Дали да си купя БМВ 316 ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
че ако корсата е 1.4i 16V баварката няма никакъв шанс във спринта до 100 че и малко нагоре 90-те коня карат корсака да литне до 100 за 11 секунди
докато компота със 1.6 ги прави за 12+ но все пак BMW-то е по добрия избор взимай смело 

- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
ludia написа: ... А пак и да си призная колкото съм фен на BMW толкова и обичам опелите защото са ме радвали адски много със издражливоста си и с икономичната си подръжка...
Тука може да поспорим... Никго повече няма да си зема опел!!! Егати бангиите смотани. Имах два Омега и Астра. По големи трошляци от опелите нема никаде.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
не си взимай 316!!!! вземи си 318ти...
аз карам 316 и съм много недоволен от разхода... за тва мижаво моторче разход 11-12 градско си е ужас...
вземи си 318ис или ти хем е с 5О коня отгоре.. хем е по икономично...
на пролет ще сменям двигатела
аз карам 316 и съм много недоволен от разхода... за тва мижаво моторче разход 11-12 градско си е ужас...
вземи си 318ис или ти хем е с 5О коня отгоре.. хем е по икономично...
на пролет ще сменям двигатела

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
- hugh
- Потребител
-
- Кара: Е36 Компакт
Много Ви благодаря за мненията, колеги!!!
Нормално всеки да се изказва по един или по друг начин. Зависи от гледната точка.
До преди една седмица изобщо не си мислех за марката-БМВ. Обаче случайно ми се наложи да покарам 316-ката на една колежка миналата седмица и...... нищо общо с други коли,които съм карал. Пък като знам как е пазена и е поддържана тази кола.... Днес пак я "тествах" - нито трака, нито тропа, много стабилно се държи на пътя, и салона е много запазен. Само едно петно има на предния капак дето ме дразни - паднал е лака на боята и седи мн грозно. Надявам се че лесно ще се оправи. Искам също да я водя да и видят компресията на двигателя.
Та ще видим как ще се развият нещата след новогодишните празници и ще реша какво да правя.
Нормално всеки да се изказва по един или по друг начин. Зависи от гледната точка.
До преди една седмица изобщо не си мислех за марката-БМВ. Обаче случайно ми се наложи да покарам 316-ката на една колежка миналата седмица и...... нищо общо с други коли,които съм карал. Пък като знам как е пазена и е поддържана тази кола.... Днес пак я "тествах" - нито трака, нито тропа, много стабилно се държи на пътя, и салона е много запазен. Само едно петно има на предния капак дето ме дразни - паднал е лака на боята и седи мн грозно. Надявам се че лесно ще се оправи. Искам също да я водя да и видят компресията на двигателя.
Та ще видим как ще се развият нещата след новогодишните празници и ще реша какво да правя.
- Evangeline
- кандидат ентусиаст
-
Здравей колега! Аз също съм нова във форума и не раздавам мнения все още, но за твоя въпрос мога да ти отговоря много точно.
Карам същото БМВ като това, което описваш, дори същата година.
По въпроса за разхода 7 извънградско, разбира се ако не я юркаш много, градско нормално ми гори 10, в зимни условия 11-12.
За метан не си мисли, защото е прекалено тежка за Compact. Газова уретба задължително загов инжекцион, която ще ти извезе доста скъпо около 1500, но ще ти намали разхода на газ, който ще е повече с обитновена газова уретба, която освен това не се препоръчва за пълните инжекции.
Надявам се да съм ти била полезна,
Успех
Карам същото БМВ като това, което описваш, дори същата година.
По въпроса за разхода 7 извънградско, разбира се ако не я юркаш много, градско нормално ми гори 10, в зимни условия 11-12.
За метан не си мисли, защото е прекалено тежка за Compact. Газова уретба задължително загов инжекцион, която ще ти извезе доста скъпо около 1500, но ще ти намали разхода на газ, който ще е повече с обитновена газова уретба, която освен това не се препоръчва за пълните инжекции.
Надявам се да съм ти била полезна,
Успех
Dont run in front of my car, you gonna get TYRED!
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
От мненията в форума едва ли ще си оформиш заключение защото все пак всеки харесва различни неща а и повечето сме пристрастни.Ако търсиш кола с евтина подръжка и икономично горене едвали BMW ще се впише в тая рамка.
Ако искаш изживяване в пъти по добро от това, което може да ти даде Опела е тогава си вземи БМВ.Опела е страшно евтина кола като подръжка(казвам го от опит) но само дотук-другото е БМВ.
За да караш хубава кола си има цена - всичко в хубаво в тоя живот се плаща.
Ако искаш изживяване в пъти по добро от това, което може да ти даде Опела е тогава си вземи БМВ.Опела е страшно евтина кола като подръжка(казвам го от опит) но само дотук-другото е БМВ.
За да караш хубава кола си има цена - всичко в хубаво в тоя живот се плаща.

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Това че БМВ-то е със съвсем малко по скъпа подръжка е абсолютен мит. Разходите ще бъдат в пъти по високи от Корса-та. Също е абсурдно и твърдението, че БМВ се разваля по-малко. Все пак говорим за над 15 годишни коли със стотици хиляди километри зад гърба си. А специално 316 определено ще е по-тромаво от Корса 1,4 и то осезаемо. Все пак масата си казва своето. Вярно е само едно - удоволствието, сигурността и комфорта са на много по-високо ниво. И това е нещо което наистина си заслужава по-високите разходи. Стига човек да може да си ги позволи...

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Ч.Н.Г. форумци и маняци на BMW-тата. Аз карам 316i 97г дигит.клима 102 к.с. мотор М43 ,доста пъргаво и харчи 11/100 с вкл.клима в задръстванията в София! Извънградско при 210км./ч. ми даде към 15/100 Доволен съм адски много ,карам го доста душманската и не бих казал че качва разхода много над 10/100 в софия.
Пич не съм фен на компакт ,но ако ти го дават на добра цена и колата наистина е читава -ВЗИМАЙ !!!!!!
Пич не съм фен на компакт ,но ако ти го дават на добра цена и колата наистина е читава -ВЗИМАЙ !!!!!!

- hugh
- Потребител
-
- Кара: Е36 Компакт
Честита Нова Година и Ви благодаря за мненията!!!
БМВ-то май ще го взимам, просто изчаквам човека от който ще го взема да си купи новата кола. Но нека да не прибързваме
Като я паркирам пред блока, ще пусна и снимки да видите.
Въпреки многото упреци да не я газифицирам, мисля да й сложа газ. Имам познат добър газаджия, на който имам доверие че ще ми сложи читав инжекцион. Иначе и аз не съм привърженик на газта, обаче тази цена на бензина ми бърка много в джоба.
Лек ден!
БМВ-то май ще го взимам, просто изчаквам човека от който ще го взема да си купи новата кола. Но нека да не прибързваме

Въпреки многото упреци да не я газифицирам, мисля да й сложа газ. Имам познат добър газаджия, на който имам доверие че ще ми сложи читав инжекцион. Иначе и аз не съм привърженик на газта, обаче тази цена на бензина ми бърка много в джоба.

Лек ден!

- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Батка мойте мнение е да не я взимаш.Аз лично си взех 320 Седан като първо БМВ ми се струваше че гори доста а и исках купе тъй че я продадох и си взех купе но 316 и като видях колко по малко върви и че гори горе долу по същият начин и го продадох.Сега съм пак с купе но 320 и съм си доволен.Има и нещо друга както казах първото ми БМВ беше 150 коня и изведнъж слизам на 100-тина + мъничко и някак си горенето еднакво и се затова се върнах пак към 150.Все едно от кон на магаре се получи
Тъй че лично мое мнение ако искаш двуврата кола под 318 ис или 318 ти не си заслужава но както казах лично мое мнение си е.

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Колега аз лично не съм фен на компактите но ти казвам Взимаи и няма да съжеляваш никога
Аз лично карам 316и купе което е по тежко и разхода ми е 9 градско и 6 извън но то всичко зависи от карането
(аз извънградско карам много спокоино и леко но градско яко душманско!
) а за пъргавината на опела ти сам ще разбереш разликата като се качиш в БМВ-то чувството когато караш БМВ заличава всички мисли за Опела
Ако някои ден ти се стори бавно винаги можеш да си сложив един Турбо сетъп и колата ти ще върви МНОГО повече от която и да е 318ис, 320-ка и 325тдс та дори повече и от 328-ца
погледни тук
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 923#783923

Ако някои ден ти се стори бавно винаги можеш да си сложив един Турбо сетъп и колата ти ще върви МНОГО повече от която и да е 318ис, 320-ка и 325тдс та дори повече и от 328-ца

погледни тук

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 923#783923
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2