спешна помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

спешна помощ

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 0:55

първо да се извиня на модовете, темата ми не е за тук, но е много спешно и тук повече хора ще я видят.

Проблема е следния наскоро купих Е34 М50Б20 и уж има антифриз, некакъв жълт беше като го точих ама тая вечер викам я да проверя какво е състоянието и какво да видя - отварям капачката и ЛЕД :shock: нивото беше паднало почти до дъното. отидох до бензиностанцията и купих концентрат, налях догоре и палнах докато стрелката стигна края на синьото. маркучите хрупат - вътре лед. почнах да стискам леко леко. след 10 мин пак палнах и отново изчаках да разледява по малко. и така докато не отпуши всичко, НО охладителната система глътна над 2 литра концентрат. верно ми таеше малко от уплътнението на казанчето на радиатора, ама 2 литра :shock: радиатора се размрази напълно, но още нямам парно, колата загря до нормална работна температура, но парно НЕ. сега в момента колата изтива и не знам какво да направя:
1. да оставя така до утре (да предположим че ако е нямало антифриз то сега ще е на -15 някъде?) и утре на сервиз?
2. да изчакам да изтине напълно и да източа "антифриза" и утре да наливам вода и да ходя към сервиз?
след около 30 мин колата ще е почти изтинала, така че помагайте :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Яну 2008, 0:58

Налей концентрат и запали да се омеша хубаво

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 1:00

това съм го направил около 3 литра концентрат на -80 градуса, ама около половин литър изтече докато обезвъздушавах.
са не мога да разбера или е замръзнал радиатора на парното и не ще да отпуши или гарнитура.
притеснява ме това, че 2 литра течност побра като отпуши, некви тапи, гарнитури, глави, блокове :help:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 05 Яну 2008, 1:04

Наливай концентрат,пали ,карай после си следи нивото дали намаля и гледай за течове разбира се ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 05 Яну 2008, 1:04

1. изтакай... и тапата :!:
2. припалвай през 2-3 часа... в твоето положение сигурно това щях да правя...
кофти е загубата, която не е ясно как е станала
късмет...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Яну 2008, 1:06

Iво, сега гледам он-лайн ,че в Пловдив температурата е -15 градуса :shock: Отиди и източи течноста от колата,защото утре сутринта ще е поне -20 ,както беше тази :idea: Никой не може да каже колко градуса е в момента антифриза или там бъркоча :mhihi: , но пак се движиш по-ръба на ножчето :help:

Според мен е замръзнала системата на парното :idea:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Яну 2008, 1:06

Не е замръзнало парното на радиатора, просто е гадна за обезвъздушаване, обезвъздуши направо от маркучите, които влизат в купето.
Моята също така прави, гълташе здраво, и накрая реших, че е от радиатора пък да видим :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 1:06

проблема е доста комплексен, защото като я взех колата от уплътнението на казанчето на радиатора течеше, смених уплътнението и позапуши леко, ама пак таи.... отделно на место ми губеше парното, а като давам газ идваше, и навсичкото отгоре термостата е постоянно отворен. та направо не знам какво да правя, какво да проверяват утре в сервиза
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Яну 2008, 1:09

Аве ти си като мен, изпуска ти от разширителния съд най-вероятно.
Сипвай концентрат и покарай малко като следиш температурата, но първо обезвъздуши както ти казах от мъркуча направо :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 1:09

ами от 9 часа това правя - паля - обезвъздушавам ама парно още няма :help:
знам, че е гадна за обезвъздушаване, ама мисля, че ако е замръзнало радиаторчето на парното нема как се обезвъздуши ако ще от който искаш маркуч. не ми е проблем и през 1 час да я препалвам, ама това не е решение :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Яну 2008, 1:10

Е какво все ли си има въздух?

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 05 Яну 2008, 1:11

Най-вероятно и парното е замръзнало, днес имах такъв случай, но с опел. Аз бих оставил колата да загрява и щях да пробвам да изпусна въздух от маркучите на клапаните за парното. Тъкмо ще провериш дали и там има лед. Когато замръзне водата в парното, трудно ще се размрази. Намери си едно широчко място и оттренирай малко дрифтове. Ама не прекалявай с дрифтенето ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 1:13

не ми е проблем, още малко да изтине и ще слезна пак да обезвъздуша от клапите, но колата съм я забучил в една преспа и е невъзможно да я изкарам тази вечер (сам) та няма как да я покарам.
а тези 2 литра къде ли са отишли, щото 2 дена преди да я спра колата проверих нивото на течността и след това съм навъртял 80 км :help:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Яну 2008, 1:13

Значи е гълтала въздух за да ги е правила мизериите с празния ход и подаването на газ ,свързано с топлината от парното :idea:

Аз лятото с едни гадни клапани за парното се измъчих да обезвъздушавам колата в Берковица,там ми скимна да ги подменя та се вкарах в ебаси филмите :help:

Извади съединението ,което излиза от парното в двигателния отсег, долей течност близо до капачката и започни да надуваш с уста в разширителния съд ,докато не започне да излиза само вода от щуцера на парното :idea: Преди това по същия начин провери дали има въздух с входящото съединение в клапаните за парното :idea:
Бъди бърз,когато започне да изтича само вода от щуцера на парното, за който говоря вкарай съединението на мястото му и стягай :idea:
Късане на нерви е това :evil:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2008, 1:14

///peter написа:Е какво все ли си има въздух?

ами въздуха излезна, и като работи колата на празен ход маркучите към радиатора изтиват, 2 пъти да ги стисна и почва да парят?
водната помпа си върти, щото като отвия капачката и от цепката на байпаса си плюе вода...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата