Icco
- Музикално деформиран
-
Стана ми ясно че така си я получил
Аз просто исках да обясня че вместо всяка програма да и указваш шрифтове и други там подробности е по лесно да оправиш уиндоуса а те програмите се съобразяват с него в последствие
Аз просто исках да обясня че вместо всяка програма да и указваш шрифтове и други там подробности е по лесно да оправиш уиндоуса а те програмите се съобразяват с него в последствие
- Icco
- Музикално деформиран
-
крив кюнец написа:Icco® написа:отговора се крие в регионални и езикови настройки
Така е Ице, ама забрави да им кажеш, че ще иска диска с виндолса ако ги добавят после а не при инсталацията
Е тук си в грешка
освен ако не слагаш отметките на едни шрифтове на кирилицата които са по надолу в прозорчето за които да ти кажа видях само един единствен софтуер да иска да си ги ползва и това беше продукт на някаква банка ама тъпа изработка

- крив кюнец
-
- Icco
- Музикално деформиран
-
крив кюнец написа:Говоря за отметка 20880 и 21025 в адвансед в регионала! С тях сичко си бачка оК, но трябва диск
ОК съгласен

Колегата така или иначе се е оправил но въпроси от този сорт са доста чести и някой евентуално

крив кюнец написа:Говоря за отметка 20880 и 21025 в адвансед в регионала! С тях сичко си бачка оК, но трябва диск
Само, че аз тази таблица с отметките така и не я открих във Вистата

Иначе сега си направих един тест - в моя Регионал сетингс направих всичко на Bulgaria или Bulgarian, и после пробвах с Winamp-а. Пак нищо не става и Winampa не чете Бг текст. Така че, дали наистина не трябва да се зададе Bulgaria още с инстала - не знам... Както и да е, дано тази тема е полезна и на следващите с подобен проблем!
21/02/08...speechless
- Icco
- Музикално деформиран
-
В случая си прав говорех на изуст от ХР сега като погледнах вистата наистина това липсва но когато е инсталирам винаги и казвам местонахождение и език БГ и уинамп и всички други после не ми правят проблем с кирилицата
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2