Относно разходите на 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Относно разходите на 320
Здравейте, харесах си една тройчица Е36 320 и сега се чудя дали ще ми е по джоба издръжката и. Колицата е доста запазена но е 92ра с М-пакет и на фейс е много издокарана и запазена, за съдържанието не съм гледал още.
Може ли някой собственик на такава кола да даде повече подробности.
Примерно:
1. Разход на гориво (евентуално ако е газифицирана също разход на газ)
2. Данък
3. Застраховки
4. Консумативи
5. Проблемни агрегати
ПО какво се разбира дали е ванос мотоа или не - имаше някаква разлика май къде е капачката на маслото в дъното или в предната част на мотора но не си спомням. И въобще пишете каквото ви дойде на ум за тая кола.
Мерси предварително
Може ли някой собственик на такава кола да даде повече подробности.
Примерно:
1. Разход на гориво (евентуално ако е газифицирана също разход на газ)
2. Данък
3. Застраховки
4. Консумативи
5. Проблемни агрегати
ПО какво се разбира дали е ванос мотоа или не - имаше някаква разлика май къде е капачката на маслото в дъното или в предната част на мотора но не си спомням. И въобще пишете каквото ви дойде на ум за тая кола.
Мерси предварително
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Benzy написа:Четох - ама няма за разхода, нито данъци и застраховки
имаше и още една за поддръжката в полените но донякъде там се ориентирах за цените на частите
Па доколкото знам разхода е около 15 градско, и 8-9 извънградско. Гражданската ти в ДЗИ ще е 150лв (приблизително) зависи от фирмата, а данъка около 170лв. Ама нямам такава и тва са усреднени стойности, Ако някой колега с такава ти отговори ще е по-конкретен според мен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Супер колица с много прилично ускорение,комфортна возия, 6-ов мотор (с убийствен звук) абе истинско расово БМВ.Незнам каква кола си карал преди на тук думата икономия и евтина подръжка ги забрави.Разхода при мен сега зимата се движи м/у 9,5 и 10 литра на 100 смесено(повече извънградско и много малко градско) с умерено каране.Лятото качва около 1,5л. още заради климата ,но това са цифри при умерено до пенсоинерско каране
.Ако ти е тежък кракът разхода лети нагоре.
Данъка за годината е към 190 лева застраховката беше миналата година 115 лева сега сигурно е доста повече.Смяната на маслото(10w40)+ всички филтри е грубо 200 лева зависимост от марката масло.
Изводите оставям на теб, ако си фен на марката това ще е нищожна цена ,която трябва да платиш за да караш любимото БМВ ако си от хората дето искат да минават максимално "ТЪНКО "по добре си вземи нещо друго.
Поздрави.

Данъка за годината е към 190 лева застраховката беше миналата година 115 лева сега сигурно е доста повече.Смяната на маслото(10w40)+ всички филтри е грубо 200 лева зависимост от марката масло.
Изводите оставям на теб, ако си фен на марката това ще е нищожна цена ,която трябва да платиш за да караш любимото БМВ ако си от хората дето искат да минават максимално "ТЪНКО "по добре си вземи нещо друго.
Поздрави.
Последна промяна CONAN на 06 Яну 2008, 17:48, променена общо 1 път
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Benzy написа:Всъщност не съм чак такъв фен - но колата е просто убийствена амо едни ейнджъл айс и трябват и заспива обаче тоя разход определено ме притеснява
Свиквасе

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
inseCT написа:Benzy написа:Всъщност не съм чак такъв фен - но колата е просто убийствена амо едни ейнджъл айс и трябват и заспива обаче тоя разход определено ме притеснява
Свиквасе
Аааа ако обичаш да я помачкваш, както викаше един колега, и дрехите от гърба ще ти изгори.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Еми ти като не си фен, не търси БМВ - нищо, че това е отималното между дупе и хулиган. Ти братче за газ питаш ама ангелски очи ще сложиш! Не моа разбера - кво търсиш?
Лъскава кола? - Ми 92-ра е стара кола!
Бърза кола? - Ми разхода на 320 с агресивно каране едва ли е под 12-13!
Ако пък земеш да се правиш на рацер и я треснеш некъде, май ще забравиш после за нея. - Искат се пари!
п.с. Това първата кола ли ще ти е?
Лъскава кола? - Ми 92-ра е стара кола!
Бърза кола? - Ми разхода на 320 с агресивно каране едва ли е под 12-13!
Ако пък земеш да се правиш на рацер и я треснеш некъде, май ще забравиш после за нея. - Искат се пари!
п.с. Това първата кола ли ще ти е?
Теоретично да - досега все опели съм карал
За фаровете - държа колата ми да е красива а не държа на мощност щото колкото повече коне толкова повече те сърби десния крак да ги подкараш, а глупости не ми се вършат, мил ми е и моя живот, и на тия отсреща.
Относно годината БМВ е достаъчно качествена кола така че дали е 92 или 95 по-важно е как е поддържана (то това важи за всяка кола не смятам че разлика от 2-3 години е фатална)
Най перфектно щеше да ми е тази кола с двигател 1.6 ама няма го тоя филм за съжаление
А относно това дали си фен или не незнам в крайна сметка всичко е въпрос на компромис.

За фаровете - държа колата ми да е красива а не държа на мощност щото колкото повече коне толкова повече те сърби десния крак да ги подкараш, а глупости не ми се вършат, мил ми е и моя живот, и на тия отсреща.
Относно годината БМВ е достаъчно качествена кола така че дали е 92 или 95 по-важно е как е поддържана (то това важи за всяка кола не смятам че разлика от 2-3 години е фатална)
Най перфектно щеше да ми е тази кола с двигател 1.6 ама няма го тоя филм за съжаление
А относно това дали си фен или не незнам в крайна сметка всичко е въпрос на компромис.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако можеш спокойно да отделяш за колата изобщо по около 300 лева на месец - си ок. иначе ще имаш редица компромиси. това включва всичко с нормално каране и разход на бензин.
грубо:
- каско 5-600 зависи на колко и къде я застраховаш
- гражданска 200
- смяна масло и всички филтри 2-300
- разход софия 11.5-12.5 ако е в ред с ванос иначе нагоре
- евентуални ремонти проблеми и т.н.
и като нищо се върза около 3 бона на година и нагоре. ако не караш много ще падне значително арзхода, но тогава за какво ти е?
грубо:
- каско 5-600 зависи на колко и къде я застраховаш
- гражданска 200
- смяна масло и всички филтри 2-300
- разход софия 11.5-12.5 ако е в ред с ванос иначе нагоре
- евентуални ремонти проблеми и т.н.
и като нищо се върза около 3 бона на година и нагоре. ако не караш много ще падне значително арзхода, но тогава за какво ти е?

Това са ти 1000 лв на година при условие че не се налагат ремонти (което всъщност не е така). Иначе разхода отдавна спрях да го мисля
[/quote]
1000 лв ще ги преживея то която и кола да е няма да е много по-малко - проблем са ми 5те бона за гориво.
Като добавим и ремонтите аз трябва да работя само за колата

1000 лв ще ги преживея то която и кола да е няма да е много по-малко - проблем са ми 5те бона за гориво.
Като добавим и ремонтите аз трябва да работя само за колата
Последна промяна Benzy на 06 Яну 2008, 18:37, променена общо 1 път
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
eba, изкарайте я и по 8 бона на година, кво ви бърка ...
аз гражданска съм платил 125 лв. каското верно е към 400-500 и нали маслото ще го смени, филтрите и после чак ехее ..
аз гражданска съм платил 125 лв. каското верно е към 400-500 и нали маслото ще го смени, филтрите и после чак ехее ..
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Не си за БМВ пич, щом първото което питаш е разходите
Не се мъчи, след някоя година като захлебиш тогава.

68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5