Странен сигнал идващ от тъблото ? ? ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен сигнал идващ от тъблото ? ? ?

Мнение от bmwwww » 03 Яну 2008, 19:04

:?: Както вече спонах имам 320 купе..и така да започвам по темата... когато дам контакт на колата (понякога - не винаги) тъблото издава странен звук наподобяващ камбана чува се Тънннн за около 1-2 секунди и е доста силно (искам да подчертая че не се издава от тон колоните а от самото тъбло) махам контакт ---> пак давам и звукът се повтара и така 2-3 пъти на 4тия спира да го прави ...случвало ми се е и в движение да го направи ?? :?: гоаляма загадка ... ходих в сервиз казаха ми че най-вероятно е свързано с климатроника ?? мислите ли че е така ? някой ако има идея нека сподели МОЛЯ :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 03 Яну 2008, 19:09

Да и според мен е свързано с климатроника нека някои по запознат колега да изкаже мнение , но сам почти сигурен че е от това
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 03 Яну 2008, 19:19

Колега ако имаш борд.компютър,когато външната температура падне на 3 градуса по целзий ти се включва зумера и ти сигнализира.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 03 Яну 2008, 19:20

гонга на борд-а, казва, че вънка срудено :(
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 03 Яну 2008, 19:21

колегата ме изпреварил :D
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Потребител
Аватар

Мнение от bmwwww » 03 Яну 2008, 19:50

значи да не се тревожа така ли .. а можете ли да обесните защо понякога го прави на -3 градуса а понякога на +1 ? ? ?и защо НЕ ВИНАГИ ...естествено че имам комп. колата е поръчково производство и е с всички вазможни екстри за модела без AIRBAG... гърнето ми е доста гласовито излязла е с него от завода ... отделно цялата кола е покрита с някакъв доска скъп лак които предпазва от влияния на околната среда .. .. .. имам още доста нетипични екстри но няма да изброявам сега :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 03 Яну 2008, 19:55

Колега зумера ти се включва винаги,когато тем.падне под +3гр.по целзий,идер реч: на +3,+2,+1,0,–1,–2,....–15 и т.н.Просто предупреждава,че е възможно заледяване на пътя по навреме :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Яну 2008, 20:08

Прави го всеки път, когато включиш колата и навън е под +3 градуса(или точно толкова), или всеки път когато датчика отчете, че температурата ВЕЧЕ е станала 3 градуса.
Т.е. ако го включиш и е -5 ще го направи; ако е +3 също, ако е +4 ще го направи като минеш някъде на сянка и падне до +3.
Идеята е проста. Колата те предупреждава. При 3 градуса на сянка, в подлези и затъмнение места вече има опасност от поледица. "Съветва те" да шофираш внимателно и да се пазиш от лед.
Ако забележиш датчика за външната температура, цифричките мигат докато гонга бие.
Поздрави. И си прочети ръководството за колата, има го във важните теми, не е просто досадна книжка, а е доста полезно.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 03 Яну 2008, 20:17

Клюва се бави нещо според мен :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 04 Яну 2008, 4:22

bmwwww написа:...естествено че имам комп. колата е поръчково производство и е с всички вазможни екстри за модела без AIRBAG...

... отделно цялата кола е покрита с някакъв доска скъп лак които предпазва от влияния на околната среда ..

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

поредните бисери :mhihi: :mhihi: :mhihi:

от гръмотевици и цунами пази ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

иначе звънти на под 3 градуса или на кръгъл час също ако е пуснато. 1 градус е под 3 градуса, логично да те предупреди че ще се лъзга нали.. или се очаква да предупреждава САМО КОГАТО Е ТОЧНО 3 ГРАДУСА и нищо друго буахахахахахаха

п.п.с. бмввввв, искрено те съжалявам че си изял всичките измислици на тези от Горубляне, но явно така се продават коли на лековерни хора наточени за далаверата...

Назад към E36