с какво да си заменя катализатора

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

с какво да си заменя катализатора

Мнение от halachev » 11 Май 2004, 22:29

Здравейте на всички , скоро се установи , че катализатора бил запушен и колата нямя мощност, искам да си мяхна катализатора . Какво да сложа там и може ли без него . 320 toutin m20B20 91-92 g.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Май 2004, 22:58

чувал съм, че слагат някви резонаторни гърнета, но не е същото :arrow: има едно гадно като дрънчене :wink: направо го махаш и слагаш права тръба и ще слушаш звук като на Явор и на мойто :lol: :roll: :D
Изображение

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 12 Май 2004, 9:39

И от тук до морето главата ти става на балон. Слагай смело един резонатор и се чуди колко ти върви колата и същевременно колко е тиха.

старши ентусиаст
Аватар

при мен

Мнение от Любо Мегов » 12 Май 2004, 9:54

аз махнах средното гърне и сложих само тръби, няма никакъв допълнителен шум, колата си е тиха както преди :!: :!:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 12 Май 2004, 10:01

Абе, нещо не ми се верва да е точно толкова тиха, ама помоли някой да даде газ на тъмно и ти стой от зад и гледай - хвърчат яко искри. Не, че искам да те обидя, ама не му предвиждам дълъг живот на задното ти гърне :D

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 12 Май 2004, 10:27

Добре де чувал съм че и с резонатор се чувало някакво метално дрънчене става въпрос за Е36 320.Ако се избуши катализатора и му се остави тялото пак ли ще дрънчи :?:

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Любо Мегов » 12 Май 2004, 11:30

viper написа:Абе, нещо не ми се верва да е точно толкова тиха, ама помоли някой да даде газ на тъмно и ти стой от зад и гледай - хвърчат яко искри. Не, че искам да те обидя, ама не му предвиждам дълъг живот на задното ти гърне :D

то гърнето е 90 лева и е вече за смяна :wink: за шума питай Киро Бавареца 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 12 Май 2004, 13:39

...това, което на мен ми е обяснено, приятелят ми работи в сервиз за ауспуси.

Резонаторното гърне е слабо. Принципно представляват - поцинкована ламарина, натъпкана с вата. Тези гърнета са си български, няма аналози от други производители.
За инфо, при едно по-здраво настъпване на педала, с по-високи обороти, резонаторното гърне може да си изгори за месец, че и една седмица. Затова в най-добрия случай по-препоръчително е тръба.

С пробиването на катализатора, също съществува риск.
Вътрешноста на катализатора представлява фина мрежичка от керамика и благородни метали (не случайно се изкупуват на парче и цената на един може да стигне и 60-70 лв., в зависимост от състоянието на мрежичката вътре) Ако се пробие тази мрежа е възможно в генерацията да останат парчета, които да запушат някъде тръбите и да се получават грешно подадени данни на ламбда сондата.
И въобще да се задръсти генерацията, а от там нови пари за рязане, сваляне, чистене и така.

Ми, това е по същество. Но, най-добрия съвет все пак може да бъде даден на място, в специализиран сервиз.
Надявам се добре да съм го обяснила.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 12 Май 2004, 14:13

Абсолютно е така!! Аз съм с резонатор и донякъде сондата е излъгана, но като дам повече газ, и особено на баир се чува гадно бучене :ranting:
а и изгоря за година и половина при едната тръба , и се наложи пак да ходя на сервиз за запойка... май най-добре си е тръбата, специалистите ще кажат !
stay tuned
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Markiza » 12 Май 2004, 19:49

И аз сам махнал катализатора(щото се прецака) и сам сложил права траба а за шума може да си сложите аспух от БУС :lol: на Мерцедес 60 кинта е и нема докап какавто и баир да изкачвате :twisted: А за нов катализатор не си заслужава бая пари е :?

Аватар

Мнение от DA WOLF » 12 Май 2004, 21:17

на мястото на моя кат. се пули една тръба неръждавейка Ф70 :lol: :lol: :lol: , амааа аз барбар с него отстраних и средното и тя взе че опре чак в REMUS POWER-а отзад , иии някой хора казват в POLICE че колата ми бучи малко повечко от нормалното....и ма викат там доста често.... :mha: :mha: :mha:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от george » 14 Май 2004, 22:47

Ако под резонатор имате предвид искрогасител това според мен е правилното решение.Защото гърнетата назад обират шума но не и
искрите така да се каже.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 15 Май 2004, 8:04

мдаа прав си :idea: аз като превключвам скорости (при високи обороти) от гърнетата фърчи огън :lol: :lol: :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Май 2004, 7:33

На старата ми омега в Белгия и бяха махнали катализатора и на негово място бяха сложили някакво триъгълно гърне (навярно това е резонатор) Bosal и да ви кажа 5 години си бачкаше колицата без да го издуха, вярно че е само 115 к.с., но пък аз не и прощавах. Така че поразпитай още по специализираните сервизи :)
Изображение

Назад към E30