Проблем 1-ва до 3-та степен на парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Проблем 1-ва до 3-та степен на парното
Здравейте колеги,
Днес спряха от 1-ва до 3-та степен на парното, има изписано доста по този проблем, но не можах да намеря как точно се отстранява проблема!
Повечето теми засягат и вентилатора и неговото изваждане. Въпро са ми е къде да бръкна, за да оправя този резистор и как точно става. Парно имам, но духа само на 4-та степен. Надявам се съм бил ясен в описанието. Мерси предварително на отзовалите се.
Днес спряха от 1-ва до 3-та степен на парното, има изписано доста по този проблем, но не можах да намеря как точно се отстранява проблема!
Повечето теми засягат и вентилатора и неговото изваждане. Въпро са ми е къде да бръкна, за да оправя този резистор и как точно става. Парно имам, но духа само на 4-та степен. Надявам се съм бил ясен в описанието. Мерси предварително на отзовалите се.

- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Re: Проблем 1-ва до 3-та степен на парното
i--v--o написа:Здравейте колеги,
На контакта прави така:
- вдигни капака
- махаш пластмасовата решетката
- четирите винта на металната решетка точно под дясната чистачка
- отдолу и вентилатора
- като застонеш срещу колата отдясно на вентилатора е резистора
- обикновено не гори той а термопредпазителя който също е там
Ако е така за да изгори нещо го е затруднило ВИЖ си вентилатора ЧЕТКИ ,ВТУЛКИ И Т.Н
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Пробвах да го разглобя, но стигнах до пластмасовия кожух на вентилатора и не можах да го сваля, ще се ходи на майстор ...... няма как! 

- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
тези резистори не са ли над десния крак на шофьора? поне мойте бяха там - сваля се кората под волана и се виждат!
при мен проблема беше същия много лесно го отстраних значи резистора се намира над педала на газта горе в дясно в една метална кутийка е издърпваш го от нея и почистваш биметалната пластинка със водна шкурка и се оправя
ето ти и линк прочети тук и виж какво да търсеш
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1306d838f2
дано да минеш без майстор
успех колега

ето ти и линк прочети тук и виж какво да търсеш
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1306d838f2
дано да минеш без майстор

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Ще проверя утре дали не е там, че аз съм с Compact, а там нещата обикновенно са по-различни...
Благодаря за съвета, дано се оправи работата без майстор... 

При мен се намираше под кората, над педала на газта. Но има различни видове. Ето как изглежда моя:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207789
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207789
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Знам едно сервизче в люлин на един приятел той оправя по 2-3 бмв та всеки ден с тоя проблем
15 кинта взима сменя ти резисторчето и ги вразва от 1 до 4 на един резитор и спира да гори и си духа както е духало преди.
Ако исках пиши ще ти обясня къде се намира (много е лесно).
15 кинта взима сменя ти резисторчето и ги вразва от 1 до 4 на един резитор и спира да гори и си духа както е духало преди.
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
ludia написа:Знам едно сервизче в люлин на един приятел той оправя по 2-3 бмв та всеки ден с тоя проблем
На компакта е при двигателя!
- KickingKing
- ентусиаст
-
Моя е в краката на шофера.... Купе

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Майстора го излекува днес, на Компактите този резистор не е над педала на газта ами под дясната чистачка до вентилатора, както ми каза laary! За съжаление аз не успях да го разглоба толкова успешно и се наложи да хода на майстор, вчера когато разглобявах чарковете около вентилатора беше голям студ и бързо се разубедих...
За следващия път ще знам
Благодаря на отзовалите се колеги, надявам се темата да е била полезна и на други освен мен
[/b]

- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
Re: Проблем 1-ва до 3-та степен на парното
на моя компакт резистора се намира от страната на пасажера под таблото, сваля се жабката и се пада зад кутията на парното, колата е 318ti компакт 95 година без климатик.
12 мнения
• Страница 1 от 1