Замръзна ми антифриза
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
Замръзна ми антифриза
Здравейте. От десетина дни съм притежател на Е36 и от вчера съм в форума. Тази сутрин ми замръзна антифриза. Интересува ме дали може да съм направил някъква беля, при положение че не съм прегрявал колата.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-

Замръзнал антифриза... Или по право замръзнал "антифриза"....
Колега, много хубав антифриз имаш. Непременно го смени.
Щом си сигурен, че не си прегрял колата, не е толкова страшно, но аз бих се притеснил и за друго.
Замръзналият антифриз вероятно се е поразширил. Да не е нанесъл някакви щети на радиатора и маркучите.
Провери си като се поразмрази антифриза. Има ли течове и как е.
И непременно сменяй.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Най-голямата опасност не е за маркучите и радиаторите а за главата и блока. Дано наистина не е замръзнал на 100% щото иначе лоша работа.

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
И аз май имах такава случка днес сутринта, при тия минусови температури .. в Пловдив вечерта беше -16, като тръгвах беше -13, хубавото е на антифриза е че дори да падне под температурата за която е предвиден, се очаква да не замръзва а да става на каша (се едно си разбъркал сладолед - уж).
Моята случка е следната, запалих и карах от вкъщи до работата, около 2-3 километра, колата загря нормално, обаче парно - ьок, оставих колата пред офиса(пипах маркучите, и двата отпред бяха топли, тези който влизат към копето за парното, до клапаните са доста зад двигателя и неможах да ги "обарам") и сега тъй като ме глозга отидох да я проверя, запалих колата и парно имаше.. явно помпата не е могла да върти читаво ако е замръзнал "антифриза" както казаха колегите.
Друга тъпня е че ми беше замръзнала перката отпред за климатика, без да искам щракнах копчето за да го пусна, вместо за подгряване на задното стъкло и ми направи впечетление че не върти, като слезнах беше цялата в сняг и вероятно замръзнала.. като се размрази ще пробвам пак и ще видя има ли бушонче.
Като цяло, чакам да се позатопли и ще видим.. дано не е станало фал ( и аз се притеснявам за главата и блока, при тоя студ всички коли отзад пушат яко.. и немога да разбера гори ли антифриз или не, дано не, щото иначе ясно,бял пушек - наркоман
)
Това е от мен засега, приятен и според ден на всички
Моята случка е следната, запалих и карах от вкъщи до работата, около 2-3 километра, колата загря нормално, обаче парно - ьок, оставих колата пред офиса(пипах маркучите, и двата отпред бяха топли, тези който влизат към копето за парното, до клапаните са доста зад двигателя и неможах да ги "обарам") и сега тъй като ме глозга отидох да я проверя, запалих колата и парно имаше.. явно помпата не е могла да върти читаво ако е замръзнал "антифриза" както казаха колегите.
Друга тъпня е че ми беше замръзнала перката отпред за климатика, без да искам щракнах копчето за да го пусна, вместо за подгряване на задното стъкло и ми направи впечетление че не върти, като слезнах беше цялата в сняг и вероятно замръзнала.. като се размрази ще пробвам пак и ще видя има ли бушонче.
Като цяло, чакам да се позатопли и ще видим.. дано не е станало фал ( и аз се притеснявам за главата и блока, при тоя студ всички коли отзад пушат яко.. и немога да разбера гори ли антифриз или не, дано не, щото иначе ясно,бял пушек - наркоман

Това е от мен засега, приятен и според ден на всички

- piff
- кандидат ентусиаст
-
Смених антифриза и всичко е наред. Явно не е бил замръзнал на 100%, защото не видях никакви поражения.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тез капкомери показват глупости имам такъв .. най добрата проба е малко от антифриза в шишенце и във фризера за 1 нощ
- piff
- кандидат ентусиаст
-
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща

Ебати филма...аз края на ноември все се канех да го сменям и все ме мързеше,карах с този,с който я бях купил...един ден бащата реши да направи експеримент и да вземе пробки от всичките коли в семейството..в отделни шишенца и после във фризера на -18...след 12часа ги извади и само моя не беше замръзнал,а беше жълт на цвят...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
piff написа:Смених антифриза и всичко е наред. Явно не е бил замръзнал на 100%, защото не видях никакви поражения.
Чудесно, и все пак не съжалявай. Това не са все още най - ниските зимни температури за последните години. Не се знае какво можеше да ти дойде до главата, добре е че си се отървал само с предупреждение, и че си забелязал навреме.
Поздрави!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз го мерих с ареометър като заваля първия сняг, показваше някъде над -22 C, ама снощи температурата към 5 часа е била -19C
Така, че ги проверявайте тия работи

Така, че ги проверявайте тия работи

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
BMWMHartge написа:аз карам с тва за чистачките в радиатора обаче...2лв литъра
И отзад от ауспуха излизат балончета нали

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2