Нормално ли е?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Нормално ли е?

Мнение от st.George » 05 Яну 2008, 9:47

Няколко въпросчета имам.... :D

Нормално ли е, докато колата е още студена, запалена и на свободна, да си мени оборотите? Точно на какви..., ще ви излъжа, примерно от 1000 на 1300.... :roll: Това е само до 5-10 мин. след като я запаля.... :roll:

Втория ми въпрос е..., лесно ли се сменя осветлението на километража, оборотомера и т.н.? Или има изгорели крушки или си заминават..., много слабо светят, въпреки че е усилено до край или на места въобще не светят...

И третия, за който се смещам сега е: трудно ли се лепи тапицерията? Всмисъл: имам малко овиснало на тавана над шофьорското място. Малко е но ме дразни. Ш*балниците от автокъщата, от която си взех колата, най вероятно са и направили някоя яка баня преди да я взема и сега така.... :evil:

П.П. За последните два въпроса е ясно че най добре на майстор, но питам щот така или иначе в това време не е баш за каране, дали може да се свърши и от мен...

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 05 Яну 2008, 9:52

моята пък като загрее започват да и играят оборотите............ :( :( :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от st.George » 05 Яну 2008, 10:55

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 05 Яну 2008, 10:56

стъпковото моторче .. за тва играят оборотите :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 05 Яну 2008, 11:00

За оборотите колегата ти е обяснил трябва да го почистиш стъпковото моторче,за таблото явно са изгорели някои кружки , а тавана може да го залепиш но пак ше се отлепи със сигурност.Наи-добре щом е почнал да увисва сабери пари и го претапецираи с кожа :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от st.George » 05 Яну 2008, 11:05

Не харесвам кожа - въпрос на вкус. Във ВТ има някакви стабилни тапицери, там ще се кара най вероятно...
Изгорелите крушки трудно ли се сменят?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 05 Яну 2008, 12:01

ceco-stz написа:За оборотите колегата ти е обяснил трябва да го почистиш стъпковото моторче,за таблото явно са изгорели някои кружки , а тавана може да го залепиш но пак ше се отлепи със сигурност.Наи-добре щом е почнал да увисва сабери пари и го претапецираи с кожа :)

какво и как се чисти .. това моторче
има ли някъде .. хелп ;) с картинки
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 05 Яну 2008, 13:19

1. Ами не е нормално. Нормално е да работи на високи обороти, но не и да ги променя. Аз не съм сигурен, че е стъпковото, но може и от него да е.
2. К'ви майстори за това? Работата е за 10мин сваляне сменяне крушки слагане. Крушките са ти по некви стотинки (ако не ги вземеш от Дару там са лефчета) и се слагат и махат с едно движение на китката (ама не от тия дет си свиканал)
3. Не мога да помогна тука
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Нормално ли е?

Мнение от Ivo III » 05 Яну 2008, 13:31

jiagoar написа:

Втория ми въпрос е..., лесно ли се сменя осветлението на километража, оборотомера и т.н.? Или има изгорели крушки или си заминават..., много слабо светят, въпреки че е усилено до край или на места въобще не светят...

мисля че не е от крушките :)
а от реостата .. които регулира осветлението като добавя допълнително съпротивление

виж първо него
почисти го или го смени
ако не можеш .. нито едно от двете .. за проба .. може да му окъсиш жичките .. и трябва да светне ма Макс :)

така е при нормалните коли
само да не е някакъв потенциомерът на БМВ .. и пак компютър да реглулира осветлението
но .. не ми се вярва .. да са го усложнили и тук ;)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 05 Яну 2008, 14:03

Така е и при БМВ. Окъсяваш и си свети на макс. Иначе най-добре за 15ина лв нов стар реостат :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Яну 2008, 14:05

стан написа:Така е и при БМВ. Окъсяваш и си свети на макс. Иначе най-добре за 15ина лв нов стар реостат :mhihi:

къде е този реостат ? кво представлява...

Назад към E36