Ми....Гърция!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Ми....Гърция!
Ако ви е интересно - четете!...Ако ли не-псувайте...!
Вчера се прибрах от една почивка при братята -гърци и реших да споделя с вас кво-що...!
Първото като спомен е двойната загуба на новата М3ка от С-AMGто и от Каймана на Порше....! Тия в Топ-Гиър хич не ни обичат начи...!
А иначе поставих нов световен рекорд по нисък разход на 200 коньова кола от 7,3 до средния ръкав на Халкидики,воден *или по-скоро възпиран * от най-грозната кола на света-Фиат Мултипла и плашещата се от скорост моя братовчедка в нея...!
Най-интересното е ,че на обратно бях сам и с икарах бързичко ,но разхода го докарах до 9,3 ,а средната скорост се беше вдигнала само с 12км/ч ,което некакси ме учуди малко.
А и в Гърция хайманите май карат БМВта ,щото почти всичките БМВта,които видях беха без преден номер,което начи,че седи в техният КАТ и ги чака да си платят за нарушенията. Там ,обаче,сняг нема като тука и по едни страхотно засукани шосенца с много диви завойчета покрай морето усетих за първи път колата и точното описание на Ултимейт Драйвинг Машин....!!! Наистина тия коли са направени за удоволствие от карането!!!Имаш чуството ,че пътчетата по брега са направени за полигон за опитване на влиянието на активното окчаване,активния волан и скоростите на волана върху адреналина на водача!!!
Общо взето морето им е лабаво-тия не са виждали вълни,а некви риби снимах до самият бряг на плажа и само с една тояга можеше да се налови сума риба....! Мноу крайбрежие имат тия малаки и за да напраат презаствояване като на нащо Черноморие ше им трибва половината бетон на света.Морските им дарове като каламария,хтаподия ,миди и секви други наистина са страхотни ,ама и цените им са соленки ,особено като се сетиш ,че са в евра...!
Успях и да си пусна навигацията и да я пробвам.... е сори БМВ-АГ,ама на телефона ми е по-добра и подробна,така че тая екстра май малко излишна идва-дори и навън...!
Аз май повече няма да повторя и съветвам всички да не опитват ,а ще си ходя в Турция ,където ми е три или четри пъти по-евтино,обслужването е в пъти по-добро,нема да гледам кисели физиономии на вживял се в ролята на робовладелец мениджър на ресторант как се "яха" на македонски,български и сръбски гастърбайтери...! Естествено имаше и побългаряване с неточни стаи и т.н. , новогодишна вечеря сервирана в 1,30 на 1ви и такива работи...!
Общият извод ,който си направих е,че не си струваше за тия пари ,но видях люлката на днешната цвилизация ,пипах едни и същи камъни с Аристотел, начесах си крастата да си поговоря с тях,но втори опит нема да правя!!! И така....!!!
П.С. Тия не знам колко им е акциза за колите ,но май са по-зле и от нас,щото една читава кола не видях там ,а няколкото по-новички тройки бяха с 1,6 и 1,8 матори.....!
Вчера се прибрах от една почивка при братята -гърци и реших да споделя с вас кво-що...!
Първото като спомен е двойната загуба на новата М3ка от С-AMGто и от Каймана на Порше....! Тия в Топ-Гиър хич не ни обичат начи...!
А иначе поставих нов световен рекорд по нисък разход на 200 коньова кола от 7,3 до средния ръкав на Халкидики,воден *или по-скоро възпиран * от най-грозната кола на света-Фиат Мултипла и плашещата се от скорост моя братовчедка в нея...!
Най-интересното е ,че на обратно бях сам и с икарах бързичко ,но разхода го докарах до 9,3 ,а средната скорост се беше вдигнала само с 12км/ч ,което некакси ме учуди малко.
А и в Гърция хайманите май карат БМВта ,щото почти всичките БМВта,които видях беха без преден номер,което начи,че седи в техният КАТ и ги чака да си платят за нарушенията. Там ,обаче,сняг нема като тука и по едни страхотно засукани шосенца с много диви завойчета покрай морето усетих за първи път колата и точното описание на Ултимейт Драйвинг Машин....!!! Наистина тия коли са направени за удоволствие от карането!!!Имаш чуството ,че пътчетата по брега са направени за полигон за опитване на влиянието на активното окчаване,активния волан и скоростите на волана върху адреналина на водача!!!
Общо взето морето им е лабаво-тия не са виждали вълни,а некви риби снимах до самият бряг на плажа и само с една тояга можеше да се налови сума риба....! Мноу крайбрежие имат тия малаки и за да напраат презаствояване като на нащо Черноморие ше им трибва половината бетон на света.Морските им дарове като каламария,хтаподия ,миди и секви други наистина са страхотни ,ама и цените им са соленки ,особено като се сетиш ,че са в евра...!
Успях и да си пусна навигацията и да я пробвам.... е сори БМВ-АГ,ама на телефона ми е по-добра и подробна,така че тая екстра май малко излишна идва-дори и навън...!
Аз май повече няма да повторя и съветвам всички да не опитват ,а ще си ходя в Турция ,където ми е три или четри пъти по-евтино,обслужването е в пъти по-добро,нема да гледам кисели физиономии на вживял се в ролята на робовладелец мениджър на ресторант как се "яха" на македонски,български и сръбски гастърбайтери...! Естествено имаше и побългаряване с неточни стаи и т.н. , новогодишна вечеря сервирана в 1,30 на 1ви и такива работи...!
Общият извод ,който си направих е,че не си струваше за тия пари ,но видях люлката на днешната цвилизация ,пипах едни и същи камъни с Аристотел, начесах си крастата да си поговоря с тях,но втори опит нема да правя!!! И така....!!!
П.С. Тия не знам колко им е акциза за колите ,но май са по-зле и от нас,щото една читава кола не видях там ,а няколкото по-новички тройки бяха с 1,6 и 1,8 матори.....!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Иво и аз съм на същото мнение за там
Срещнал съм кофти отношение там ,при това и в заведение ,което не беше никак евтино в Солун,бяхме една група оттук на море и останахме разочаровнаи от отношението и обслужването при все ,че сме клиенти и си плащаме
респективно ТЕ работят за нас
Яд ме е ,че има Българи,които се "навеждат" там на тях ,както и Македонци и Сърби ...
Това за люлката на съвременната цивилизация е малко като приказката за това ,как като повторят 10 пъти ,че сестра ти е к**ва иди и обяснявай как нямаш сестра
Може и аз да не съм прав ,но съм с абсолютни резерви към тази националност ( нищо лично към grnka,много точен човек
)
Пришпорил си комбито, надявам си се кефил на режима между 5000 и 7000 мин-1 където е просто страхотна
За навигацията - не им е добра картата за Гърция,излизат малко неща на нея,направо имаш чувството ,че там си в постинята почти
Нооо ако отидеш в белите Европейски държави ,ще си напълниш душата
На Балканите никъде така масово не се карат БМВ-та и пр. висок клас автомобили,като тук.Преди седмица обикалях из Сърбия и дори в Београд и в Копаоник (единствения им зимен курорт) не видях толкова БМВ-та ,колкото има само в един квартал тук
Георги Пенчев

Срещнал съм кофти отношение там ,при това и в заведение ,което не беше никак евтино в Солун,бяхме една група оттук на море и останахме разочаровнаи от отношението и обслужването при все ,че сме клиенти и си плащаме

Това за люлката на съвременната цивилизация е малко като приказката за това ,как като повторят 10 пъти ,че сестра ти е к**ва иди и обяснявай как нямаш сестра

Пришпорил си комбито, надявам си се кефил на режима между 5000 и 7000 мин-1 където е просто страхотна

За навигацията - не им е добра картата за Гърция,излизат малко неща на нея,направо имаш чувството ,че там си в постинята почти

Нооо ако отидеш в белите Европейски държави ,ще си напълниш душата

На Балканите никъде така масово не се карат БМВ-та и пр. висок клас автомобили,като тук.Преди седмица обикалях из Сърбия и дори в Београд и в Копаоник (единствения им зимен курорт) не видях толкова БМВ-та ,колкото има само в един квартал тук

Георги Пенчев
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми то хубаво има мноо бмв-та,ама в къв кенеф живеем,само ние си знаем!!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
грцус мрцус прцус ни имат зъб що балканската леко сме им путаракис майциса
- имаше документален филм за капитан петко войвода и северна грцис е огин идим от нас тогива 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
А за какъв мързел от гръцка страна става въпрос,един приятел го описа така "имат косми и от вътрешната страна на дланите"
Аз лично не съм бил,но и не ме влече след всичките орицателни неща дето съм чул. Виж Турция и по-специално Бодрум смятам да налазя това лято.
П.С. В Белград и аз останах стреснат от липсата на БМВ-та и всякакви лачени автомобили. Масово срещах Волва и Рена на по 30г.
И по магистралата се возкат с макс 120 и май само си бях в лявата лента с 140-150км/ч. Обаче какъв подземен паркинг за 3000 автомобила си имат баш в центъра и то за по-малко от левче на час,заеби,верно в кенеф живеем.

Аз лично не съм бил,но и не ме влече след всичките орицателни неща дето съм чул. Виж Турция и по-специално Бодрум смятам да налазя това лято.
П.С. В Белград и аз останах стреснат от липсата на БМВ-та и всякакви лачени автомобили. Масово срещах Волва и Рена на по 30г.

И по магистралата се возкат с макс 120 и май само си бях в лявата лента с 140-150км/ч. Обаче какъв подземен паркинг за 3000 автомобила си имат баш в центъра и то за по-малко от левче на час,заеби,верно в кенеф живеем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз пък тва лято си купих едно апартаментче в Аспровалта (на 1- вият ръкав). Тва за колите доста вярно, колкото пъти ходих най- яката кола, дето видях беше последното А8 и то беше със софийски номера
Специално за обслужването и отношението не знам къде сте били ама явно на по- скъпите места се надуват гърците
В мойто село всички са много дружелюбно настроени към летуващите, даже комшията ми окоси дворчето зад апартамента
Най- много ме изненада като отидох след сезона и всички заведения, които бяха вече затворили си бяха оставили масите и столовете навън, само завити с някакви найлони, а лодките бяха вързани по дърветата с някви канапи. Питахме там един местен що така ги оставят и той вика "че кво ще им стане" 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Като ,че ли в столицата нещата са доста по-нормални (говоря за Южна Гърция)...!Аз ходя ежегодишно по 2 пъти в Гърция и не се оплаквам от нищо!Направо страшно мн ми харесва и ще продължа да ходя!Също така смятам ,че са си напълно нормални хора като имам опит в общуването с интелигентни хора както и с по-обикновени и не мога да твърдя ,че са надути или нещо от сорта като цяло(на мен мн ми допад,а сигурен съм има си и тъпири ,ама такива не познавам
)!Туй ,че сте попаднали случайно на такъв слой хора не значи че трябва да се прави генерално залючение за целия народ
-!!!А относно колите на мен не ми е направило впечатление да няма БМВ-нца и не бих казал ,че тук има повече в никакъв случай...!
От мойте преживявания по дискутираните въпроси това мога да кажа в най-общи линии!

От мойте преживявания по дискутираните въпроси това мога да кажа в най-общи линии!

tsurata написа:Като ,че ли в столицата нещата са доста по-нормални (говоря за Южна Гърция)...!Аз ходя ежегодишно по 2 пъти в Гърция и не се оплаквам от нищо!Направо страшно мн ми харесва и ще продължа да ходя!Също така смятам ,че са си напълно нормални хора като имам опит в общуването с интелигентни хора както и с по-обикновени и не мога да твърдя ,че са надути или нещо от сорта като цяло(на мен мн ми допад,а сигурен съм има си и тъпири ,ама такива не познавам)!Туй ,че сте попаднали случайно на такъв слой хора не значи че трябва да се прави генерално залючение за целия народ
-!!!А относно колите на мен не ми е направило впечатление да няма БМВ-нца и не бих казал ,че тук има повече в никакъв случай...!
На абсолютно същото мнение съм, имам приятели учещи в солун и ги посещавам от време на време - проблем никога не съм имал с хората там

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
С големи матори....,ма "добрите(BG)майстори,на голям тезгях бачкат....///peter написа:а гъркинките как са има ли афродити

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
по въпроса за езиците-аз езика им го знам перфектно-даже в кафето един ме питаше сервитьор от къде съм и като казах - от София -той ме пита кога съм се оженил там...! така че във връзка с езика няма проблеми. номера е ,че са нагли копелета. дори начина ,по който започват почти всяко изречение е дразнещ: аку на дис! което значи чай са да ти покажа....! е па се те ли ше ми показват! как па се извъдиха най-умните на света!?!? айде бе! и други какви ли не работи.
а че явно малко се краде там или па законите са им зверски-явно е истина ,щото и аз видях лодки и мотори за хиляди евра да си седат кротко на брега или под некой навес и както са си били на вилата-всичко зарязано и нема кой да го пипне....! за тва наистина им завиждам. скоро не съм се интересувал от техните закони ,но преди време знам ,че акциза им за коли беше по-страшен от нашият и може би тва е причината за скапаните им коли по пътищата-да не говорим,че за пръв път сега там видях нова тройка 1,6...!явно ги цицат здраво с данъци и не смеят да се облажат с нещо по-мощно.
сравнението с турците според мен е ..... несравнимо е ! турците наистина умеят да те накарат да се чустваш падишаха на света!!! и за много по-малко пари!!
в Солун и аз се загледах по обявите за имоти и ми направи впечатление ,че цените са горе-долу като в София. явно само по заведенията е скъпотия. дори си купих няколко бутилки хубаво уиски и излиза доста под цената в Метро. за сметка на тва 50мл в заведение са 23 евро....!!
Жорка,навеждат им се братко ,щото тука или в Скопие са се видели у чудо и като нема кво да работят са се натирили там. не знам как издържат-аз на петия ден в една гръцка фирма му бех наденал щайгата на главата на единия шеф и ометох халето с портокалите с него. най-интересното е ,че не се сърдят много. аз си бях събрал багажа и на другия ден не отидох въобще на работа ,щото се пак натепах шефа,а на третия ден тоя ми звъни и вика що те нема -нема ли да идваш да бачкаш...!интересни хора са....! а коли просто си немат.
друга много поучителна случка от престоя ми беше ,че се разходих до някакво селце е там се натресохме на някакъв хотел,дето почивал Путин с кортове,мортове,хели-площадки и голф-игрище и както си се разхождахме и в кафето видях един от най-големите крадци на коли-брат е на един бивш приятел!!! преди време се измъкна от Белгия ,после дълго работеше в Испания и сега го видях там....! и си викам -я аз да ходя да си прибирам колицата,че както сме си наши -така ше ме остави да се прибирам с рейса....! явно се оглеждаше там или па си почива човека-знам ли....!?!?
а че явно малко се краде там или па законите са им зверски-явно е истина ,щото и аз видях лодки и мотори за хиляди евра да си седат кротко на брега или под некой навес и както са си били на вилата-всичко зарязано и нема кой да го пипне....! за тва наистина им завиждам. скоро не съм се интересувал от техните закони ,но преди време знам ,че акциза им за коли беше по-страшен от нашият и може би тва е причината за скапаните им коли по пътищата-да не говорим,че за пръв път сега там видях нова тройка 1,6...!явно ги цицат здраво с данъци и не смеят да се облажат с нещо по-мощно.
сравнението с турците според мен е ..... несравнимо е ! турците наистина умеят да те накарат да се чустваш падишаха на света!!! и за много по-малко пари!!
в Солун и аз се загледах по обявите за имоти и ми направи впечатление ,че цените са горе-долу като в София. явно само по заведенията е скъпотия. дори си купих няколко бутилки хубаво уиски и излиза доста под цената в Метро. за сметка на тва 50мл в заведение са 23 евро....!!
Жорка,навеждат им се братко ,щото тука или в Скопие са се видели у чудо и като нема кво да работят са се натирили там. не знам как издържат-аз на петия ден в една гръцка фирма му бех наденал щайгата на главата на единия шеф и ометох халето с портокалите с него. най-интересното е ,че не се сърдят много. аз си бях събрал багажа и на другия ден не отидох въобще на работа ,щото се пак натепах шефа,а на третия ден тоя ми звъни и вика що те нема -нема ли да идваш да бачкаш...!интересни хора са....! а коли просто си немат.
друга много поучителна случка от престоя ми беше ,че се разходих до някакво селце е там се натресохме на някакъв хотел,дето почивал Путин с кортове,мортове,хели-площадки и голф-игрище и както си се разхождахме и в кафето видях един от най-големите крадци на коли-брат е на един бивш приятел!!! преди време се измъкна от Белгия ,после дълго работеше в Испания и сега го видях там....! и си викам -я аз да ходя да си прибирам колицата,че както сме си наши -така ше ме остави да се прибирам с рейса....! явно се оглеждаше там или па си почива човека-знам ли....!?!?
SKISA написа:по въпроса за езиците-аз езика им го знам перфектно-даже в кафето един ме питаше сервитьор от къде съм и като казах - от София -той ме пита кога съм се оженил там...! така че във връзка с езика няма проблеми. номера е ,че са нагли копелета. дори начина ,по който започват почти всяко изречение е дразнещ: аку на дис! което значи чай са да ти покажа....! е па се те ли ше ми показват! как па се извъдиха най-умните на света!?!? айде бе! и други какви ли не работи.
Колега не знам с кой си говорил и за какво. С "аку на дис" не започва почти всяко гръцко изречение нито значи "чай са да ти покажа....!" по-скоро нещо като "ами". Както има и добри българи и лоши българи така е и в Гърция може да си попаднал на някой идиот.
Истината е, че някои гърци се чувстват като по-горда нация към страни от източния блок и не само, албанците напр. ги имаме както имате тук циганите, иначе нито зъб имаме към България нито нищо, гърците основно мразят турците. Съседни държави сме и не трябва да се хващаме за конфликти които не съществуват.Вижте колко големи инвестиции има в БГ като Глобул,Нова ТВ и много други. Боровец и Банско са пълни с гръцки туристи.
Що се отнася до колите повече от половината население в Гърция живеят в Атина значи най-много коли има там и ги има всякакви, както и мотори за разлика от Бг където ги няма. В Гърция по закон според доходите се определят и кубиците на колата за това най-многото коли са 1600кб и колите са много-много по-скъпи от България.Аз бмв-то което си позволявам да карам в БГ мога само да мечтая за него в Гърция.
bum_bum написа:Аз пък тва лято си купих едно апартаментче в Аспровалта (на 1- вият ръкав)
Не мога да разбера какво му харесвате на това място дето няма море а едно блато.
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
SKISA написа:-да не говорим,че за пръв път сега там видях нова тройка 1,6...!явно ги цицат здраво с данъци и не смеят да се облажат с нещо по-мощно.
?!?
наистина струва около 20 000 евро тая тройка !
tsurata написа:SKISA написа:-да не говорим,че за пръв път сега там видях нова тройка 1,6...!явно ги цицат здраво с данъци и не смеят да се облажат с нещо по-мощно.
?!?
наистина струва около 20 000 евро тая тройка !
BMW 316i -29.900 евро в гърция
BMW 318i -33.950 евро в гърция
BMW 318i -26.000 евро в БГ
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4