Спешно!!! Поблем с ключалката на волана

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Спешно!!! Поблем с ключалката на волана

Мнение от Чарли » 03 Яну 2008, 12:58

Привет на всички във форума.Преди месец си купих една тройка 316 в Германия. карах я един месец и точно когато когато трябва да се пребирам за БГ. се развали ключюлката на волана. Остана в средно положение на контакт. Неможе нито да изключи в крайно положение, нито да запали. Свали пл.капаци отгоре и от доло на волана. разкачих пл.букса на която висят кабелите и от която мога да стартирам мотора но ми остана проблема със заключеният волан.
Не виждам никакви болтчета за да освободя цилиндъра на кключалката и да го извадя.
Моля някой който е свалял цилиндърчето на ключалката да ми даде съвет как да излезна от положение. След няколко дни трябва да пътувам а не ми се ще да разбивам заключващият механизъм на волана. Много варварско ми се струва, трябва да има и по интелегентно решение.
благодаря на всички предварително

Потребител
Аватар

Мнение от Чарли » 04 Яну 2008, 14:10

Никой ли не е разглобявал ключалката, как да извадя патрона (цилиндъра) от блока на кормилото за да го освободя от заключващият механизъм.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 04 Яну 2008, 14:33

до колкото се сещам се сваля тая втулка то пръта заедно с патрона , държи се на 2 болта които се отвиват само със секач , кофти тръпка :D то ако се разглобваше лесно , си губи предназначението
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Яну 2008, 1:24

ключар търси ... имах същия проблем и след негова намеса вече е окей ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Чарли » 05 Яну 2008, 2:38

mitak_o, Коя втулка имаш предвид, тази черната ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i E36 M43 '95
Мечтае да кара: Ново ...

Мнение от kyna » 05 Яну 2008, 3:56

mitak_o написа:до колкото се сещам се сваля тая втулка то пръта заедно с патрона , държи се на 2 болта които се отвиват само със секач , кофти тръпка :D то ако се разглобваше лесно , си губи предназначението

да така е - сваля се цялата конзола, със секач се развиват 2та болта и се сваля заклучващия механизъм. След ремонт с два нормални болта си хващаш конзолата пак.
Болтовете ориинално имат глави, но в завода ги чупят след монтаж на конзолата, иначе всеки апаш за секунди би ти я свалил цялата.

Назад към E36